۴ خاصیت بینظیر شاهی_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
شاهی یکی از سبزیهای محبوب در سراسر دنیاست که امروزه توسط برخی از مراجع معتبر جهانی بهگفتن «سالمترین سبزی جهان» شناخته میشود. علت این نامگذاری هم به تراکم بالای مواد مغذی در این سبزی خاص برمیگردد.
اگر بخواهیم این نوشته را بازدید کنیم که هر کدام از مواد غذایی بهازای هر ۱۰۰ کالری نزدیک به چند درصد از نیازهای روزانه بدن به مواد مغذی را تامین میکنند، سبزی شاهی نمره ۱۰۰ از ۱۰۰ را بهدست میآورد. اما شاهی دقیقا چه مزیتهایی دارد و عوامل ایجادکننده آنها کدامند؟!
۱. شاهی دارای اثرات ضدالتهابی قوی است
اولین ویژگی شاهی که اهمیت آن را دوچندان میکند، خاصیت ضدالتهابی آن است. کیفیت ضدالتهابی شاهی علتمیشود که این سبزی توانایی بالایی برای مبارزه با استرس اکسیداتیو داشته باشد. محققان میگویند که شاهی بهگفتن بهترین منبع برای دریافت ترکیب اختصاصیای با نام «فنیتیل ایزوتیوسیانات» (PEITC) شناخته میشود. این ماده خاص هم رشد سلولهای سرطانی را افت میدهد، هم خاصیت ضدالتهابی دارد و هم اثرات آنتیاکسیدانی قابل توجهی خواهد داشت.
۲. شاهی سرشار از ویتامین K است
حتما شنیدهاید که افزودن کلم کیل یا بروکلی به برنامه غذایی برای افزایش دریافت ویتامین K طبیعی الزامی است، اما سبزی شاهی هم سرشار از ویتامین K است. درواقع، هر یک لیوان از سبزی شاهی نزدیک به ۸۵ میکروگرم ویتامین K دارد، درحالی که نیاز روزانه بزرگسالان به این ماده نزدیک به ۱۲۰ میکروگرم است؛ به این علت با گنجاندن یک وعده مصرفی از شاهی به رژیم غذایی روزانه میتوانید قسمت بسیاری از ویتامین K مورد نیاز بدن تان را تامین کنید.
۳. شاهی از قلب محافظت میکند
سبزی شاهی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی گوناگون است که مزیتهای بسیاری برای سلامت قلب دارند. سبزی شاهی ذاتا هیچ گونه چربی اشباعی ندارد و مقدار سدیم نیز در آن زیاد ناچیز است، درحالی که همین دو عامل برای حمایتاز سلامت قلب زیاد مهم می باشند. در ضمن، سبزی شاهی حاوی ۳ ریزمغذی مهم در رژیم غذایی DASH است؛ منیزیم، پتاسیم و کلسیم. همین رژیم غذایی است که برای افت سختی خون و کلسترول خون در جهت مقابله با بیماریهای قلبی کاربرد دارد، درحالی که سبزی شاهی خودش میتواند به تحکیم سلامت قلب پشتیبانی کند. سبزی شاهی حاوی نیتراتهای غذایی است که میتوانند سلامت رگهای خونی را ارتقا دهند، گردش خون را تحکیم کنند و نقش مثبتی در تنظیم سختی خون داشته باشند. این نیتراتها در بدن به اکسید نیتریک تبدیل خواهد شد یعنی همان ترکیبی که التهاب را در رگهای خونی تسکین میدهد و عملکردهای قلبیـعروقی را تحکیم میکند.
۴. شاهی حاوی ترکیبات ضدسرطان است
سبزی شاهی از جنبههای مختلفی به تحکیم سلامت قلب، استخوانها و چشمها پشتیبانی میکند، درحالی که التهاب را هم افت میدهد. مجموعه ویژگیهای شاهی علتخواهد شد که این سبزی به یکی از خوراکیهای باکیفیت و مهم برای محافظت از بدن در برابر سرطان تبدیل شود. محققان میگویند که ترکیبات زیستفعال درون شاهی همانند گلوکوزینولاتها میتوانند رشد سلولهای سرطانی را مهار کنند و نقش مثبتی در حذف این سلولها داشته باشند، درحالی که همین ویژگی به محافظت از بدن در برابر سرطانهای گوناگون پشتیبانی میکند. وجود آنتیاکسیدانها و فیتوکمیکالهای (ترکیبات شیمیایی گیاهی) گوناگون در سبزی شاهی هم علتمیشود که مصرف منظم این سبزی با افت خطر ابتلا به سرطان همراه باشد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]