این مواد مغذی به کاهش سکته قلبی کمک می‌کند

این مواد مغذی به افت سکته قلبی پشتیبانی می‌کند

در تعداد بسیاری از موارد عامل مهم سکته‌های مغزی، خونریزی است. ۵۰ درصد نارسایی کلیه و نارسایی قلب و سکته‌های قلبی به سختی خون بالا مرتبط است. با این دلایل اشکار است باید به طور منظم و دوره‌ای سختی خون را اندازه‌گیری کرد و اگر سختی خون بالا می بود، به موقع پیگیری و کنترل شود.

قلب همانند یک پمپ عمل می‌کند. سختی خون نیروی جریان خون در روبه رو دیواره رگ‌ها است. وجود سختی خون طبیعی یعنی کمتر از ۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه برای جاری شدن خون در همه رگ‌های بدن و رساندن مواد غذایی و اکسیژن به اعضای بدن الزامی است. اگر سختی خون از مقدار طبیعی بالاتر رود، زیان اور است و می‌تواند صدمه جدی به عروق و اعضای حیاتی بدن همانند قلب، مغز، کلیه‌ها و چشم داخل کرده و در سلامت اختلال تشکیل کند.

بنابر اظهار دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، مبتلایان به سختی خون بالا اگر به موقع درمان شوند و سختی خون خود را کنترل کنند، کمتر به عوارض این بیماری خطرناک مبتلا خواهد شد. افرادی که سختی خون بالا دارند علاوه بر اصلاح شیوه زندگی باید دارو دریافت کنند و طبق معمول برای کنترل سختی خون بیشتر از یک دارو نیاز دارند.

اما مسئله زیاد مهمی که وجود دارد و می‌تواند به کنترل سختی خون پشتیبانی کند، منفعت گیری از مواد مغذی از جمله محصولات لبنی است که سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین با کیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر می باشند که امکان پذیر به افت سختی خون و افت خطر ابتلا به پرفشاری خون پشتیبانی کند.

سختی خون بالا؛ SBP حداقل ۱۴۰ میلی متر جیوه و DBP حداقل ۹۰ میلی متر جیوه یک عامل خطر مهم برای انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی است و هم چنان یک نگرانی قابل دقت برای سلامت جهانی است. سازمان جهانی بهداشت سختی خون بالا را به گفتن بزرگترین علت مرگ قابل پیشگیری طبقه‌بندی کرده است که عمدتاً به علت عوامل محیطی از جمله رژیم غذایی و دیگر جنبه‌های سبک زندگی است.

نتایج یک مطالعه متاآنالیز نشان داد که به ازای هر ۲۰۰ گرم مصرف روزانه لبنیات که عمدتا به گفتن لبنیات کم چرب مصرف می‌شود، ۱۶ درصد خطر افزایش سختی خون و ۳ درصد خطر ابتلا به سختی خون بالا (HTN) کمتر می‌شود. محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین با کیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر می باشند که امکان پذیر به افت سختی خون و افت خطر ابتلا به پرفشاری خون پشتیبانی کند.

اثرات افت سختی خون با محصولات لبنی کم چرب امکان پذیر به الکترولیت‌هایی همانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم نسبت داده شود؛ این مواد مغذی بر مقاومت عروقی تأثیر می‌گذارند، اتساع عروق را تحکیم می‌کنند و احتباس کلیوی سدیم را افت خواهند داد. شواهد این چنین نشان خواهند داد که آنزیم‌های گوارشی تبدیل آزادسازی پپتیدهای فعال زیستی از پروتئین لبنی خواهد شد که کارکرد اندوتلیال را تعدیل می‌کند و تبدیل اتساع عروق می‌شود.

بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف لبنیات یکی از منبع های غذایی مصرفی روزانه افراد مبتلا به پرفشاری خون است چرا که به کنترل سختی خون‌شان پشتیبانی خوبی می‌کند و برای افراد سالم نیز مصرف این گروه غذایی تاثییر خوبی در افت خطر ابتلا به پرفشاری خون دارد. به این علت یکی از راهکارهای افت سختی خون مصرف روزانه لبنیات یعنی شیر، ماست است.



منبع

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.