میکروبیوم روده می‌تواند عامل ابتلا به اضطراب اجتماعی باشد

میکروبیوم روده می‌تواند عامل ابتلا به اضطراب اجتماعی باشد

[ad_1]

به نقل از دویچه‌وله، دانشمندان قبلاً دریافته بودند که میکروبیوم روده – مجموعه‌ای از باکتری‌ها و دیگر ارگانیسم‌هایی که در سیستم گوارشی زندگی می‌کنند – در افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی(Social Anxiety Disorder) در قیاس با افراد سالم متفاوت است.

اکنون محققان دریافته‌اند که “هنگامی میکروب‌های روده افراد مبتلا به SAD به موش‌ها پیوند زده می‌بشود، حیوانات اضطراب و هراس بیشتری به موقعیت‌های اجتماعی تازه نشان خواهند داد.”

مطالعات قبلی، نتایج شبیهی را برای اختلال افسردگی و سندرم روده تحریک‌پذیر نشان داده می بود.

اگرچه ژنتیک و عوامل محیطی نیز می‌توانند در ابراز اختلالاتی از جمله SAD نقش داشته باشند، اما تحقیق تازه محققان کالج دانشگاه کورک در ایرلند، اهمیت “فلور روده” را در این عرصه برجسته کرد.

پروفسور جان کریان، یکی از نویسندگان این تحقیق و همکارانش در “مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم” گزارش خواهند داد که چطور از شش فرد سالم و شش فرد مبتلا به SAD نمونه مدفوع گرفته و با تجزیه و تحلیل DNA آنها اشکار کردند که میکروبیوم روده به طور قابل توجهی بین دو گروه متفاوت است.

این تیم هر نمونه را به شش موش آزمایشگاهی منتقل کردند و نتایج نشان داد که “موش‌هایی که میکروب‌های روده را از افراد مبتلا به SAD دریافت کرده بودند، از روبه رو با موقعیت‌های تازه و از نزدیک‌شدن به موش‌های دیگر می‌ترسیدند.”

این مطالعه راه‌های جدیدی را برای درمان افراد مبتلا به SAD از جمله تحول در رژیم غذایی این افراد اراعه می‌کند.

سبزیجات سرشار از فیبرهای پری‌بیوتیک می باشند که به نگه داری بسیاری باکتری‌های سالم در روده پشتیبانی می‌کنند. مصرف این نوع فیبر با افت التهاب عصبی و استرس مرتبط است. غذاهای پری‌بیوتیک شامل مارچوبه، سیر، پیاز، سبزیجات برگدار، کنگر فرنگی، حبوبات، قارچ و سیب است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

اسیدهای چرب امگا ۳ در افت التهاب در روده و مغز موثر می باشند. آنها را می‌توان به وفور در ماهی‌های سالمون، تن، ماهی خال مخالی و ساردین و این چنین در مغزها و دانه‌هایی همانند گردو و دانه چیا یافت.

غذاهایی همانند کلم ترش، کیمچی، کفیر، میسو و ماست‌های ساده نیز به طور طبیعی سرشار از باکتری‌های سودمند زنده می باشند. مصرف غذاهای تخمیر شده حاوی پروبیوتیک به همراه با سبزیجات غنی از فیبر پری‌بیوتیک، برای نگه داری میکروبیوم سالم و مقاومت در برابر التهاب مزمن مهم است.

[ad_2]

منبع