مصرف زیاد این ۵ ماده غذایی علتایجاد مه مغزی می شوند_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
مشکل در برای سپردن، به یاد آوردن و اختلال در تمرکز، اتفاقای است که با عناوین مه مغزی، هوشیاری ابری یا ابریشدن هوشیاری (Clouding of consciousness) و یا مهآلودگی ذهنی شناخته میشود.
علل شایع مه مغزی شامل توانایی استرس یا اندوه، التهاب، گذراندن دوره پیش از یائسگی (در زنان) و خستگی است، اما علت فرد دیگر هم در ابراز این عارضه دخیل است که احتمالا کمتر بدان دقت شده باشد و آن «تغذیه» است؛ مواد غذایی مصرفی در رژیم غذایی امکان پذیر به نوبه خود علتایجاد مه مغزی در افراد شوند.
زیادهروی در مصرف کدام مواد غذایی تبدیل مه مغزی میشود؟
مصرف غذاهایی که طبق معمولً آنتی اکسیدان و چربیهای سالم همانند امگا ۳ در آنها کمتر است و در روبه رو، چربیهای ترانس، قندهای افزودنی و کربوهیدرات تصفیهشده بیشتری دارند، جهت تشکیل مه مغزی میشود. شماری از این مواد غذایی در ادامه ذکر شده که بهتر است مصرف آنها را محدود کنید:
۱) کربوهیدراتهای تصفیهشده
غلات تصفیهشده همانند نان سفید و برنج سفید، به نوبه خود در تشکیل مه مغزی نقش دارند و بر خلاف غذاهای غلات کامل، علتافزایش و افت سریع سطح قند خون خواهد شد. بدن به این نوسانات با ترشح هورمونها جواب میدهد که تبدیل علائمی میشود که طبق معمولً با مه مغزی همراه است؛ همانند گیجی، فراموشی و اختلال در تمرکز.
۲) الکل
الکل به علت تأثیرات آن بر هیدراتاسیون و سیستم عصبی مرکزی، عامل مهمی در تشکیل مه مغزی است. این افت هوشیاری نهتنها زمان نوشیدن محسوس است، بلکه شما تا مدتی سپس نیز ناظر افت منفعتوری و توانایی مغز خواهید می بود. علت این اتفاق این است که مصرف الکل علتکمآبی بدن میشود و کارکرد شناختی را مختل میکند.
۳) کافئین
مصرف بیشتر از حد کافئین تاثییر محرک آن را از بین میبرد و علتابراز خستگی، سردرد و مه مغزی میشود.
۴) غذاهای سرخشده
غذاهای سرخشده در روغن زیاد، همانند سیبزمینی سرخشده یا مرغ سوخاری، میتوانند علتمه مغزی شوند. این غذاها به طور معمول سرشار از چربیها و نمک و سطح ناچیزی مواد مغذی می باشند. مصرف منظم غذاهای سرخشده میتواند جهت افزایش التهاب در بدن شود، عاملی که در تشکیل مه مغزی نقش دارد.
۵) غذاهای فوق فرآوریشده
مطابق تحقیقات، بین مصرف غذاهای فوق فرآوریشده و زوال شناختی ربط وجود دارد. کیک، کلوچه، سوسیس، کالباس، چیپس، پفک و … طبق معمولً سرشار از قند، چربیهای ناسالم، سدیم و زیاد تر حاوی مواد نگهدارنده، رنگها و طعم دهندههای مصنوعی می باشند و در سلامت مغز اختلال تشکیل میکنند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]