غذاهای چرب پاسخ بدن به استرس را مختل می‌کنند

غذاهای چرب جواب بدن به استرس را مختل می کنند

[ad_1]

دکتر روزالیند بینهام، محقق دانشگاه بیرمنگام بریتانیا، گفت: ما به گروهی از بزرگسالان جوان و سالم دو کروسان کره‌ای به‌گفتن صبحانه دادیم سپس از آنان خواستیم ریاضیات ذهنی انجام بدهند و سرعتشان را به‌زمان ۸دقیقه افزایش دهند و به آنان هنگامی جواب اشتباهی دریافت کردند، هشدار دادیم.

این بزرگسالان این چنین می‌توانستند خود را روی صفحه نمایش میانه انجام تمرین ببینند. این آزمایش برای همانند‌سازی استرس روزمره طراحی شده می بود که امکان پذیر در محل کار یا خانه با آن مقابله کنیم.

وقتی که استرس داریم، چیزهای مختلفی در بدن اتفاق می‌افتد؛ ضربان قلب و سختی خون بالا می‌رود، رگ‌های خونی ما گشاد خواهد شد و جریان خون به مغز افزایش می‌یابد این چنین می‌دانیم که خاصیت ارتجاعی رگ‌های خونی ما که معیاری برای کارکرد عروق است، به‌جستوجو استرس روانی افت می‌یابد. ما دریافتیم که مصرف غذاهای چرب در زمان استرس ذهنی، کارکرد عروق را تا ۱.۷۴ درصد افت می‌دهد (که توسط اتساع با واسطه جریان بازویی، FMD اندازه‌گیری می‌بشود).

نتایج تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که افت یک درصدی در کارکرد عروقی تبدیل افزایش ۱۳ درصدی در خطر بیماری قلبی عروقی می‌بشود.

مسئله مهم این است که نشان می‌دهیم این اختلال در کارکرد عروق حتی وقتی که شرکت‌کنندگان ما کروسان خورده بودند، ادامه داشت.

دانشمندان هم چنان قادر به تشخیص افت خاصیت ارتجاعی شریانی در شرکت‌کنندگان تا ۹۰ دقیقه بعد از آخر اتفاقات استرس‌زا بودند.

این گروه این چنین دریافت که مصرف غذاهای پرچرب علتکاهش اکسیژن‌رسانی مغز در قشر پیش‌پیشان با اکسیژن‌رسانی کمتر (افت ۳۹ درصدی هموگلوبین اکسیژن‌دار) در طول استرس می‌بشود در قیاس با وقتی که شرکت‌کنندگان یک وعده غذایی کم چرب مصرف کردند. علاوه بر این، مصرف چربی تأثیر منفی بر خلق‌وخوی هم در طول دوره استرس و هم سپس از آن داشت.

جت ولدویزن ون زانتن، استاد روانشناسی بیولوژیکی در دانشگاه بیرمنگام‌ او گفت: ما افراد سالم ۱۸ تا ۳۰ ساله را برای این تحقیق بازدید کردیم و مشاهده این چنین تفاوت قابل توجهی در نحوه بهبود بدن آنان از استرس زمان خوردن غذاهای چرب حیرت‌انگیز است. برای افرادی که اکنون خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش خواهند داد، این اثرات می‌تواند حتی جدی‌تر باشد.

ون زانتن اظهار کرد: همه ما همیشه با استرس ارتباط داریم اما به‌اختصاصی برای افرادی که در مشاغل پر استرس و در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی می باشند، این یافته‌ها باید جدی گرفته شوند. این تحقیق می‌تواند به ما پشتیبانی کند تا تصمیماتی بگیریم که خطرات را به‌جای بدتر کردن آنها افت می‌دهد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

این تحقیق این چنین نشان داد که با مصرف غذاها و نوشیدنی‌های کم چرب، بهبودی افراد از استرس کمتر تحت تاثییر قرار می‌گیرد. بعد از خوردن یک وعده غذایی کم چرب، استرس هم چنان تأثیر منفی بر کارکرد عروق داشت اما این افت ۹۰ دقیقه بعد از اتفاقات استرس‌زا به حالت عادی برگشت.

تحقیقات زیاد تر این گروه از دانشگاه بیرمنگام نشان داده است که با مصرف غذاهای «سالم‌تر»، به‌اختصاصی غذاهای غنی از پلی‌فنول‌ها، همانند کاکائو، انواع توت‌ها، انگور، سیب و دیگر میوه‌ها و سبزیجات، می‌توان از این اختلال در کارکرد عروقی به‌طور کامل جلوگیری کرد.

دکتر کاتارینا رندیرو، استادیار علوم تغذیه در دانشگاه بیرمنگام، فرمود: تأثیر این غذاها میانه دوره‌های استرس‌زا را نمی‌توان نادیده گرفت. به‌گفتن مثال، افت اکسیژن‌رسانی به مغز می‌تواند به‌طور بالقوه بر خلق‌وخو و سلامت روان تاثییر بگذارد و استرس مردم را زیاد تر کند. از نظر دیگر، می‌تواند بر کارکرد شناختی و توانایی افراد برای انجام همان ماموریت‌ای که در رابطه آن استرس دارند، همانند مصاحبه، امتحان، یا یک جلسه کاری تاثییر بگذارد. این چیزی است که ما می‌خواهیم در آینده در رابطه آن تحقیقات بیشتری انجام دهیم.

رندیرو افزود: نتایج تحقیقات ما مشخص می کند که انتخاب‌های غذایی نزدیک دوره‌های استرس‌زا می‌تواند اثرات استرس را بر سیستم قلبی عروقی ما تشدید کند یا از آن محافظت کند. خبر خوب این است که ما می‌توانیم کاری در این عرصه انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم که هنگامی افراد استرس دارند، به سمت غذاهای پرچرب گرایش اشکار می‌کنند، یا به این علت که در صورت افتزمان این گزینه راحت‌تر است یا به‌گفتن درمانی برای مقابله با استرس. اما با این کار عکس العمل جسمانی و روانی خود را به استرس بدتر می‌کنند. با انتخاب غذاهای کم چرب، آنان می‌توانند موقعیت خود را برای مقابله موثرتر با استرس تشکیل کنند.

روزالیند بینهام نتیجه‌گیری کرد: اکنون جهان مکانی بسیار استرس‌زا است و حتی بدون عوامل بیرونی همانند جنگ یا بحران هزینه زندگی، استرس چیزی است که همه ما باید با آن مقابله کنیم. به این علت، دفعه سپس که در یک جلسه بزرگ هستید یا در یک مصاحبه شغلی شرکت می‌کنید، امکان پذیر تلاش کنید در روبه رو بیسکویت‌های رایگان مقاومت کنید و به‌جای آن به سراغ خوردن انواع توت‌ها بروید. احتمالا فهمید شوید که حس اسایش بیشتری اشکار می‌کنید و می‌توانید مقداری بهتر با استرس کنار بیایید.

یافته‌های این تحقیق به‌تازگی در مجله Frontiers in Nutrition and Nutrients انتشار شده است

[ad_2]

منبع