زرشک چطور به اعتدال صفرا و سلامت کبد پشتیبانی می کند؟_آینده
به گزارش آینده
وی تصریح کرد: حکمای این طب معتقد بودند که زرشک با افت حرارت کبد و پاکسازی مجاری صفراوی، به از بین بردن حس سنگینی، تلخی دهان و زردی پوست پشتیبانی میکند. این دیدگاه غیر مستقیم با برخی یافتههای تازه در داروسازی نیز همسو است، در سالهای تازه نیز تحقیقات تازه نشان دادهاند که یکی از مواد مهم مؤثره این گیاه با نام بربرین (Berberine)، با خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی خود می تواند از سلولهای کبدی محافظت کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه گفت: بربرین با تنظیم ترشح صفرا، مهار تشکیل رادیکالهای آزاد و افت التهاب میتواند نقش حمایتی در سلامت کبد داشته باشد و بر پایه گزارشهای برخی مطالعات، این گیاه دارویی توانسته است به افت آنزیمهای کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب پشتیبانی کند.
اهمیت مصرف صحیح زرشک
این متخصص داروسازی سنتی با پافشاری بر این که مصرف صحیح زرشک اهمیت دارد، پیشنهاد کرد: برای مصرف خانگی، دمکرده ملایم یا خیسانده زرشک انتخاب مناسبی است. خانوادهها بهتر است از آبزرشکهای صنعتی که امکان پذیر حاوی رنگ یا افزودنی باشد، پرهیز کنند. در موارد درمانی نیز فرآوردههای استاندارد حاوی عصاره زرشک یا بربرین قابل اعتمادتر می باشند چون دوز اشکار دارند.
عوارض مصرف زیاد زرشک
زرشناس با گفتن این که مصرف زیاد زرشک امکان پذیر در برخی افراد علتافت سختی خون، اسهال، تحریک معده و ضعف شود، اظهار کرد: زنان باردار و شیرده باید حتما با پزشک و داروساز مشورت کنند و بیماران دیابتی نیز به علت تاثییر کاهنده قند خون زرشک باید نسبت به هم افزایی آن در مصرف مداوم با داروهای خود دقت داشته باشند.
خود درمانی با زرشک صحیح نیست
وی با گفتن این که زرشک جای درمان مرسوم را نمیگیرد، او گفت: این گیاه میتواند مکملی طبیعی در کنار تغذیه سالم و سبک زندگی درست باشد، اما نباید جانشین درمان بیماریهایی همانند هپاتیت یا نارسایی کبدی شود.
به گزارش وبدا، زرشناس در آخر پافشاری کرد: پیش از مصرف هر نوع فرآورده گیاهی، مشورت با پزشک یا داروساز الزامی است تا دوز مناسب و گمان تداخل داروها بازدید شود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها