بلایی که صبحانه نخوردن بر سر بدنتان می آورد_آینده
به گزارش آینده
دکتر «سجیت بوسری»، متخصص قلب، دلایل گوناگون از جمله حذف وعده صبحانه را در بالا رفتن سختی خون دخیل میداند. او اصرار میکند که حذف صبحانه چرخه هورمون استرس یعنی کورتیزول را که به طور طبیعی صبحها بالا میرود، برهم میزند. حذف صبحانه علتواکنش شدیدتر کورتیزول و در نتیجه بالا رفتن سختی خون میشود.
علاوه بر این، حذف صبحانه بر کنترل قند خون، حساسیت به انسولین و حتی التهاب تاثییر میگذارد و همه این عوامل با پرفشاری خون مرتبط می باشند. پژوهشها نشان دادهاند که نخوردن صبحانه علتمیشود قند خون سپس از صرف ناهار و شام افزایش یابد، در حالی که خوردن سه وعده کامل حاوی پروتئین، چربی سالم، فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده، قند خون را در سطح پایدار نگه میدارد.
بهحرف های دکتر بوسری، حذف صبحانه طبق معمول به الگوهای تغذیهای نامناسب در طول روز منجر میشود، چون فرد یا در قولهای بعدی پرخوری میکند یا به سراغ بینقولهای ناسالم میرود؛ عادتهایی که سختی خون را افزایش خواهند داد.
دکتر «رناتو آپولیتو»، متخصص قلب هم اصرار میکند: افرادی که صبحانه نمیخورند زیاد تر این وعده را در طول روز جبران میکنند یا به عادتهای غذایی ناسالم روی میآورند. او معتقد است، صبحانه، اگر باکیفیت و غیر فراوریشده باشد، قولای کلیدی و الزامی است.
نکاتی در رابطه صبحانه سالم
دکتر «ریپل هانسالیا»، متخصص قلب، میگوید که حذف گهگاهی صبحانه لزوما مشکل جدی تشکیل نمیکند. به این علت اگر برخی روزها زمان یا امکان صبحانه خوردن نداشتید، جای نگرانی نیست.
به حرف های او، نگرانی مهم پزشکان زیاد تر به الگوهای رفتاری طویلزمان مربوط میشود. به عبارت دیگر، تاثیرات واقعی وقتی دیده میشود که نخوردن صبحانه به عادتی پایدار و مزمن تبدیل شود. بدن انسان انعطافپذیر است و تغییرات مختصرزمان در برنامه غذایی طبق معمول صدمه جدی داخل نمیکند.
با این حال، با خوردن صبحانه مغذی مستقیما سلامت قلبتان را تحکیم میکنید. صبحانه سالم با افت کورتیزول، تنظیم قند خون بعد از خواب شبانه، جلوگیری از پرخوری در طول روز، افزایش انرژی و آمادگی برای فعالیت بدنی و نگه داری ریتم طبیعی بدن، تاثیرات مثبت چشمگیری بر سلامت عمومی میگذارد.
مواد مغذی وعده صبحانه برای سلامت قلب
دکتر بوسری پیشنهاد میکند صبحانه را با مواد مغذی و سالم اغاز کنید. غلات کامل، میوه تازه، لبنیات کمچرب و خوراکیهای سرشار از چربیهای غیراشباع همانند آووکادو و انواع مغزها، انتخابهای مناسبی می باشند. او این چنین رژیم غذایی دش (DASH) را نظر میدهد، برنامهای غذایی که برای نگه داری سختی خون متعادل طراحی شده و بر مصرف غذاهای غنی از پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فیبر و کمنمک و کمچربی اصرار دارد.
به حرف های دکتر هانسالیا، تنها کیفیت صبحانه مهم نیست بلکه زمان خوردن آن نیز اهمیت دارد. او میگوید: ارامش در زمان صرف صبحانه با اهمیت ترین مسئله است و بهتر است این وعده را ظرف دو ساعت بعد از بیدار شدن صرف کنید. تاخیر بیشتر از حد در خوردن صبحانه سطح قند خون و هورمون کورتیزول را بالا میبرد.
با در نظر گرفتن این پیشنهادها، صرف زمان برای آماده کردن و خوردن یک صبحانه سالم مورد قیمت است. این کار نهتنها در سلامت قلب و عروق موثر است که خلقوخویتان را هم بهتر میکند. به هر حال، اغاز روز با یک وعده خوشمزه و مغذی زیاد لذتقسمتتر از اغاز کردن آن با گرسنگی است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
