مواد غذایی پرطرفداری که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند

مواد غذایی پرطرفداری که گمان ابتلا به سرطان را افت خواهند داد

[ad_1]

غذاهای بسیاری حاوی ترکیبات مفیدی می باشند که رشد سرطان را افت خواهند داد. چندین مطالعه نیز نشان داده‌اند مصرف زیاد تر یک سری از غذاها با پایین‌تر بودن ریسک سرطان مرتبط است.

بروکلی

بورکلی حاوی سولفورافان است. سولفورافان یک ترکیب گیاهی است که در سبزیجات کلمی وجود دارد و می‌تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.

تحقیقی نشان داده سولفوروفان، سایز و تعداد سلول‌های سرطان سینه را تا ۷۵ درصد افت می‌دهد.

این چنین یک مطالعه حیوانی دریافت درمان موش‌ها با سولفوروفان به نابودی سلول‌های سرطان پروستات پشتیبانی می‌کند و حجم تومور را بیشتر از ۵۰ درصد افت می‌دهد.

مطابق یافته‌ها، مصرف زیاد تر سبزیجات کلمی همانند بروکلی می‌تواند بر ریسک سرطان کولورکتال تاثییر بگذارد.

مروری بر ۳۵ مطالعه نشان داد خوردن زیاد تر سبزیجات کلمی با افت ریسک سرطان کولون و کولورکتال مرتبط است.

در هفته چند وعده کلم‌بروکلی همراه غذای خود بخورید.

هویج

پژوهش‌ها نشان داده‌اند مصرف زیاد تر هویج می‌تواند ریسک یک سری از سرطان‌ها را افت دهد. برای مثالً بازدید نتایج پنج تحقیق به این نتیجه رسید که خوردن هویج به طور منظم می‌تواند ریسک سرطان معده را تا ۲۶ درصد افت دهد.

مطالعهٔ فرد دیگر دریافت مصرف زیاد تر هویج با افت ۱۸ درصدی ریسک سرطان پروستات مرتبط است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

یافته‌های دیگر نشان خواهند داد افرادی که اکنون سیگار می‌کشند؛ اما هویج نمی‌خورند در قیاس با افرادی که زیاد تر از یک‌بار در هفته هویج می‌خورند، سه برابر زیاد تر گمان دارد به سرطان ریه دچار شوند.

تلاش کنید هویج را دو تا سه بار در هفته در رژیم غذایی خود بگنجانید. هویج می‌تواند در کنار زیاد تر غذاها یا به‌گفتن بین‌وعده مصرف بشود.

لوبیاها

لوبیا فیبر بسیاری دارد و مطالعات نشان داده‌اند لوبیا می‌تواند به پیشگیری از سرطان کولورکتال پشتیبانی کند. مطالعه‌ای روی افرادی که سابقه تومورهای کولورکتال داشتند نشان داد آنهایی که زیاد تر لوبیا پخته مصرف می‌کردند، گمان عود سرطان در آنها کمتر می بود.

مطالعهٔ حیوانی فرد دیگر نشان داد تغذیه موش‌ها با لوبیای سیاه یا لوبیای سفید (و سپس تشکیل تعمدی سرطان در آنها) علتشده می بود پیشرفت سلول‌های سرطانی تا ۷۵ درصد مهار بشود.

مطابق این نتایج، خوردن دو سه وعده لوبیا در هفته می‌تواند مصرف فیبرتان را زیاد تر کرده و ریسک سرطان را افت دهد.

توت‌ها

توت‌ها سرشار از آنتوسیانین می باشند که رنگ‌دانه‌ای گیاهی با خواص آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند ریسک سرطان را افت دهد.

در یک مطالعه، ۲۵ نفر که سرطان کولورکتال داشتند به زمان هفت روز تحت درمان با عصاره بلوبری (زغال‌اخته) قرار گرفتند و نتیجه این می بود که رشد سلول‌های سرطانی ۷ درصد کمتر شده می بود.

در مطالعهٔ فرد دیگر به بیمارانی که سرطان دهان داشتند، تمشک سیاه خشک و منجمد داده شد و معلوم شد سطح یک سری از مارکرهای مرتبط با پیشرفت سرطان، افت یافته است.

بر پایه این یافته‌ها پیشنهاد می‌کنیم هر روز یکی دو وعده از انواع توت‌ها را در رژیم غذایی خود داشته باشید.

دارچین

دارچین به علت فوایدی که برای سلامتی دارد خوشنام است. دارچین می‌تواند قند خون را پایین بیاورد و التهاب را تسکین دهد.

یک سری پژوهش‌ها نشان داده‌اند دارچین می‌تواند انتشار کردن سلول‌های سرطانی را مهار کند. در مطالعه‌ای معلوم شد عصاره دارچین توانسته پیشرفت سرطان را کنترل کرده و تبدیل مرگ سلول‌های سرطانی بشود.

تحقیق فرد دیگر نشان داد عصاره دارچین، رشد سلول‌های سرطانی سروگردن را سرکوب می‌کند و سایز تومور را به مقدار قابل‌توجهی افت می‌دهد.

یک‌دوم تا یک قاشق چایخوری (۲ تا ۴ گرم) دارچین را هر روز در رژیم غذایی خود منفعت گیری کنید.

مواد غذایی پرطرفداری که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند

آجیل

یافته‌ها نشان خواهند داد خوردن آجیل با افت ریسک انواعی از سرطان‌ها ربط دارد. برای مثالً مطالعه‌ای که به بازدید رژیم غذایی ۲۰۰۰۰ نفر پرداخت دریافت افرادی که زیاد تر آجیل مصرف می‌کردند، کمتر گمان داشت در تاثییر سرطان جان خود را از دست دهند.

یک مطالعه ۳۰ساله دیگر روی بیشتر از ۳۰ هزار نفر نشان داد خوردن آجیل به طور منظم می‌تواند ریسک سرطان کولورکتال، پانکراس و آندومتر را افت دهد.

به گفتن مثال آجیل برزیلی سرشار از سلنیوم است و می‌تواند به پیشگیری از سرطان ریه در افرادی که سلنیوم مقداری دارند پشتیبانی کند. یک مطالعهٔ حیوانی نشان داد تغذیه موش‌ها با گردو جهت افت رشد سلول‌های سرطان سینه تا ۸۰ درصد شد و تعداد تومورها را ۶۰ درصد کمتر کرد؛ به این علت مصرف روزانه آجیل می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان در آینده را افت دهد.

روغن‌ زیتون

روغن‌زیتون سرشار از خاصیت است و بی‌علت نیست که پای ثابت رژیم غذایی مدیترانه‌ای محسوب می‌بشود.

چندین مطالعه دریافته‌اند مصرف زیاد تر روغن‌زیتون می‌تواند به پیشگیری از سرطان پشتیبانی کند.

یک بازدید گسترده که روی ۱۹ مطالعه صورت گرفت نشان داد افرادی که بیشترین روغن‌زیتون را مصرف می‌کردند، به‌گمان زیاد کمتری به سرطان سینه و سرطان‌های گوارش دچار می‌شدند.

مطالعهٔ فرد دیگر به بازدید نرخ سرطان در ۲۸ سرزمین پرداخت و دریافت در کشورهایی که مقدار مصرف روغن‌زیتون بالاتر بوده، ریسک سرطان کولورکتال کمتر بوده است. جانشین‌کردن روغن‌های دیگر در رژیم غذایی با روغن‌زیتون، یک راه ساده برای منفعت‌بردن از خواص روغن‌زیتون است. از روغن‌زیتون در انواع سالاد و سبزیجات پخته و انواع غذا با گوشت و مرغ و ماهی می‌توانید منفعت گیری نمایید.

زردچوبه

زردچوبه ادویه‌ای زیاد معروف و پرخاصیت است. کورکومین که عنصر فعال زردچوبه است، یک ماده شیمیایی ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان و ضدسرطان می‌باشد. مطالعه‌ای به بازدید اثرات کورکومین بر ۴۴ بیمار که ضایعات سرطانی در کولون داشتند. مصرف روزانه ۴ گرم کورکومین سپس از ۳۰ روز توانسته می بود تعداد ضایعات سرطانی حاضر را ۴۰ درصد افت دهد.

مطالعهٔ فرد دیگر نشان داد کورکومین می‌تواند سلول‌های سرطان سروگردن را نابود کند.

مطابق یافته‌ها کورکومین در کُند کردن رشد سلول‌های سرطان ریه، سینه و پروستات مؤثر است. هر روز حداقل یک‌دوم تا سه قاشق چایخوری (۱ تا ۳ گرم) پودر زردچوبه مصرف کنید. جذب کورکومین همراه با فلفل سیاه زیاد تر می‌بشود.

مواد غذایی پرطرفداری که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند

مرکبات

خوردن میوه‌های مرکباتی همانند لیموترش و لیموشیرین، گریپ‌فروت و پرتقال می‌تواند ریسک سرطان را افت دهد. یک مطالعهٔ بزرگ دریافت افرادی که زیاد تر مرکبات مصرف می‌کردند، ریسک کمتری از جهت ابتلا به سرطان گوارش و سیستم تنفسی فوقانی داشتند. مروری بر ۹ مطالعه نیز دریافت مصرف زیاد تر مرکبات با افت ریسک سرطان پانکراس ربط دارد.

