این نوشیدنی بهترین جایگزین برای نوشابه است

این نوشیدنی بهترین جانشین برای نوشابه است_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

نوشابه‌ قند بسیاری دارد و به همین علت می‌تواند تبدیل دیابت و تخریب‌ دندان‌ها شود. خوردن مداوم نوشابه‌های گازدار از جمله کوکاکولا که اکنون تشکیل آن در ایران متوقف شده می‌تواند عوارض بسیاری را در بدن تشکیل کند یا ما را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های متعدد از جمله چاقی، دیابت، پوسیدگی دندان، افزایش چربی شکمی، درد مفصلی، مشکلات کلیوی، مشکلات رفتاری، نارسایی قلبی و سکته قرار دهد.

اسید حاضر در نوشابه هم آنقدر قوی است که می‌توان از آن در تمیز کردن اشیا منفعت گیری کرد. اسیدکربنیک و اسیدفسفریک این نوشیدنی انقدر قوی است که می‌توان با ریختن آن در ماشین لباس شویی چربی لباس‌ها را از بین برد، این چنین نوشابه گازدار را به علت بالا بودن مقدار اسید برای تمیز کردن سپر ماشین هم به کار می‌برند.

ما با زیان های نوشابه‌های گازدار از طریق مطالب مختلفی که در این باره انتشار کردن یافته آشنا هستیم اما احتمالا کمتر به راه حل‌ها برای کم کردن یا کنار گذاشتن نوشابه‌های گاز دار در خبرهای روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها پرداخته‌شده .همین امر دلیلی شد تا با دکتر کوروش جعفریان متخصص تغذیه درمورد بهترین نوشیدنی‌های جانشین نوشابه‌های گازدار و مزایا دوغ او گفت و گو کنیم.

جعفریان درمورد مناسب ترین جانشین کوکاکولا و نوشابه‌های گاز دار می‌گوید: اگر فرهنگی تشکیل شود که ما از مصرف نوشابه‌های گازداری نظیر کوکاکولا فاصله بگیریم و جانشین‌های مناسبی همانند دوغ برایش اشکار کنیم، زیاد سودمند به منفعت خواهد یود.

چرا دوغ سودمند است؟

او در توضیح دلایل سودمند بودن دوغ نیز می‌افزاید: دوغ یک جانشین زیاد مناسبی است چرا که دوغ حاوی پروتئین باکیفیت، کلسیم و فسفر، زیاد از املاح مورد نیاز بدن است. اما مشکلی که الان با دوغ داریم این است که متاسفانه نمک بالایی در آن ریخته می‌شود. در دوغ‌ها را باید از گیاهان و سبزیجات معطری که در فرهنگ غذایی ما هست منفعت گیری کنیم و با آن‌ها طعم مساعد در دوغ تشکیل کنیم . 

باکتری‌های خوب

این متخصص تغذیه درمورد اهمیت باکتری‌های حاضر در دوغ نیز می‌گوید: ما باید دوغ را به سمت محصولی پروبیوتیک ببریم و آن را غنی از باکتری سودمند کنیم که علاوه بر آنکه از نظر سلامت منافع آن به فرد می‌رسد، باکتری‌های مورد نیاز بدن را نیز تامین کند. فرهنگ مصرف دوغ اختصاصی سرزمین ماست.

اگر روی تشکیل دوغ با کیفیت اندوخته گذاری شود می‌تواند به گفتن یک نوشیدنی سودمند خصوصا در عرصه تحول باکتری‌های روده جانشین کوکاکولا و نوشابه‌های گازدار نظیر آن شود. به این علت ما نیاز به انجام کار زیاد تر در این عرصه هم در عصه صنعتی و هم در عرصه فرهنگ‌سازی داریم تا مصرف دوغ در بین مردم بیشتر از قبل جا بیفتد.

جعفریان این چنین به فرهنگ خوردن دمنوش در ایران به گفتن یک جانشین مطلوب نوشابه‌های گازدار اشاره می‌کند و می‌گوید: ما نوشیدنی‌های خوبی در قبل داشتیم حتی آب را با سبزیجات معطر طعم دار می‌کردیم. زیاد خوب خواهد می بود که روی فرهنگ منفعت گیری از انواع دمنوش‌ها خصوصا سرد آن کار شود. چرا که دمنوش گرم خواصی دارد و دمنوش سرد نیز خواصی دیگر.

نوشیدنی‌های پروبیوتیک

او به روال تازه تشکیل نوشیدنی و نوشابه در دنیا نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: صنعت اکنون به سمت تشکیل نوشیدنی‌های پروبیوتیک چرخش اشکار کرده است. جدای از بخث دوغ که ما نقل می‌کنیم اکنون دنیا به سمت تشکیل نوشیدنی‌هایی حرکت می‌کند که انواع باکتری‌های سودمند در آن ریخته می‌شود. در صنعت ما در این عرصه خلا وجود دارد که باید روی آن کار کرد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

این متخصص تغذیه با گفتن این که دوغ کفیر نیز خوب است اما نه لزوما نوع صنعتی آن، می‌گوید: دوغ سنتی ما که در قدیم در مشک می‌ریختند زیاد خوب و حاوی تعداد بسیاری از باکتری‌های سودمند است. در صورت منفعت گیری و تشکیل زیاد تر دوغ سنتی زیاد از باکتری‌های سودمند بومی ایران هم نگه داری خواهد شد. این علتخواهد شد در آینده بانک باکتری‌های سرزمین در روال جهانی سازی نگه داری شود.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]