سوپ ماش؛ سوپ مقوی و خوشمزه برای روزهای سرد_آینده
به گزارش آینده
سوپ یکی از محبوبترین پیشغذاهای دنیاست که در تعداد بسیاری از رستورانها به طور پیشغذا و غذای مهم در انواع و طعمهای گوناگون سرو میشود. سوپ این چنین به علت داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی همانند شیر و خامه قیمت غذایی بالایی دارد و میتواند جانشین مناسبی برای غذای مهم بهخصوص وعده شام باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا میتوانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید.
سوپ ماش سوپی زیاد مقوی و خوشمزه است که دستور پخت آسانی دارد. ماش که دانه خوراکی زیاد مقوی و سالمی است از مواد مهم این سوپ محسوب میشود. اگر دوست دارید برای روزهای سرد پاییز یک کاسه سوپ گرم و خوشمزه در منزل بخورید، در ادامه این نوشته با نحوه تهیه سوپ ماش خوشمزه همراه ما باشید.
مواد ملزوم برای تهیه سوپ ماش
- ماش: ۲۵۰ گرم
- پیاز درشت: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- جو پرک: ۵ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: ۲ قتشق غذاخوری
- قارچ: ۵ عدد
- جعفری خرد شده: ۱ لیوان
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: ۲ عدد
- قرص استاک مرغ: ۲ عدد
- آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پاپریکا: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه سوپ ماش
برای درست کردن این سوپ خوشمزه ابتدا ماش را که از قبل خیس دادهاید، همراه با دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا ماش بپزد.
در این فاصله پیاز را رنده کنید و همراه با مقداری روغن زیتون یا روغن ساده داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز تفت بدهید تا پیاز سرخ شود.
اکنون سیر رنده شده را همراه با نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پاپریکا اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت بدهید.
در مرحله سپس گوجه فرنگیها را رنده یا پوره کنید و به قابلمه سوپ اضافه کنید و یک دقیقه با مواد دیگر تفت بدهید.
اکنون جو پرک را که از قبل خیس دادهاید، اضافه کنید و هم بزنید و قرصهای استاک را با دو لیوان آب جوش حل کنید و داخل قابلمه بریزید.
درب قابلمه را ببندید تا جو با حرارت کم بپزد.
نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه سپس ماش پخته را به قابلمه سوپ اضافه کنید و هم بزنید.
درب قابلمه را ببندید تا سوپ کم کم بجوشد.
۱۵ دقیقه سپس قارچ خرد شده را اضافه کنید و بگذارید سوپ با قارچ ۲۰ دقیقه بجوشد و در آخر جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کنید و ۵ دقیقه سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
قبل از سرو، آب لیمو ترش را توی سوپ بریزید، سپس سوپ را داخل ظرف سرو بکشید و نوش جان.
نکات مهم
ـ ماش یکی از انواع حبوبات است که بومی سرزمین هندوستان است؛ اما در دیگر نقاط جهان ازجمله در ایران نیز کشت میشود. ماش قیمت غذایی زیاد بالایی دارد، به طوری که در هر پیمانه از آن ۱۶/۳ گرم پروتئین حاضر است و از اینرو منبع غنی فراهم پروتئین برای گیاهخواران محسوب میشود. ماش انواعی دارد که برخی از آنها امکان پذیر سنگی باشد؛ یعنی در فرآیند پخت هیچ زمان نمیپزد. اگر ماش مرغوب را نمیشناسید، بهتر است قبل از پخت غذا یک پیمانه از آن را جداگانه بپزید و امتحان کنید. اگر دانهها سپس از پخت سنگی و سفت نبوده است، میتوانید با خیال راحت برای پخت غذا از آن منفعت گیری کنید.
ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه خواهد شد. استاک در انواع سوپها، انواع سسها، خورشتها و یقیناً تعداد بسیاری از غذاهای دیگر مورد منفعت گیری قرار میگیرد و تأثیر تعداد بسیاری در طعم و مزه غذاها دارد. میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا این که به طور آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید. به این مسئله دقت داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ بعد در صورتیکه از آن منفعت گیری میکنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز می بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ منفعت گیری کنید.
ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است، این چنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تحکیم میکند. زمان خرید قارچ به این مسئله دقت داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ این چنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به طور پخته آن را مصرف کنید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
