مبتلایان به دیابت مراقب اسپایک قندی باشند/ دیابتی‌ها سیب‌زمینی پخته بخورند یا سرخ‌شده؟

مبتلایان به دیابت مواظب اسپایک قندی باشند/ دیابتی‌ها سیب‌زمینی پخته بخورند یا سرخ‌شده؟_آینده


به گزارش آینده

یک متخصص تغذیه در جواب به سوال افراد دیابتی که سیب زمینی را به شکل پخته مصرف کنند یا سرخ شده می‌گوید: مبتلایان به دیابت اگر سیب زمینی را به طور پخته، پوره، له‌ شده یا الویه مصرف کنند، به این روش شاخص گلایسمی سیب زمینی زیاد افزایش اشکار می‌کند و اسپایک قندی تشکیل می‌شود.

دکتر محمد امانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، می‌گوید: اگر سیب زمینی پخته، پوره، له‌ یا الویه شود، به این روش شاخص گلایسمی سیب زمینی زیاد افزایش اشکار می‌کند و اسپایک قندی تشکیل می‌شود. یعنی قند خون با شدت زیاد زیادتری افزایش می‌یابد. اسپایک به افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا خوردن حرف های می‌شود. این اتفاق وقتی رخ می‌دهد که بدن به طور موثری انسولین برای تنظیم قند خون ترشح نمی‌کند یا اغاز به تاثییر انسولین در افراد دیابتی با اغاز به جذب قند مواد غذایی فاصله وقتی دارد.

منفعت گیری از چربی‌ها در کنار کربوهیدرات‌ها

دکتر امانی می‌گوید: سیب زمینی سرخ شده در قیاس با سیب زمینی پخته و پوره، اندیس گلایسمی پایین تری دارد و اسپایک قندی تشکیل نمی‌کند. هرگاه کربوهیدرات‌ها در کنار یک چربی برای مثال مغزدانه یا روغن مصرف شوند، افزایش شدت قند خون اتفاق نمی‌افتد. چربی‌ها جهت ماندگاری زیاد تر غذا در سیستم گوارشی و هضم و جذب دیرتر خواهد شد. اگر افزایش وزن ندارید و چاق نیستید می‌توانید به جای سیب زمینی پخته از سیب زمینی سرخ شده منفعت گیری کنید اما هیچگاه نباید از یاد ببرید که سیب زمینی‌های سرخ شده کالری زایی بالایی دارند. حتی افراد دیابتی اگر می‌خواهند چای را با یک میوه خشک همانند خرما، انجیر یا توت مصرف کنند بهتر است در کنارش دو عدد مغزدانه هم منفعت گیری کنند. این‌ها واحدهای چربی می باشند که جهت تشکیل اسپایک قندی نمی‌شوند و سریع قند خون را بالا نمی‌برند.

سیب زمینی پخته بهتر از پوره

نشاسته ماده مهم سیب‌زمینی است و یک عدد آب‌پز آن بین ۸۰ تا۱۳۰ کالری انرژی دارد و اندکی پروتئین و تقریبا بدون چربی است. در قیاس، مقدار اندیس گلایسمی یا قند سیب‌زمینی آب‌پز کمتر از پوره است. مقدار شاخص گلایسمی در راه حلهای تنوری، کبابی و سرخ‌شدن سیب‌زمینی کمتر می‌شود، اما مصرف روغن در روش سرخ کردن مساله‌ساز است.

در رابطه سیب زمینی‌های پخته و سرد شده، به علت آن که حاوی نشاسته مقاوم می باشند، یک ماده فیبری ملین بوده و با لینت مزاج از افزایش سریع وزن جلوگیری می‌کند.

سیب زمینی تنوری گرسنه‌تان نمی‌کند

سیب ‌زمینی تنوری در قیاس با سیب‌زمینی آب‌پز و پوره به زمان زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد و دیرتر فرد را گرسنه می‌کند. علت آن است که با تنوری یا کبابی شدن سیب‌زمینی ذرات نشاسته رطوبت خود را از دست داده و امکان دسترسی آنزیم‌های گوارشی به هضم و جذب نشاسته کمتر و سخت‌تر می‌شود و هر چه غذا دیرتر به روده منتقل شود، گلوکز حاضر در آن دیرتر جذب شده و علتافزایش ناگهانی قند خون و گرسنگی سریع زمان نمی‌شود، اما اگر ورزشکار هستید و می‌خواهید بعد از تمرین کربوهیدرات‌ها سریع تر هضم و جذب شود و نیاز به افزایش سریع قند خون دارید سیب‌زمینی را به شکل پوره یقیناً بدون کره و چربی میل کنید.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی