ریزپلاستیک ها در پروتئین ها هم وجود دارند

ریزپلاستیک ها در پروتئین ها هم وجود دارند

[ad_1]

بر پایه آزمایشات تازه کارشناسان سازمان غیرانتفاعی «اوشن کانسرورسی» و دانشگاه تورنتو، میکروپلاستیک یا ریزپلاستیک‌هاــ ذرات ریزتر از یک میکرومتر (یک هزارم میلی‌متر) تا نیم سانتی‌مترــ  در تقریبا ۹۰ درصد از مثالهای موادغذایی پروتئینی آزمایش‌شده اشکار شده‌اند.

روزنامه واشنگتن‌پست در مطلبی در این رابطه آورده است کارشناسان انواع پروتئین‌های رایجی را که آمریکایی‌ها مصرف می‌کردند بازدید کردند؛ از جمله غذاهای دریایی، گوشت گاو، مرغ، توفو و چندین جانشین مبتنی بر گیاهان برای گوشت. بنا بر این پژوهش که نتایج آن در «اینوایرنمنتال پالوشن» انتشار شد، هر بزرگسال آمریکایی به گمان زیاد به طور متوسط حداقل ۱۱ هزار ذره ریزپلاستیک در سال مصرف می‌کند.

«جورج لئونارد»، یکی از نویسندگان این تحقیق و دانشمند ارشد در اوشن کانسرورسی، می‌گوید: اگر غذا می‌خورید، باید بگویم راهی نیست که از زیرپلاستیک‌ها در امان بمانید و حتی اگر حقیقتا دلتان بخواهد چیزی میل کنید که پلاستیک نداشته باشد، واقعا نمی‌توانید.

به حرف های لئوناردو، یافته‌های این تحقیق از وجود ریزپلاستیک‌ها در همه‌جا شواهد بیشتری اراعه می‌کند و این ریزپلاستیک‌ها در سراسر دنیا از برف‌های جنوبگان گرفته تا درون بدن انسان و غذاهایی که می‌خوریم و آبی که می‌نوشیم، کشف شده‌اند. وجود ریزپلاستیک‌ها در میوه‌ها، سبزیجات و این چنین دیگر محصولات غذایی همانند نمک، شکر، برنج و شیر هم به ثبت رسیده است.

یقیناً آثار بالقوه ریزپلاستیک‌ها بر سلامتی انسان تا این مدت در حال بازدید است.

گزارش تازه سازمان جهانی بهداشت خطرات احتمالی آلودگی به ریزپلاستیک‌ها را از جمله قرار گرفتن در معرض نانوپلاستیک‌ها، ذرات کوچک‌تری که اندازه آنها کمتر از یک میکرومتر است، تشریح کرده است؛ اگرچه خاطرنشان می‌کند که تا این مدت برای اثبات وجود ربط این ذرات با آثار نامطلوب سلامتی در انسان تحقیقات کافی انجام نشده است و بر نیاز سریع به تحقیقات زیاد تر اصرار می‌کند.

بنابر اظهار ایندیپندنت، وجود ریزپلاستیک‌ها در دستگاه گوارش ماهی‌ها و صدف‌ها از زمان‌ها پیش اشکار شده می بود. اما تحقیقات تازه از گمان وجود آن‌ها در تکه‌هایی از بدن موجودات دریایی که طبق معمول انسان‌ها می‌خورند همانند فیله ماهی، خبر می‌دهد. علاوه بر این، ریزپلاستیک‌ها در پروتئین‌های روی خشکی همانند گوشت گاو، مرغ و … هم یافت شده‌اند.

«بیانکا داتا»، دانشمند علوم غذایی بر لزوم تحقیقات زیاد تر در عرصه تاثییر ریزپلاستیک‌ها بر سلامتی انسان اصرار می‌کند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

کارشناسان اعتقاد دارند تا وقتی که مردم از پلاستیک‌هایی با ماندگاری طویل منفعت گیری می‌کنند، ریزپلاستیک‌ها همه‌ جا یافت خواهد شد.

«پل آناستاس»، مدیر مرکز شیمی سبز و مهندسی سبز دانشگاه ییل، می‌گوید: ما این پلاستیک‌ها را طوری طراحی کرده‌ایم که تا قرن‌ها اگر نگوییم هزاره‌ها، پایدار باشند و باید این نقص طراحی را در نظر گرفت. چون ما اکنون این را هم می‌دانیم که چطور پلیمرهایی طراحی کنیم که بدون زیان رساندن به محیط زیست، تجزیه شوند؛ نه این که فقط مدام به ذرات کوچک و کوچک‌تر تبدیل بشوند.

[ad_2]

منبع