چطور آهسته غذا خوردن استرس را افت میدهد؟_آینده
به گزارش آینده
دکتر مارینا دیجیکا، متخصص مغز و اعصاب، میگوید که شدت بالای زندگی علتمیشود تعداد بسیاری به فست فود و تنقلات روی بیاورند که میتواند سطح اضطراب و استرس را افزایش دهد.
این پزشک توضیح میدهد که بین شدت غذا خوردن و حالت روانی با محور روده-مغز ربط وجود دارد. روده حاوی میلیونها سلول عصبی است و زیاد تر “مغز دوم” نامیده میشود. هنگامی غذا به شدت خورده میشود، هضم طبیعی مختل میشود و سیگنالهای نامنظمی به مغز ارسال میشود که حس استرس را افزایش میدهد.
دیجیکا خاطرنشان میکند که هضم غذا از دهان اغاز میشود، نه معده. جویدن کامل، سیستم گوارش را آماده میکند و سیگنالهایی را به مغز میفرستد که غذا در حال آمدن است. هنگامی غذا در تکههای بزرگ بلعیده میشود، سیستم گوارش آماده نیست و خوردن زیاد سریع، حس سیری را که طبق معمولً ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به تأخیر میافتد، فریب میدهد. این میتواند تبدیل مصرف مقادیر زیاد غذا شود که علتسنگینی و نفخ میشود و بدن امکان پذیر آن را به گفتن استرس تعبیر کند.
سریع غذا خوردن این چنین علتافزایش شدید قند خون، به اختصاصی کربوهیدراتها، میشود که تبدیل نوسانات گلوکز مرتبط با تحریکپذیری، عصبی بودن و حملات پانیک میشود.
این پزشک توضیح میدهد که غذا خوردن آرام و آگاهانه به موارد زیر پشتیبانی میکند:
تحول سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال کنید و بدن را از حالت استرس به حالت اسایش و هضم
افت سطح هورمون استرس کورتیزول
افزایش هوشیاری ذهنی، دقت به نشانههای گرسنگی و سیری و رهایی از چرخه افکار اضطرابآور
دیجیکا چهار مرحله ساده برای یادگیری آرام غذا خوردن نظر میکند:
قبل از اغاز غذا خوردن نفس عمیق بکشید.
دستگاههای الکترونیکی را کنار بگذارید و فقط روی غذای خود تمرکز کنید.
هر لقمه را حداقل ۲۰ تا ۳۰ بار بجوید. سپس از هر لقمه، قاشق و چنگال خود را زمین بگذارید تا شدت خوردن خود را افت دهید.
این پزشک در آخر میگوید که تبدیل غذا خوردن از یک الزام صرف به یک عمل ساده روزانه برای اسایش میتواند ناهار را به بهشتی از اسایش و آسودگی تبدیل کند، که به طور قابل توجهی هضم را بهبود میبخشد و اضطراب را در عرض ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز افت میدهد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها