شناسایی ۳۶۰۰ ماده شیمیایی از بسته‌بندی‌های مواد غذایی در بدن انسان

شناسایی ۳۶۰۰ ماده شیمیایی از بسته‌بندی‌های مواد غذایی در بدن انسان_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

مطالعه‌ای که به تازگی انتشار شده است، مشخص می کند که بیشتر از ۳۶۰۰ ماده شیمیایی مورد منفعت گیری در بسته‌بندی یا آماده‌سازی مواد غذایی در بدن انسان شناسایی شده است که برخی از آنها برای سلامتی خطرناک می باشند، در حالی که اطلاعات مقداری درمورد برخی دیگر وجود دارد.

بیرژیت گیکه(Birgit Geueke) سرپرست تیم تحقیق از بنیاد بسته‌بندی مواد غذایی که یک سازمان غیردولتی مستقر در زوریخ سوئیس است، می‌گوید: نزدیک به ۱۰۰ مورد از این مواد شیمیایی برای سلامت انسان با برچسب «نگرانی شدید» در نظر گرفته خواهد شد.

برخی از این مواد شیمیایی همانند PFAS و «بیسفنول A» که هر دو از ماده‌های ممنوعه می باشند، نسبتاً به خوبی مطالعه شده‌اند و قبلاً در بدن انسان یافت شده‌اند.

گیکه به خبرگزاری فرانسه او گفت اطلاعات مقداری در رابطه اثرات سلامتی دیگر مواد شناسایی شده وجود دارد و خواستار تحقیقات زیاد تر در رابطه چگونگی بلعیده شدن مواد شیمیایی مورد منفعت گیری در بسته‌بندی‌ها همراه با غذاها شد.

محققان قبلاً نزدیک به ۱۴ هزار ماده شیمیایی در تماس با غذا را فهرست‌بندی کرده بودند که می‌توانند از بسته‌بندی‌های ساخته شده از پلاستیک، کاغذ، شیشه، فلز یا مواد دیگر به مواد غذایی راه اشکار کنند.

آنها این چنین می‌توانند از دیگر قسمت‌های فرآیند تشکیل مواد غذایی همانند تسمه نقاله یا ظروف تهیه همراه شوند.

محققان سپس این مواد شیمیایی را در پایگاه‌های داده‌های حاضر که مواد شیمیایی حاضر در مثالهای انسانی را ردیابی می‌کنند، جستجو کردند.

گیکه می‌گوید تیم پژوهش انتظار داشت چند صد ماده شیمیایی تازه در تماس با غذا را اشکار کند و در نهایت از یافتن ۳۶۰۱ ماده شیمیایی تازه که یک چهارم همه مواد شیمیایی شناخته شده در تماس با غذاهاست، شگفت‌زده شدند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

گیکه اصرار کرد که این مطالعه نمی‌تواند نشان دهد که همه این مواد شیمیایی لزوماً از بسته‌بندی مواد غذایی به بدن راه یافته‌اند، چون پای منبع های تماس دیگر نیز امکان پذیر در بین باشند.

در بین مواد شیمیایی دارای برچسب «نگرانی شدید»، در موارد بسیاری ماده PFAS وجود داشت که به گفتن «مواد شیمیایی همیشگی» شناخته می‌شود، به این معنی که اثرات آن تا سال‌های طویل پابرجا می‌ماند و در سال‌های تازه در تعداد بسیاری از تکه‌های بدن انسان شناسایی شده و با طیف وسیعی از مشکلات سلامتی نیز مرتبط است.

این چنین ماده «بیسفنول A» یک ماده شیمیایی مختل کننده هورمون است که برای ساختن پلاستیک منفعت گیری می‌شود و قبلاً در تعداد بسیاری از کشورها منفعت گیری از آن برای ساخت بطری‌های شیر نوزادان و کودکان ممنوع شده است.

یکی دیگر از مواد شیمیایی مختل کننده هورمون، فتالات(phthalate) می بود که با ناباروری مرتبط است.

اطلاعات کمتری در رابطه الیگومرها(oligomers) که محصولات جانبی تشکیل پلاستیک می باشند، وجود دارد.

گیکه می‌گوید: تقریبا هیچ مدرکی در رابطه اثرات سلامتی این مواد شیمیایی تازه وجود ندارد.

افت تماس با بسته‌بندی‌ها

هنگامی سخن بگویید از سم‌شناسی می‌شود، یک ضرب المثل قدیمی می‌گوید «این دوز است که سم را می‌سازد.»

گیکه اذعان کرد که محدودیت این مطالعه این می بود که نمی‌توان او گفت که آیا غلظت بالایی از هر یک از این مواد شیمیایی وجود دارد یا خیر، اما هشدار داد که این مواد شیمیایی می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند و به گفتن مثال اشاره کرد که تا ۳۰ نسخه گوناگون از ماده PFAS وجود دارد.

وی پیشنهاد می‌کند که افراد زمان تماس خود را با بسته‌بندی‌ها افت دهند و از گرم کردن مواد غذایی در بسته‌بندی‌ها خودداری کنند.

دوان ملور(Duane Mellor) متخصص پزشکی مبتنی بر شواهد در دانشگاه استون(Aston) واقع در بریتانیا که در این پژوهش شرکت نداشته است، این مطالعه را ستایش می‌کند.

او به خبرگزاری فرانسه او گفت: با این حال، این مطالعه مقدار این مواد شیمیایی که ما در معرض آنها قرار داریم را گزارش نمی‌دهد و به منبع های دیگر این مواد شیمیایی در محیط اطرافمان اشاره می‌کند.

ملور به جای «هشدار بی مورد» نظر کرد که مردم داده‌های بهتری را خواست کنند و قرار گرفتن غیرضروری در معرض مواد شیمیایی را که در نهایت امکان پذیر بر سلامت‌شان تأثیر بگذارد را به حداقل برسانند.

برخی از این مواد شیمیایی شناسایی شده اکنون با ممنوعیت روبه رو می باشند. این چنین اتحادیه اروپا در مرحله های پایانی صدور ممنوعیت منفعت گیری از PFAS در بسته‌بندی‌های مواد غذایی است. این اتحادیه این چنین ممنوعیت شبیهی را برای «بیسفنول A» از آخر سال جاری نظر کرده است.

این مطالعه در مجله Exposure Science and Environmental Epidemiology انتشار شده است.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]