چاقی در مغز اغاز میشود_آینده
به گزارش آینده
به نقل از ساینسدیلی، چاقی از سال ۲۰۲۰ به طور رسمی در آلمان به گفتن یک بیماری شناخته شده است. این بیماری علتایجاد تعدادی از بیماریهای دیگر از جمله دیابت، حملات قلبی و حتی سرطان میشود. سازمان بهداشت جهانی پیش از این چاقی را یک اپیدمی اظهار کرده می بود که بیشتر از یک میلیارد نفر را در سراسر جهان و تقریبا ۱۶ میلیون نفر را فقط در آلمان تحت تاثییر قرار داده است. شاخص توده بدنی ۳۰ یا زیاد تر، چاق در نظر گرفته میشود و رژیم غذایی نامناسب و ورزش ناکافی زیاد تر به گفتن دلایل این بیماری مزمن ذکر خواهد شد. با این حال، مکانیسمهایی که در بدن تبدیل چاقی و تشکیل بیماری خواهد شد، پیچیدهتر می باشند.
چاقی و نقش انسولین در مغز
توزیع ناسالم چربی بدن و افزایش وزن مزمن با حساسیت مغز به انسولین مرتبط است.
انسولین چه عملکردهای خاصی را در مغز انجام میدهد و چطور بر افراد با وزن طبیعی تأثیر میگذارد؟ پروفسور استفانی کولمن و همکارانش در مطالعه خود، در بیمارستان دانشگاه توبینگن برای دیابت، غدد درون ریز و نفرولوژی را بازدید کردند. پروفسور کولمن، رهبر این مطالعه میگوید: یافتههای ما برای اولین بار مشخص می کند که حتی مصرف مختصر غذاهای زیاد فرآوری شده و ناسالم همانند شکلات و چیپس علتتحول قابل توجهی در مغز افراد سالم میشود که امکان پذیر علت اولیه چاقی و دیابت نوع ۲ باشد. در حالت سالم، انسولین تاثییر سرکوب کننده اشتها در مغز را بر مسئولیت دارد. با این حال، به طور خاص در افراد مبتلا به چاقی، انسولین دیگر حرکت غذا خوردن را به درستی تنظیم نمیکند و در نتیجه مقاومت به انسولین تشکیل میکند. خانم کولمن میگوید: دلنشین است که در شرکتکنندگان سالم مطالعه ما، مغز بعد از مصرف کالری بالا در مختصرزمان، افت حساسیت شبیهی به انسولین نشان داد که شبیه افراد چاق می بود. او میافزاید: این تاثییر حتی یک هفته بعد از برگشت به یک رژیم غذایی متعادل قابل مشاهده است.
روی مغز تمرکز کنید
پروفسور آندریاس بیرکنفلد (Andreas Birkenfeld)، مدیر پزشکی داخلی و نویسنده نهایی این مطالعه، نتیجهگیری میکند: ما فکر میکنیم که جواب انسولین مغز قبل از هر گونه افزایش وزن، با تغییرات مختصر زمان در رژیم غذایی سازگار میشود و در نتیجه علتایجاد چاقی و دیگر بیماریهای ثانویه میشود. یافتههای جاری به تحقیقات زیاد تر در رابطه این که چطور مغز در تشکیل چاقی و دیگر بیماریهای متابولیک نقش دارد، خواهد انجامید.
دوره مختصر با اثرات گسترده
۲۹ مرد داوطلب با وزن متوسط در این مطالعه شرکت کردند و به دو گروه تقسیم شدند. برای پنج روز متوالی، گروه اول باید رژیم غذایی معمول خود را با ۱۵۰۰ کیلو کالری از بین قولهای زیاد فرآوری شده و پر کالری تکمیل میکردند. کالری اضافی توسط گروه کنترل مصرف نشد. هر دو گروه بعد از برسی اولیه تحت دو معاینه جداگانه قرار گرفتند. یک معاینه بلافاصله بعد از دوره پنج روزه انجام شد و فرد دیگر هفت روز بعد از این که گروه اول رژیم غذایی معمول خود را از سر گرفتند، انجام شد. محققان از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) برای بازدید محتوای چربی کبد و حساسیت مغز به انسولین منفعت گیری کردند. نه تنها محتوای چربی کبد گروه اول بعد از پنج روز به طور قابل توجهی افزایش یافته می بود بلکه در کمال شگفتی، حساسیت کمتر به انسولین در مغز در قیاس با گروه کنترل، یک هفته بعد از برگشت به رژیم غذایی عادی نیز ادامه داشت. این تاثییر قبلا فقط در افراد چاق مشاهده شده می بود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
