رژیم های غذایی گوناگون چه اثری بر سلامت قلب و عروق دارند؟
 [ad_1]
بیماریهای قلبی عروقی عامل مهم مرگومیر جهانی انسانها می باشند و بهطور دلواپسکنندهای، شیوع آنها در حال افزایش است. ترکیبی از انتخابهای غذایی نامناسب و افزایش سبک زندگی بیتحرک تبدیل دو برابر شدن تعداد موارد بیماریهای قلبی عروقی از ۲۷۱ میلیون در سال ۱۹۹۰ به بیشتر از ۵۲۳ میلیون در سال ۲۰۱۹ شده است که تخمین زده میبشود این بیماری سالانه جان بیشتر از ۱۷.۹ میلیون نفر را بگیرد.
بیماریهای قلبی عروقی علت مهم مرگو میر در سراسر جهان است، چون بیشتر از نیمی از مرگومیرها را شامل میبشود. هم عوامل خطر قابل اصلاح و هم غیر قابل تحول در تشکیل بیماریهای قلبی عروقی نقش دارند که مورد دوم شامل رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی ناسالم است.
بومشناسان ادعا میکنند که رژیم غذایی مبتنی بر گیاه از نظر سلامت، پایداری، بهزیستی حیوانات و مقرون بهصرفه بودن برای جمعیت انسانی زمین ایدهآل است، با این حال، بهجای یک رویکرد همه یا هیچ، میتواند یک رویکرد متعادل و مناسب وجود داشته باشد که مردم زیاد تر از غذاهای گیاهی همراه با مصرف گاهبهگاه گوشت و گوشت فرآوری شده منفعت گیری کنند. در قیاس با گیاهخواران، این نوع افراد بهگفتن انعطافپذیر شناخته خواهد شد.
در حالی که رژیم غذایی معمولی همه چیزخوار با افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است، بهنظر میرسد رژیم غذایی گیاهی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افت میدهد اما تحقیقات مقداری تا به امروز تأثیر رژیم غذایی انعطافپذیر را بر خطر بیماریهای قلبی عروقی برسی کرده است.
رژیم انعطافپذیر را میتوان بهطور کلی بهگفتن رژیم غذایی نیمه گیاهخواری و گیاه محور(برنامهای غذایی که در آن قسمت اعظم انرژی و مواد مغذی با غذاهای گیاهی فراهم میبشود) تعریف کرد.
بهطور خاص، رژیم انعطافپذیر، سبک غذایی انعطافپذیر است که بر افزودن غذاها و نوشیدنیهای گیاهی یا گیاه محور پافشاری دارد، لبنیات و تخممرغ را شامل میبشود و مصرف گوشت را به دفعات کمتر و یا در قسمتهای کوچکتر تشویق میکند.
هیچ مقصد تعیین کالری یا درشت مغذی در رژیم غذایی انعطافپذیر وجود ندارد. اصول رژیم غذایی انعطافپذیر با پیشنهادهای دستورالعملهای رژیم غذایی ۲۰۲۰-۲۰۲۵ برای آمریکاییها مطابقت دارد.
شواهد در حال ظهور مشخص می کند که رژیم غذایی انعطافپذیر امکان پذیر به افت خطر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و انواع خاصی از سرطان و نیز به کنترل وزن پشتیبانی کند.

تحقیق جاری چیست؟
شرکتکنندگان این تحقیق که افراد بین ۲۵ تا ۴۵ سال بودند به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل انعطافپذیران طویل مدت می بود که هر روز ۵۰ گرم گوشت یا فرآوردههای گوشتی مصرف میکردند، در حالی که گروه دوم شامل گیاهخوارانی می بود که هیچ غذایی با منشاء حیوانی نمیخوردند و گروه سوم شامل همه چیزخواران می بود که رژیم غذایی آنان شامل ۱۷۰ گرم گوشت و فرآوردههای گوشتی در روز می بود.
محققان مثالهای خون را از نظر نشانگرهای گوناگون بیماریهای قلبی عروقی، سختی خون، انطباق دیواره شریانی و ابتلای فرد به سندرم متابولیک که با مقاومت به انسولین، سطح بالای گلوکز خون و افزایش اندازه کمر اشکار میبشود، بازدید کردند. این سنجشها با الگوهای غذایی از طریق ابزارهای متعدد برای توصیف کیفیت رژیم غذایی، مقدار مصرف غذا و سطح فعالیت بدنی قیاس شد.

