خوردنی هایی برای افت علائم اختلال عاطفی فصلی_آینده
به گزارش آینده
گرچه فکر میشود افت نور خورشید یکی از عوامل موثر در ابراز این اختلال باشد، دانشمندان تا این مدت علت دقیق آن را نمیدانند. با این حال حرف های میشود که تغذیه خوب میتواند در افت علائم موثر باشد. روزنامه «تلگراف» در یک نوشته تازه به چند ماده غذایی که میتوانند در این عرصه پشتیبانیکننده باشند، اشاره میکند.
۱ــ شکلات داغ خانگی
مصرف هر روز شکلات تلخ میتواند خلقوخو را بهبود دهد. این تاثییر به علت وجود پریبیوتیکها در شکلات تلخ است؛ نوعی فیبر که علتتقویت تنوع باکتریهای سودمند روده میشود و پژوهشها نشان دادهاند که روده سالم با افت اضطراب و افسردگی مرتبط است.
شکلات تلخ این چنین سرشار از پلیفنولها است؛ آنتیاکسیدانهایی که سطح هورمون استرس (موسوم به کورتیزول) را افت خواهند داد. برای منفعت بردن از این مزایا باید شکلاتی با حداقل ۸۵ درصد کاکائو انتخاب و روزانه نزدیک به ۳۰ گرم مصرف کنید.
۲ــ ماهی سالمون
ماهیهای چرب زمانها است به علت داشتن اسیدهای چرب امگاــ۳ که برای سلامت مغز الزامی می باشند با بهبود خلقوخو و افسردگی مرتبط دانسته خواهد شد. امگا۳ خاصیت ضدالتهابی دارد و با مولکولهای مربوط به خلقوخو در مغز تعامل میکند.
مصرف یک تا دو وعده ۱۲۵ گرمیِ ماهیهای چرب در هفته پیشنهاد میشود. اگر ماهی دوست ندارید از دانههای چیا و گردو، منبع های گیاهی حاوی امگا-۳ منفعت گیری کنید.
۳ــ نان سبوسدار
غلات سبوسدار علاوه بر مزایا کلی برای سلامت به علت داشتن فیبر، آنتیاکسیدان و ویتامینهای گروه ب در بهبود سلامت روان موثرند. این مواد سرشار از «تریپتوفان» می باشند؛ آمینواسیدی که بدن برای ساخت «سروتونین» که به «هورمون نشاط» هم معروف است، به آن نیاز دارد.
غلات سبوسدار شاخص گلیسمی پایینی هم دارند، یعنی انرژی را به طور یکنواخت به مغز میرسانند و از نوسانهای خلقی جلوگیری میکنند. پیشنهاد میشود از این غلات سه وعده در روز مصرف کنید. برای مثال جوی دوسر یا نان سیاه در صبحانه و برنج قهوهای، کینوآ یا بلغور در قولهای بعدی.
۴ــ انواع توتها
توتها انواع فلاونوئیدها را دارند که از مغز محافظت میکنند و التهاب و استرس اکسیداتیو را افت خواهند داد. هر ۸۰ گرم توت (توت فرنگی، بلوبری، تمشک و…) نزدیک به ۱.۵ گرم فیبر دارد و یکچهارم نیاز روزانه بدن به ویتامین ث را تامین میکند؛ آنچه در تنظیم قند خون و خلقوخو نقش دارد.
تحقیقات این چنین نشان دادهاند که بلوبری به بهبود حافظه و تمرکز و پیشگیری از زوال شناختی هم پشتیبانی میکند.
۵ــ مغزها
مصرف نزدیک به ۴۰ گرم مغز (همانند بادام، پسته یا بادامهندی) پنج بار در هفته برای سلامتی مغز سودمند است. آنها سرشار از چربیهای غیراشباع سودمند، تریپتوفان، ویتامینهای ب و ئی، منیزیم و آنتیاکسیدانها می باشند که کارکرد شناختی را تحکیم و خلقوخو را بهتر میکنند.
۶ــ روزانه دو لیتر آب
حتی کمآبی خفیف بدن هم میتواند با افت تمرکز و بیحوصلگی مرتبط باشد، به این علت نوشیدن نزدیک به دو لیتر آب در روز پیشنهاد میشود.
چای سبز نیز سودمند است چون علاوه بر تامین آب بدن، حاوی «الــتئانین» و آنتیاکسیدانهایی است که تاثییر اسایشقسمت دارند و میتوانند تمرکز را افزایش دهند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها