تخم مرغ سرطان زا است؟

تخم مرغ سرطان زا است؟_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

چطور رشد سرطان با مواد مغذی ربط دارد؟

همه سلول‌ها، از جمله سلول‌های سرطانی، باید رشد خود را بر پایه مواد مغذی حاضر تنظیم کنند. یک بازیگر کلیدی در این فرآیند یک شبکه سیگنالینگ سلولی به نام mTORC۱ است که همانند یک حسگر و تنظیم کننده برای ارتقاء رشد سلول در زمان وجود مواد مغذی عمل می کند. این مسیر به اختصاصی در زیست شناسی سرطان، که در آن رشد غیر طبیعی یک ویژگی تعیین کننده است، اهمیت دارد. در سرطان سینه، سیگنال دهی mTORC۱ تقریبا در نیمی از موارد مختل می شود.

در حالی که محققان عمدتا بر چگونگی تأثیر اسیدهای آمینه و گلوکز بر این مسیر متمرکز شده‌اند، دیگر مواد مغذی همانند اسیدهای چرب الزامی مورد بازدید قرار نگرفته‌اند.

دو اسید چرب برجسته می باشند: اسید لینولئیک امگا ۶ (LA) و اسید آلفا لینولنیک امگا ۳ (ALA). بدن نمی‌تواند این اسیدهای چرب را به تنهایی تشکیل کند، به این علت باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. چربی‌های امگا ۶ تمایل به تحریک التهاب دارند، در حالی که امگا ۳ به طور کلی اثرات آرام قسمت و ضد التهابی دارند. با این حال، در نتیجه مطالعاتی که تا کنون انجام گرفته، محققان به وضوح نشان نداده بودند که چطور چربی‌های امگا ۶ امکان پذیر علترشد سرطان در سطح مولکولی شوند.

این اسید سوخت یک نوع سرطان خاص را تامین می‌کند

این مطالعه تازه اما مشخص می کند که اسید لینولئیک، که در روغن‌های دانه همانند گلرنگ و روغن سویا، و این چنین در محصولات حیوانی همانند تخم‌مرغ یافت می‌شود، می‌تواند مسیر mTORC۱ را فعال کند، اما فقط در سلول‌های سرطان سینه سه‌گانه منفی. این فرآیند شامل پروتئینی به نام FABP۵ است.

FABP۵ به گفتن یک انتقال دهنده اسید چرب عمل میکند و در تومورهای سه گانه منفی، سلول ها مقادیر بالایی از این پروتئین را تشکیل می کنند. محققان کشف کردند که اسید لینولئیک به FABP۵ متصل میشود و یک عکس العمل زنجیره‌ای را تشکیل می‌کند که در نهایت مسیر mTORC۱ را فعال می کند. در نتیجه، سلول‌های تومور با سرعتی سریع رشد می‌کنند.

دکتر جان بلنیس، نویسنده ارشد این مطالعه، استاد تحقیقات سرطان در قسمت فارماکولوژی و عضو دپارتمان سرطان ساندرا و ادوارد مایر در مرکز پزشکی ویل کورنل، او گفت: اکنون می‌دانیم که اسید لینولئیک رشد سلول‌های سرطانی را به روشی زیاد خاص تغذیه می کند. این کشف رابطه بین چربی‌های غذایی و سرطان را روشن می‌کند و به شناسایی بیمارانی که امکان پذیر از پیشنهاد‌های تغذیه‌ای خاص به روشای شخصی‌شده منفعت ببرند، پشتیبانی می‌کند.

چرا این اسید برای بیماران مهم است؟

اسید لینولئیک رایج‌ترین چربی غیراشباع در رژیم‌های غذایی در تعداد بسیاری از کشورها است، به‌اختصاصی کشورهایی که مصرف زیاد غذاهای فرآوری‌شده و سرخ‌شده دارند. از دهه ۱۹۵۰، همانطور که منفعت گیری از روغن دانه افزایش یافته است، مصرف اسید لینولئیک نیز افزایش یافته است. برخی از کارشناسان این سوال را نقل می‌کنند آیا این روال امکان پذیر با افزایش نرخ سرطان مرتبط باشد یا خیر.

این تحقیق تازه با شناسایی مکانیسم مستقیمی که به طور خاص برای یک زیرگروه سرطان خاص اعمال می شود، وضوح بیشتری نسبت به تحقیقات قبلی اراعه می دهد. این مشخص می کند که رابطه بین رژیم غذایی و بیماری امکان پذیر عمیق تر از آنچه قبلا فهمیدن شده می بود، باشد.

نظر کارشناسی چه می‌گوید؟

مصرف تخم مرغ در بین مردم به علت خواص و خوشمزگی در بین مردم ترویج دارد، به این علت به نظر نمی‌رسد بتوان با یک مقاله یا نتایج یک تحقیق در باره مصرف آن حکم کلی داد. برای بازدید زیاد تر نتیجه تحقیقات انجام گرفتنه درمورد سرطان زا بودن یا نبودن تخم مرغ و دقت آزمایش انجام شده در این باره با دکتر منصور رضایی او گفت و گویی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

دکتر رضایی درمورد دقت این آزمایش و نتایج آن می‌گوید: این مطالعات در حد کارهای سلولی و آزمایشگاهی است و تا این مدت آزمایش‌های بالینی روی این نوشته انجام نگرفته است. ما نمی‌توانیم به این راحتی به نتایج مطالعات آزمایشگاهی استناد کنیم. این مطالعات قابل تعمیم برای کل بدن نیست. در این باره مثالی می‌زنم سال‌ها است حرف های‌اند نیترات سرطان زاست اما اخیرا ثابت شده که نیترات برای عروق و عضلات ما زیاد سودمند است. در روبه رو اما نیتروزامین برای سلامت بد و خطرناک است. محکم سخن بگویید کردن در دنیای علم درمورد یک خوراکی یا یک عنصر به این راحتی نیست.

او سپس به مرحله های دیگر آزمایش و تفاوت بین آزمایش‌های حیوانی و انسانی اشاره می‌کند و می‌افزاید: باید این مسئله را بدانیم که در ابتدا برای اثبات یک مورد مطالعات حیوانی و سپس انسانی انجام می‌گیرد و مطالعات حیوانی با انسانی نیز متفاوت است. به گفتن مثال دز سمی که به موش آزمایشگاهی تزریق می‌شود امکان دارد برای انسان خطر جانی داشته باشد و باید انسان دز مناسب ان سم زده شود تا برای وی خطر نداشته باشد. به همین علت است که می‌گوئیم آزمایش‌ًهای حیوانی با آزمایش‌های انسانی متفاوت است و نتایج آن‌ها نیز با هم فرق می‌کند.

مثال فرد دیگر نیز در این ربط می‌زنم به طور مثال در رابطه شیرین کننده ساخارین که می‌گویند سرطان زا است. آن دوزی که به موش تزریق می‌کنند اگر انسان مصرف کند دچار استفراغ می‌شود. به همین علت نباید نتایج آزمایش‌های حیوانی را برای انسان‌ها نیز تعمیم داد. ساخارینی که شما مصرف می‌کنیذد به اندازه سر سوزن است که شما با آن یک چای می‌خورید اما آن دوز ساخارینی که به موش داده‌اند دوزی است که بدن شما به علت انرژی بسیاری که می‌دهد نمی‌تواند تحمل کند.

دکتر منصور رضایی به دقت و اهمیت مطالعات علمی در برابر نظریات عوامانه درمورد مسائل مرتبط با علوم پزشکی و تغذیه می‌پردازد و می‌گوید: در علم تغذیه می‌گویند سمیت همه چیز بستگی به مقداری دارد که مصرف می‌کنیم، ما باید یاد بگیریم چه زمان و چه گونه وکجا و چه مقدار از هر ماده غذایی بخوریم. به این علت به این راحتی نمی‌توان درمورد سرطان زا بودن یا خطرناک بودن یک ماده غذایی برای سلامت بدن نظر داد. اما در دنیای عوام با دو ادله ساده راحت می‌توان علم را زیر سوال برد. در علم نوشته او گفت و گو و جدل و مستندات نقل است. مستندات باید با هم یکجا جمع شوند. مطالعه‌ای که روی موش انجام می‌گیرد قابیل استناد به انسان نیست. مطالعه‌ای که روی سلول در لوله آزمایشگاه انجام گرفته نیز قابل استناد به انسان نیست. این‌ها فقط یک سری مطالعات اولیه می باشند. تنها با یک ادله و یک مقاله تحقیقاتی نمی‌توان خوردن نوعی از غذا را ترک کرد.

او با اشاره به نکات نقل شده درمورد امگا ۳ و امگا ۶ در این تحقیق می‌گوید: یقیناً در علوم پزشکی به این مساله استناد شده که عدم اعتدال امگا ۳ و امگا ۶ در بدن امکان دارد التهاب را بالا ببرد که خود می‌تواند علتابراز تعداد بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله سرطان شود. اگرچه امگا ۶ الزامی است اما دریافت بیشتر از حد آن به اختصاصی در روبه رو امگا می‌تواند شانس Inflamation (التهاب) را افزایش دهد که همانطور که حرف های شد خود التهاب نقطه اغاز داستان بیماری‌های مزمن است.

این متخصص تغذیه درپایان این طور نتیجه گیری می‌کند که برای یک آدم بی نماز در مسجد را نمی‌بندند یا برای فلان عارضه که در یک مقاله تحقیقاتی نوشته شده، خوردن تخم مرغی را که اشرف گوشت‌ها است منع نمی‌کنند. در واقع برای یک مورد کل مساله زیر سوال نمی‌رود.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]