بازدید مطالعات به این نتیجه رسید که خوردن مرکبات حداقل سه وعده در هفته می‌تواند ریسک سرطان معده را تا ۲۸ درصد افت دهد.

بذر کتان

بذر کتان به علت چربی‌های سالم و فیبر بسیاری که دارد زیاد سودمند است. تحقیقات مشخص می کند بذر کتان حتی می‌تواند جلوی پیشرفت سرطان را بگیرد و سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

در مطالعه‌ای روی ۳۲ زن که سرطان سینه داشتند معلوم شد مصرف روزانه مافین بذر کتان تبدیل افزایش مرگ سلول‌های سرطانی شده است.

در مطالعهٔ فرد دیگر روی ۱۶۱ مرد که سرطان پروستات داشتند، با مصرف بذر کتان، رشد و انتشار کردن سلول‌های سرطانی افت یافته می بود.

بذر کتان سرشار از فیبر است و یافته‌ها نشان خواهند داد خاصیت محافظت‌کنندگی در برابر سرطان کولورکتال دارد.

تلاش کنید روزانه یک قاشق غذاخوری یا ۱۰ گرم پودر بذر کتان به رژیم غذایی خود اضافه کنید. بذر کتان در انواع اسموتی‌ها، ماست و غلات صبحانه و کیک و شیرینی قابل‌منفعت گیری است.

گوجه‌فرنگی

لیکوپن ترکیبی حاضر در گوجه‌فرنگی است که عامل رنگ قرمز آن بوده و خاصیت ضد سرطانی دارد. مطالعات بسیاری دریافته‌اند مصرف زیاد تر لیکوپن و گوجه‌فرنگی تبدیل افت ریسک سرطان پروستات می‌بشود.

مروری بر ۱۷ مطالعه نشان داد مصرف منظم گوجه‌فرنگی خام و پخته و لیکوپن همه انها می‌توانند ریسک سرطان پروستات را افت دهند.

در روز یکی دو وعده گوجه‌فرنگی مصرف کنید. منفعت گیری از گوجه‌فرنگی در زیاد تر غذاها امکان پذیر.

سیر

ترکیب فعال حاضر در سیر آلیسین نام دارد و مطابق یافته‌ها می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. مطالعات بسیاری نشان داده‌اند بین مصرف سیر و افت ریسک برخی از سرطان‌ها ربط وجود دارد.

مطالعه‌ای روی بیشتر از ۵۰۰۰۰۰ نفر دریافت آنهایی که سبزیجات آلیسین دار زیاد مصرف می‌کردند (همانند سیر و پیاز)، کمتر گمان داشت به سرطان معده دچار شوند.

مطالعه‌ای روی ۴۷۱ مرد نیز نشان داد مصرف زیاد تر سیر با افت ریسک سرطان پروستات مرتبط است.

یک تحقیق نشان داد افرادی که زیاد سیر، میوه، سبزیجات زرد، سبزیجات برگ تیره و پیاز می‌خوردند، کمتر گمان داشت دچار تومورهای کولورکتال شوند.

بر پایه این یافته‌ها، ۲ تا ۵ گرم (تقریباً یک حبه) سیر تازه را داخل رژیم غذایی روزانه خود کنید تا از خواص آن منفعت ببرید.

مواد غذایی پرطرفداری که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند

ماهی‌های چرب

به نقل از وب گاه تبیان، مطابق یافته‌ها، دو سه وعده ماهی در هفته در رژیم غذایی می‌تواند ریسک سرطان را افت دهد. یک مطالعه بزرگ نشان داد مصرف زیاد تر ماهی با افت خطر سرطان‌های گوارشی مرتبط است.

مطالعهٔ فرد دیگر که روی بیشتر از ۴۰۰ هزار نفر انجام شد دریافت خوردن منظم ماهی می‌تواند ریسک سرطان کولورکتال را افت دهد، درحالی‌که گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری شده این ریسک را افزایش خواهند داد.

ماهی‌های چرب همانند سالمون و خال‌مخالی، حاوی مواد مغذی مهمی همانند ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ اند که علتکاهش ریسک سرطان خواهد شد.

برای مثالً این باور وجود دارد که داشتن ویتامین D کافی، گمان سرطان را پایین می‌آورد.

ضمناً اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند جلوی پیشرفت سرطان را بگیرند.

در هفته دو بار ماهی‌های چرب بخورید.

[ad_2]

منبع