چای سبز از قهوه سودمندتر است_آینده
به گزارش آینده
با این که قهوه با ۱۰۲-۲۰۰ میلیگرم کافئین در هر ۲۳۰ میلیلیتر (۸۰ میلیگرم در هر ۲۳۰ میلیلیتر قهوه سریع) ثابت کرده است که تاثییر ضد التهابی دارد، اما در درازمدت، به اندازه چای سبز، که در هر فنجان فقط ۳۰-۵۰ میلیگرم کافئین دارد، اثربخش نیست.
مطالعات قبلی نشان داده می بود که ترکیبات چای سبز تجزیه سلوهای چربی را تحکیم میکنند و در افت وزن موثرند. تعداد بسیاری از افراد شیر، شکر یا حتی مواد فرد دیگر را به قهوه اضافه میکنند که کالری دریافتی را افزایش میدهد، در حالیکه چای سبز با حداقل کالری و بیشترین سطح آنتیاکسیدان گزینه زیاد مفیدی به حساب می اید.
چای سبز حاوی مادهای است که اعتبار آن را از قهوه زیاد تر میکند. چای سبز که از دمکردن برگها و جوانههای گیاه «کاملیا سیننسیس» (طوری از سرده کاملیا) تهیه میشود، حاوی آنتیاکسیدانهایی به نام کاتچینها است که ۸۰ درصد آنها در گروه خاص و زیاد مفیدی به نام «اپیگالوکتشین گالات» (EGCG) دستهبندی خواهد شد.
به حرف های پریا تیو، متخصص تغذیه، مزایا سلامت، که این مطالعه بر آن اصرار میکند، به با اهمیت ترین آنتیاکسیدان یعنی اپیگالوکتشین گالات برمیگردد. او میگوید: «رادیکالهای آزاد مولکولهاییاند که امکان پذیر جهت التهاب و صدمه شوند، و آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند.»
راب هابسون، متخصص تغذیه، در این عرصه میگوید: «آنتیاکسیدانهای چای سبز میتوانند از تجمع آمیلوئید بتا در مغز جلوگیری کنند. آمیلوئید بتا جزء مهم پلاک مغزی است که در بیماری آلزایمر مشاهده میشود. چای سبز علاوه بر تغییرات مغزی، در افت سختی خون هم نقش دارد و اثرات محافظتی تشکیل میکند. سختی خون بالا عامل خطر عمده در ضایعات لکه سفید مغزی است.»
یقیناً نتیجه مطالعه میگوید که یک فنجان چای سبز کافی نیست و برای منفعتمند شدن از مزایای آن باید روزی سه تا هشت فنجان چای سبز نوشید. اما هابسون میگوید که مزایا چای سبز به همین جا محدود نمیشود و بر دیگر مزایای آن اصرار میکند.
آیا چای سبز خطر برخی از سرطانها را افت میدهد؟
بله. بنابر مطالعات گوناگون، آنتیاکسیدان اپیگالوکتشین گالات حاضر در چای سبز در جلوگیری از برخی از سرطانها، به اختصاصی سرطان پستان، پروستات و روده بزرگ نقش دارد. هابسون میگوید که این ماده خطر تقسیم غیرطبیعی سلولها را افت میدهد. چون این نوع تقسیم علتمرگ سلولهای طبیعی میشود و از راه اندازی رگهای خونی تازه جلوگیری میکند و در نهایت رشد تودههای سرطانی را به همراه دارد.
آیا چای سبز به پیشگیری از بیماریهای قلبی پشتیبانی میکند؟
بله. شواهد قوی از مرور مطالعات سال ۲۰۲۲ میگوید نوشیدن منظم چای سبز میتواند تعداد بسیاری از عوامل خطر مرتبط با بیماریهای قلبی، ازجمله سختی خون و چربی را افت دهد.
چای سبز حاوی کاتچینها و برخی دیگر از آنتیاکسیدانهای «پلیفنول» است که به گمان زیاد کارکرد عروق خونی را بهبود میبخشند. به حرف های هابسون، این مواد به گمان زیاد به انعطافپذیری مویرگها پشتیبانی میکنند و به جریان خون و جلوگیری از انسداد پشتیبانی میکنند. همه اینها در بهبود سلامت قلب نقش مهمی دارند.
آیا چای سبز به افت وزن پشتیبانی میکند؟
مطابق شواهد بهدستآمده از چندین مطالعه گوناگون، چای سبز حاوی موادی است که متابولیسم را افزایش خواهند داد و به تجزیه سلولهای چربی پشتیبانی میکنند. آنتیاکسیدان اپیگالوکتشین گالات در اینجا هم نقش دارد، چون سطح «نوراپینفرین» را، که در تجزیه سلولهای چربی موثر است، افزایش میدهد. این چنین کاتچینهای حاضر در چای سبز، به همراه کافئین، در فرایند تجزیه چربیها نقش مهمی دارند. به این ترتیب میتوانید علاوه بر پیروی از رژیم غذایی سالم و افزایش تمرینات بدنی، چای سبز را هم به برنامه روزانهتان بیفزایید تا به نتایج بهتری برسید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها