باید‌ها و نباید‌های روزه داری در دوران بارداری و شیردهی

باید‌ها و نباید‌های روزه داری در دوران بارداری و شیردهی_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

مژگان مظلوم مربی کشوری مشاور شیردهی و عضو انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران، در رابطه با تغذیه مادر در دوران شیردهی و جایز بودن روزه گرفتن مادر در ایام ماه مبارک رمضان او گفت: مادرانی که فرزند شیرخوار دارند به سه گروه تقسیم خواهد شد: مادران دارای فرزند زیر شش ماه که بر پایه منبع های علمی روز جهان پیشنهاد می‌شود. شیرخواران تا آخر شش ماهگی به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند چراکه در این زمان شیر مادر به تنهایی قادر است همه نیازهای تغذیه‌ای شیرخوار را فراهم کند لذا با دقت به وابستگی صد در صد تغذیه شیرخوار به شیر مادر، این مادران مجاز به گرفتن روزه نیستند. 

او همین طور گفت: گروه دوم مادران دارای فرزند ۶ تا ۱۲ ماه می باشند که در این سن نیز اصل تغذیه شیرخوار و اصل وزن گرفتن او با شیر مادر است و تغذیه کمکی همانطور که از اسمش پیداست در کنار شیر مادر و در برتری دوم، نیازهای تغذیه‌ای شیرخوار را فراهم می‌کند به این علت به این مادران نیز پیشنهاد می‌شود که مادر روزه نگیرند.

اما چنانچه مادری در این گروه اصرار به روزه داری دارد و از طرف دیگر تشکیل شیر بالایی داشته و از توانایی جسمانی خوبی برخوردار است می‌تواند روزه بگیرد به شرطی که به شیرخوار آسیبی داخل نشود یعنی مواظب مقدار تشکیل شیر خود باشد: در صورت حس نشانه‌های افت ترشح شیر، بی‌قراری یا ابراز علائم گرسنگی زیاد تر از قبل در شیرخوار و از همه مهم‌تر اختلال روال وزن‌گیری او، دیگر روزه نگیرد. 

مظلوم اذعان کرد: گروه سوم مادرانی می باشند که دارای فرزند یک تا دو سال می باشند، از آنجا که در این سن غذای مهم شیرخوار، غذای خانواده است و شیر مادر در برتری دوم قرار می‌گیرد، این مادران می‌توانند روزه بگیرند. 

مادران شیرده چه مواد غذایی مصرف کنند؟ 

عضو انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران در ادامه او گفت: طبیعتاً مادری که شیر می‌دهد نسبت به دوران قبل از بارداری خود، نیاز به دریافت روزانه کالری بیشتری دارد این چنین می‌بایست مواظب دریافت انواع ویتامین‌ها و املاح به مقدار کافی باشد. 

او همین طور گفت: مادران شیرده می‌بایست از همه گروه‌های غذایی به تناسب، اعتدال و سهم درست منفعت گیری کنند اما مواظب باشند که پرخوری نکنند چرا که پرخوری نه تنها علتترشح شیر زیاد تر یا با کیفیت بهتر نمی‌شود بلکه چاقی مادر را به همراه خواهد داشت که عرصه ساز مشکلات بسیاری برای مادر خواهد می بود. 

مظلوم اذعان کرد: مادر باید اعتدال تغذیه‌ای را مراعات کند یعنی جهت فراهم انرژی، رشد و ترمیم سلول‌ها، دریافت کافی و مشابه از همه گروه‌های غذایی داشته باشد که نزدیک به ۵۵ درصد انرژی روزانه از مواد قندی، ۱۵ درصد از مواد پروتئینی و ۳۰ درصد از مواد چربی فراهم شود. بهترین راه برای مطمعن از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز، منفعت گیری از پنج گروه مهم غذایی یعنی گروه نان و غلات، گروه میوه‌ها، گروه سبزی‌ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت و یا جانشین‌های آن اعم از تخم مرغ، حبوبات و مغزها و دانه‌ها می‌باشد. 

گرسنگی طویل زمان مادر شیرده مشکلاتی به وجود میاورد

مشاور شیردهی نقل کرد: گرسنه ماندن طویل زمان مادر تشکیل مشکلاتی چون تحلیل انرژی مادر، تشکیل خستگی، افت هورمون‌های ترشح شیر و نهایتاً افت شیر در پستان مادر شده و از طرف دیگر چون سموم، طبق معمولً داخل بافت چربی ذخیره خواهد شد، با ذوب شدن چربی‌ها به جستوجو روزه داری و یا رژیم‌های غذایی به منظور لاغری، این سموم در خون آزاد شده داخل شیر خواهد شد که طبیعتاً مضراتی برای شیرخوار خواهند داشت. 

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

او گفت: مسئله بعدی، وجود مواد کتون در خون است یعنی وقتی که فرد روزه‌دار است قبل افطار از دهان او بویی همانند سیر استشمام می‌شود که نشان دهنده وجود مواد کتون در خون است که می‌تواند داخل شیر شده و روی سلامت شیر خوار تأثیر بگذارد؛ این نوشته در رابطه با افرادی که رژیم‌های سخت می‌گیرند نیز صدق می‌کند. 

مکمل‌های غذایی جوابگوی نیازهای مادر نیست

مظلوم تصریح کرد: بهتر است مادر تلاش کند ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز خود را از منبع های تغذیه‌ای طبیعی دریافت کند اما این را هم در نظر داشته باشد که وجود برخی مواد تغذیه‌ای در شیر او به تغذیه‌ی خود او وابسته است همانند انواع ویتامین‌ها و ید که دریافت کم آن‌ها توسط مادر تبدیل افتآن‌ها در بدن شیرخوار و حتی ابراز عوارض می‌شود لذا چنانچه مادر دریافت کافی ندارد، منفعت گیری ناچیز از منبع های حیوانی و یا رژیم گیاه خواری دارد و یا از قبل دچار مشکلات تغذیه‌ای، افتویتامین و … بوده ملزوم است تحت نظر پزشک و یا مشاورین شیردهی مجرب، از مکمل‌های غذایی مناسب منفعت گیری کند. 

پیشنهاد های روزه داری برای دوران شیردهی

عضو انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران اظهار داشت: در او گفت و گو طبخ مواد غذایی پیشنهاد می‌شود که افراد برنج را به طور کته یا دمی پخته و به همراه حبوبات مصرف کنند، این چنین روزانه از سبزی منفعت گیری کنند چون سبزی‌ها، هضم و جذب مواد نشاسته‌ای را مقداری طویل‌تر کرده بعد، قند خون را زمان زمان طویل‌تری ثابت و پایدار نگه می‌دارند به این علت مادر در طول روز کمتر حس ضعف خواهد کرد. 

مظلوم خاطر نشان کرد: مادران شیرده که می‌خواهند روزه بگیرند بدانند که هر مادر شیرده به طور معمول نیاز به دریافت انرژی روزانه حداکثر ۴۰۰ کیلوکالری زیاد تر از قبل بارداری خود دارند که در زمان روزه داری پیشنهاد می‌شود نیاز خود را به طور تقسیم شده در وعده سحری، افطار و فاصله بین افطار و سحر دریافت کرده و یقیناً دقت کنند دچار پرخوری نشوند؛ ضمن این که مجدداً اصرار می‌شود سلامت شیرخوار در برتری بوده لذا مواظب مقدار تشکیل شیر خود باشند.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]