۶ خوردنی که شما را زودتر پیر می‌کنند

۶ خوردنی که شما را سریعتر پیر می‌کنند_آینده


به گزارش آینده

به نقل از انلی مای هلث،  پیری یک فرآیند طبیعی است و زیاد تر مردم آن را با خطوط ریز، چین‌وچروک و افت سطح انرژی مرتبط می‌دانند. در حالی که ژنتیک و سبک زندگی نقش بزرگی در این روال دارند، آنچه هر روز می‌خورید تأثیر مستقیمی بر شدت پیری شما دارد. برخی خوراکی‌ها، به‌اختصاصی وقتی که به‌طور منظم مصرف شوند، می‌توانند با افزایش التهاب، صدمه رساندن به سلول‌های پوستی یا تأثیر بر سلامت کلی، روال پیری را تسریع کنند. اگر می‌خواهید پوستی جوان، انرژی ثابت و بدنی سالم‌تر برای زمان طویل‌تری داشته باشید، بهتر است مصرف این شش خوراکی را افت دهید.

۱. شیرینی‌ها و دسرهای پر از قند

از شیرینی‌ها و آب‌نبات گرفته تا نوشیدنی‌های شیرین، خوراکی‌های سرشار از قند تصفیه‌شده می‌توانند روال پیری شما را سریع تر کنند. قند فرآیندی به نام گلیکاسیون را تحریک می‌کند که طی آن مولکول‌های قند به پروتئین‌های بدن می‌چسبند. این فرآیند می‌تواند به کلاژن و الاستین صدمه رساند؛ دو پروتئینی که پوست را محکم و انعطاف‌پذیر نگه می‌دارند. در طول زمان، این کار به چین‌وچروک، افتادگی پوست و پیری زودرس منجر می‌شود.

 اگر هوس شیرینی کردید، میوه‌های تازه یا تکه‌ای شکلات تلخ را جانشین کنید.

۲. گوشت‌های فرآوری‌شده

اگر می‌خواهید روال پیری را کند کنید، باید از مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده همانند سوسیس، هات‌داگ و بیکن پرهیز کنید. این خوراکی‌ها سرشار از مواد نگهدارنده، سدیم و چربی‌های ناسالم می باشند.

– مصرف زیاد سدیم پوست را کم‌آب کرده و علتنمایان‌تر شدن خطوط و چین‌وچروک‌ها می‌شود.

– نیترات‌ها و دیگر مواد نگهدارنده‌ی حاضر در گوشت‌های فرآوری‌شده نیز می‌توانند التهاب تشکیل کنند؛ عاملی که به پیری سریع تر و بیماری‌های مزمن مرتبط است.

به‌جای آن، منبع های پروتئین سالم‌تر همانند مرغ کبابی، ماهی یا پروتئین‌های گیاهی همانند لوبیا و عدس را امتحان کنید.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

۳. غذاهای سرخ‌شده و فست‌فودها

در عصر حاضر که غذا تنها با یک کلیک در دسترس است، مصرف بیشتر از حد فست‌فودها و خوراکی‌های سرخ‌شده همانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا مرغ سوخاری زیاد رایج شده است. اما این غذاها می‌توانند صدمه بسیاری به بدن داخل کنند.

– غذاهای سرخ‌شده طبق معمولً سرشار از چربی‌های ترانس می باشند که التهاب را افزایش داده و به انعطاف‌پذیری پوست صدمه می‌زنند.

– این چنین خطر ابتلا به بیماری قلبی و مشکلات سلامتی مرتبط با سبک زندگی را افزایش خواهند داد و علتخواهد شد پیرتر از سن واقعی‌تان به نظر برسید.

یک مطالعه در Neurobiology of Aging نشان داد مصرف زیاد چربی‌های اشباع و ترانس با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر، بیماری پیشرونده‌ای که حافظه و توانایی‌های شناختی را نابود می‌کند، ربط دارد.

۴. کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده در خوراکی‌هایی همانند نان سفید، پاستا و شیرینی‌ها به‌وفور یافت خواهد شد. این مواد علتجهش ناگهانی قند خون شده و به التهاب و تخریب کلاژن در پوست منجر خواهد شد.

– این فرآیند نه‌تنها پیری ظاهری را تسریع می‌کند، بلکه خطر ابتلا به دیابت و افزایش وزن را نیز بالا می‌برد.

 به‌جای آن، از غلات کامل همانند جو دوسر، برنج قهوه‌ای یا کینوا منفعت گیری کنید تا انرژی پایدار و پوستی سالم‌تر داشته باشید.

۵. الکل

 مصرف مکرر الکل روال پیری را شدت می‌بخشد.

– الکل بدن و پوست را کم‌آب می‌کند و علتمی‌شود ظاهری کدر، خسته و مستعد خطوط ریز داشته باشید.

– این چنین بدن را از ویتامین‌های الزامی همانند ویتامین A محروم می‌سازد؛ ماده‌ای که برای ترمیم پوست حیاتی است.

– مصرف طویل‌زمان الکل به کبد و سلامت کلی صدمه می‌زند و به پیری زودرس داخلی و خارجی منجر می‌شود.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ که در Addiction Biology انتشار شد نشان داد مصرف زیاد تر الکل با تسریع روال پیری در مغز و DNA مرتبط است و حتی نوشیدن در حد متوسط نیز می‌تواند پیری زیستی را شدت بخشد.

برای داشتن پوستی شاداب و انرژی زیاد تر، مصرف الکل را کنار بگذارید و به اندازه‌ی کافی آب بنوشید.

۶. نمک بیشتر از حد

یک رژیم غذایی پرنمک نه‌تنها سختی خون شما را بالا می‌برد، بلکه می‌تواند پیری را هم تسریع کند.

– مصرف زیاد نمک علتمی‌شود بدن آب را نگه دارد و این کار تبدیل پف‌کردگی اطراف چشم‌ها و پوست می‌شود.

– در طویل‌زمان، نمک زیاد به رگ‌های خونی صدمه می‌زند، خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد و جریان خون به پوست را افت می‌دهد، که پوست را پیرتر مشخص می کند.

افت مصرف تنقلات فرآوری‌شده و منفعت گیری از گیاهان و ادویه‌ها به‌جای نمک اضافی راهی ساده برای نگه داری سلامتی است.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) پیشنهاد می‌کند بزرگسالان کمتر از ۵ گرم نمک در روز مصرف کنند (کمتر از یک قاشق چای‌خوری) تا از سختی خون بالا، بیماری قلبی و سکته پیشگیری شود.

نتیجه‌گیری

پیری فرآیندی طبیعی است، اما این که چطور و با چه سرعتی پیر می‌شویم، تا حد بسیاری به عادت‌های روزمره و تغذیه‌ی ما بستگی دارد. افت مصرف قند، گوشت‌های فرآوری‌شده، غذاهای سرخ‌شده، کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده، الکل و نمک می‌تواند نقش مهمی در نگه داری سلامت، انرژی و جوانی ایفا کند.

تغییرات کوچک در رژیم غذایی، همراه با ورزش، خواب کافی و نوشیدن آب، به شما پشتیبانی می‌کند حس جوانی بیشتری داشته باشید و شاداب‌تر بمانید.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی