اهمیت مصرف پروتئین بر سلامت بدن چیست؟_آینده
به گزارش آینده
رشد و نمو، راه اندازی و نگه داری عضلات و استخوانها، سیستم عصبی، ایمنی، خونرسانی، تنفس، گوارش و همه فعالیتهای حیاتی بدن به پروتئین وابسته است. پروتئینهای بدن از مجموع ۲۱ نوع اسیدآمینه راه اندازی شدهاند که بدن میتواند فقط ۱۳ نوع را تشکیل کند و هشت مورد باقیمانده باید از طریق مصرف موادغذائی فراهم شود. هشت اسیدآمینهای که بدن تشکیل میکند با نام «اسیدهای آمینه الزامی» شناخته خواهد شد. موادغذایی حیوانی، بهترین منبع برای دریافت پروتئین کامل می باشند؛ پروتئین کامل، همه هشت اسید آمینه الزامی را دارد. این چنین «پروتئینهای غیرکامل» که زیاد تر منبع گیاهی دارند، فقط دارای تعدادی از این اسیدآمینهها می باشند.
عدم دریافت کافی پروتئین با مشکلاتی همانند عقبماندگی رشد، ضعف بدن، افزایش ابتلا به عفونتها، تحلیل عضلات، ریزش مو، افت یادگیری، کمخونی و موارد دیگر همراه است. افتپروتئین فقط در افراد کم وزن و لاغر بهوجود نمیآید، بلکه افراد با اضافهوزن که الگوی غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات بدون دقت به منبع های پروتئینی را داشته باشند نیز در معرض افتپروتئین قرار دارند.
بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به منظور تامین پروتئین مورد نیاز بدن، منبع های پروتئین باید شناخته شده و در برنامه غذایی لحاظ شوند. منبع های حیوانی شامل انواع گوشتها، لبنیات و تخممرغ میشود؛ محدودیتهایی برای مصرف گوشت به اختصاصی گوشتقرمز به علت داشتن چربی اشباع، کلسترول و افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی باید در نظر گرفت.
حبوبات و سویا نیز از منبع های خوب پروتئینهای گیاهی محسوب خواهد شد؛ به علت ناکامل بودن پروتئینهای گیاهی، ملزوم است پروتئینهایی از این دست را با یکدیگر مصرف کرد تا از کفایت اسیدهای آمینه مطمعن حاصل شود. به طور مثال، حبوبات را میتوان با غلات یا غلات را با لبنیات ترکیب کرد؛ در نتیجه یک وعده عدسپلو یا ترکیب نان با ماست وعده کاملی از نظر پروتئین به حساب میآید.
ملزوم است که آموزشهای ملزوم در عرصه تنظیم سبد غذایی خانوار با مقصد دریافت کافی پروتئینها، با دقت به توان اقتصادی خانوادهها، به اختصاصی در ربط با کودکان، سالمندان و زنان باردار مورد دقت قرار گیرد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها