کلید طلایی سلامت مغز_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
با بالا رفتن سن، مغز ما نیز همراه با ما پیر میشود. این فرایند از دهههای ۳۰ و ۴۰ زندگی اغاز میشود و قسمتهایی را که مسئول یادگیری و حافظهاند، تحت تاثییر قرار میدهد.
بر پایه اظهار متخصصان دانشگاه کلمبیا، سلولهای مغزی این چنین اغاز به تشکیل ترکیبی میکنند که امکان پذیر نشانهای از بیماری آلزایمر باشد. با این حال، مواد مغذی حاضر در برخی غذاها نشان دادهاند که میتوانند این فرایند را کُند کنند.
التهاب در بافتهای سالم با بیماریهای مزمن مرتبط است و طی دهه قبل در چند بازدید به بیماری آلزایمر نیز ربط داده شده است.
«نیکولا لادلامـ رین»، کارشناس تغذیه در این رابطه میگوید: تاثییر مثبت رژیم غذایی مدیترانهای بر سلامت مغز به طور فزایندهای شناخته شده است. این کار با حجم روزافزونی از شواهد پشتیبانی میشود که مشخصات تغذیهای این رژیم را به کارکرد شناختی و حفاظت عصبی مرتبط میکند.
رژیم مدیترانهای سرشار از غذاهای ضدالتهابی است از جمله مغزها، زیتون و گوجهفرنگی. این رژیم بر گیاهان و چربیهای سالم اصرار دارد از جمله روغن زیتون فرابکر.
برای صبحانه، ماست یونانی و انواع توت را امتحان کنید و برای ناهار سالاد مرغ و برای شام، سالمون همراه با لوبیا و اسفناج.
ماهی قسمت کلیدی این رژیم است و سالمون و ساردین، سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ می باشند.
به گزارش ایندیپندنت، بر پایه اظهار دانشکده پزشکی هاروارد، اشکار شده است که این چربیهای سالم، مقدار پروتئین مخرب مرتبط با بیماری آلزایمر را افت خواهند داد.
این چنین به حرف های «کیت پیرسون»، کارشناس رسمی تغذیه، افزودن ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیگرم مکمل روغن ماهی در روز، نقطه اغاز خوبی است.
برای گیاهخواران، گردو منبع عالی پروتئین و چربیهای سالم است. مطابق اظهار پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس (UCLA)، خوردن مقداری کمتر از یک مشت گردو در روز با بهبود توانایی شناختی مرتبط است.
این چنین بر پایه یک بازدید در «بیمارستان بریگهام و زنان» در هاروارد، توتها هم زوال حافظه را به تاخیر میاندازند. مصرف زیاد، نزدیک به ۷.۵ فنجان در ماه، عدد جادویی است.
در یک مطالعه دیگر، متخصصان دانشگاه راش در شیکاگو دریافتهاند که خوردن تنها یک وعده سبزیجات برگدار در روز نیز مزایایی برای محافظت از حافظه دارد.
طرفدارانِ کافئین نیز اکنون دلیلی برای خوشحال بودن دارند چون نوشیدن قهوه با افت خطر زوال عقل مرتبط است و این چنین بهگفتن تحکیمکننده خلقوخو عمل میکند. در بازدید دانشمندان، مصرف چهار تا شش فنجان در روز با کمترین خطر همراه می بود.
و اما رژیمهای غذایی پرالتهاب اثری کاملا معکوس دارند.
پیتزا را کنار بگذارید
یک بازدید دیگر، افزایش خطر زوال عقل بر تاثییر جستوجو کردن رژیم غذایی پرالتهاب را شناسایی کرد. بازدید فرد دیگر نیز ربط بین التهاب روده و زوال حافظه را نشان داد.
غذاهای بیشتر از حد شیرین، شور، فراوریشده و چرب همانند بستنی، هاتداگ و پیتزا میتوانند التهاب را در سراسر بدن افزایش دهند.
دکتر «پوجا آگاروال»، استادیار در مرکز پزشکی دانشگاه راش او گفت: اگرچه تحقیقات ما ثابت نمیکند که یک رژیم غذایی سالم به افت رسوبات مغزی پلاک آمیلوئید، یعنی علامت بیماری آلزایمر، منجر میشود اما میدانیم که رابطهای بین آنها وجود دارد و پیروی از رژیمهای «مایند» و مدیترانهای میتواند یکی از راههایی باشد که افراد با آن، سلامت مغزی خود را بهبود بخشند و با افزایش سن از توانایی شناختی خود محافظت کنند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]