یافتههای تحقیق
مقادیر شاخص توده بدنی برای هر سه گروه شبیه می بود با این حال، زنان دارای رژیم غذایی انعطافپذیر، چربی بدن کمتری نسبت به زنان همه چیزخوار داشتند که این تفاوت در مردان مشاهده نشد. زنان گیاهخوار کمترین درصد چربی بدن را در بین همه شرکتکنندگان در تحقیق داشتند.
مصرف سبزیجات در گیاهخواران نسبت به همه چیزخواران افزایش یافت، بهطوری که انعطافپذیران و گیاهخواران بهترتیب ۲ و سه برابر زیاد تر از همه چیزخواران سبزیجات مصرف کردند. هم گیاهخواران و هم انعطافپذیران دو برابر زیاد تر از همه چیزخواران میوه مصرف میکردند.
انعطافپذیران بهطور قابل توجهی شیرهای گیاهی یا جانشینهای لبنی کمتری مصرف میکردند که هیچکدام در بین همه چیزخواران مورد علاقه نبودند. الگوهای شبیهی برای آجیل و حبوبات مشاهده شد.
مصرف گوشت در بین گیاهخواران کمتر و در بین انعطافپذیران در قیاس با همه چیزخواران بهطور قابل توجهی کمتر می بود. جانشینهای گوشتی بر پایه گیاه زیاد تر در بین گیاهخواران مصرف میشد و مقداری مصرف در بین انعطافپذیران گزارش شد. مصرف تخم مرغ در بین همه چیزخواران در قیاس با انعطافپذیران ۲ برابر می بود.
بهترین کیفیت رژیم غذایی در بین گیاهخواران مشاهده شد و بعد از آن انعطافپذیران که با گزارشهای قبلی مرتبط است.
همه نشانگرهای بیماریهای قلبی عروقی در همه گروهها در سطوح شبیه بودند، در حالی که پایینترین سطح گلوکز ناشتا در گیاهخواران مشاهده شد. نمرات نشانگر سندرم متابولیک در گیاهخواران و انعطافپذیران بهطور معناداری بهتر از همه چیزخواران می بود، با این حال، همه گروهها با سطوح نمره کم خطر همراه بودند.
مصرف گوشت و لبنیات ربط نزدیکی با سطح کلسترول کل داشت. با این حال، مصرف لبنیات با مصرف میوه و سبزیجات، ازجمله حبوبات و جانشینهای گوشت همبستگی منفی داشت. مصرف نوشابهها، شیرینیها و گوشت با افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم مرتبط می بود.
نمرات سندرم متابولیک مربوط به گوشت فرآوری شده و مصرف گوشت و مصرف شیرینی می بود اما با مصرف میوه ربط منفی داشت. التهاب کامل با هیچ گروهی همبستگی نداشت.

پیامدهای تحقیق
انتخابهای غذایی برای افت خطر بیماریهای قلبی عروقی زیاد مهم می باشند، همانطور که توسط این تحقیق آزمایشی در رابطه رژیم غذایی انعطافپذیر در رابطه با عوامل خطرزای بیماریهای قلبی عروقی تایید شده است. اگرچه این یک تحقیق مداخلهای نیست اما تحقیق جاری امکان مشاهده مستقیم چندین مولفه در سه گروه نزدیک، بهاختصاصی نمرات سندرم متابولیک و سفتی شریانی را فراهم کرد.
بهنظر میرسد رژیم غذایی گیاهی با بهترین سلامت قلبی عروقی مرتبط است، با این حال، سندرم متابولیک و سفتی شریانی در رژیمهای غذایی انعطافپذیر مطلوبتر از گروههای دیگر می بود، به این علت، رژیمهای غذایی انعطافپذیر در قیاس با الگوهای غذایی همهچیزخوار مزایای قابلتوجهی را بههمراه دارد.
افت مصرف گوشت و فرآوردههای گوشتی فرآوری شده، همانند رژیمهای غذایی انعطافپذیر، امکان پذیر بر عوامل خطرزای بیماریهای قلبی عروقی تاثییر کند.
[ad_2]
منبع