درمان چربی خون با گیاه سرشار از امگا۳ و امگا۶_آینده
 [ad_1]
به گزارش آینده
سماق یکی از مواد غذایی است که از دوران قدیم در منطقه خاورمیانه به گفتن نوعی ادویه و چاشنی برای افزودن طعم و رنگ قرمز آن منفعت گیری میشود. برای دارا بودن مواد مغذی که دارای قیمت غذایی بالایی است، برای درمان و تسکین طیف گستردهای از موارد مرتبط با سلامت بدن منفعت گیری میشود.
سماق ادویهای با طبع خشک و سرد است و آنتی اکسیدانهای بسیاری دارد.
سماق دارای طیف گستردهای از آنتی اکسیدانها است که از آنها با نام «ترکیبات فنول» Phenolic compounds)) یاد میشود. با اهمیت ترین آنها «تانن» و فلاونوئیدها (Flavonoids) می باشند. سماق این چنین حاوی طیف گستردهای از مواد فعال دیگر و سودمند برای بدن هست که از آنها میتوان به اسید چرب و اسید آمینه، روغن ها، مواد معدنی، آنتوسیانین (Anthocyanins) و گالیک اسید اشاره کرد. با اهمیت ترین اسیدهای چرب حاضر در سماق، امگا-۳ و امگا-۶ است.
اختلاف آنتی اکسیدانها حاضر در سماق این است که قابلیت محلول شدن در آب را دارند؛ به طوری که بدن میتواند به آسانی از آن منفعت گیری کند. آنتی اکسیدانهای حاضر در سماق ۵۰ برابر تأثیر ویتامین E و ویتامین C است. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد که سلول را اکسید میکنند، مبارزه کرده و آنها را در معرض صدمه قرار خواهند داد؛ یعنی آنتی اکسیدانها به گفتن محافظ دفاعی سلولها عمل کرده و از آنها در برابر زیان محافظت میکنند.
مطالعات متعدد نشان داده است که سماق با آنتی اکسیدانها و مواد فعال خود به پیشگیری و افت طیف وسیعی از بیماریها پشتیبانی میکند که از جمله آن میتوان به درمان دیابت و بهبود مقاومت به انسولین، سرطان، سکته مغزی، بیماریهای دهان، عفونتها، بیماریهای دستگاه گوارش و اسهال، بیماریهای قلبی عروقی و به اختصاصی تصلب شرایین و این چنین سوختگی اشاره کرد.
سماق ضد ویروس، ضد باکتری و قارچ است؛ همچنانکه نقشی فعال در نگه داری سطح قند خون، افت تری گلیسیریدها و کلسترول زیان اور LDL و نیز بالابردن سطح کلسترول سودمند HDL در خون نقش مؤثری دارد.
چطور از سماق منفعت گیری کنیم؟
میتوان از سماق به راه حلهای گوناگون منفعت گیری کرد؛ پیشنهاد میشود به منظور افت مقدار سدیم مصرفی، آن را به جای نمک در سر سفره غذا قرار دهید؛ چرا که منفعت گیری از آن مزه ترشی به غذا میدهد که میتواند از آن بجای پاشیدن نمک منفعت گیری کنید. این چنین میتوانید از راه حلهای گوناگون زیر برای اضافه کردن آن به غذا منفعت گیری کنید:
– سماق را به روی مرغ، ماهی و گوشت منفعت گیری کنید چون طعمی نزدیک و رنگی قشنگ به آن میدهد.
– اضافه کردن سماق به ساندویچهای لبنی و یا پنیری
– اضافه کردن سماق به تخم مرغهای آب پز و یا نیم رو
پاشیدن آن روی سالاد، آشها و ماست
برای منفعت مندی از روغن حاضر در دانههای آن (امگا ۳ و امگا ۶) میتوانید روغن دانههای سماق را با روغن زیتون مخلوط کرده تا اجزای اسید چرب حاضر در آن افزایش یافته و آن را به غذاها اضافه کنید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
[ad_2]
منبع