طب سنتی در مورد علت سفیدی مو چه می‌گوید؟

طب سنتی در رابطه علت سفیدی مو چه می‌گوید؟_آینده


به گزارش آینده

هرچند عوامل ژنتیکی با اهمیت ترین نقش را در سفیدی موها دارند، اما عوامل محیطی، تغذیه‌ای و روانی نیز می‌توانند این روال را تسریع کنند. اتفاق‌ سفیدی مو علاوه بر جنبه‌ زیبایی‌شناختی، می‌تواند شاخصی از سلامت عمومی، سطح استرس اکسیداتیو و کمبودهای تغذیه‌ای در بدن باشد. استرس اکسیداتیو در نتیجه افزایش رادیکال‌های آزاد در فولیکول مو علتصدمه به  DNA  ملانوسیت‌ها و از بین رفتن آن‌ها می‌شود.

عوامل محیطی همانند آلودگی، اشعه UV  و سیگار در این روال نقش دارند. افتویتامین‌ها و مواد معدنی همانند ویتامین B۱۲، آهن، مس و روی می‌تواند جهت اختلال در تشکیل ملانین شود. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که استرس مزمن از طریق آزادسازی نورآدرنالین، سلول‌های بنیادی فولیکول مو را از بین می‌برد و جهت توقف دائمی تشکیل ملانین می‌شود.

دکتر فاطمه نجات‌قسمت، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران می‌گوید: از دیدگاه طب‌سنتی طبق معمول سفیدی زودرس موها در تاثییر افزایش بلغم (سردی و تری) تشکیل می‌شود. در صورتی که سفیدی مو با تشخیص پزشک به علت وجود بلغم باشد باید از مواد غذایی که در بدن تشکیل بلغم می‌کند جلوگیری یا در صورت منفعت گیری، آنها را با مصلحات‌شان مصرف کرد.

لبنیات را با مصلحاتش بخورید

برای مثال شیر باید در صورت منفعت گیری گرم باشد و با عسل یا دارچین نوشیده شود. ماست یا دوغ باید به شکل چکیده و با زیره، نعنا، آویشن یا سیاهدانه مصرف شود. بهترین مصلح پنیر، آویشن است اما می‌توان از سیاهدانه و زیره هم منفعت گیری کرد.

منبع های دیگر کلسیم، انجیر، کنجد، مویز، شوید، نعنا و بادام است. ماهی بهتر است از ماهی‌های جنوب باشد که سردی کمتری داشته و به‌صورت ملایم سرخ یا به شکل کبابی مصرف شود.

منفعت گیری از سبزیجاتی همانند کاهو، خرفه، اسفناج، کدو و گوجه‌فرنگی و میوه‌های آب‌دار همانند هندوانه و خیار و موز ملزوم است کم شود. غذاها بهتر است به‌صورت کبابی یا به‌صورت سرخ‌شده با حرارت ملایم طبخ شود.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی