خوراکی های مفید برای سلامت دندان

خوراکی های سودمند برای سلامت دندان_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

سوپرفودها کدامند؟

«سوپرفود» به مواد غذایی حرف های می‌شود که سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی سودمند می باشند و تأثیر مثبتی بر سلامت بدن دارند. این غذاها طبق معمولً خواص اختصاصی‌ای دارند که به تحکیم سیستم ایمنی، بهبود کارکرد قلب، افزایش انرژی و حتی نگه داری سلامت دندان‌ها و لثه پشتیبانی می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبر رسانی انجمن بهداشت دهان و دندان در انگلیس، کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که مدام و در هر سنی تلاش کنید تا یک رژیم غذایی سالم شامل غذاهای کامل، پروتئین‌های سالم و انواع میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های متنوع (و یقیناً فاقد قند) را جستوجو کنید چون این کار نقش بزرگی در نگه داری سلامتی دارد. افزودن سوپرفودها که زیاد مغذی و سودمند می باشند، می‌تواند مزایا سبک زندگی سالم را افزایش دهد و از جمله به بهبود سلامت دندان‌ها پشتیبانی کند.

مینای دندان در واقع یک بافت غیرزنده است و هنگامی صدمه ببیند، بدن نمی‌تواند آن را همانند استخوان یا پوست ترمیم کند. بعد در واقع هیچ ماده غذایی نمی‌تواند مینای دندان را «بازسازی» کند اما پیشگیری چاره کار است و شما می توانید تا پیش از این که این بافت صدمه ببیند، از برخی خوراکی‌ها برای تحکیم، محافظت و این چنین فرآیندی موسوم به «معدنی‌سازی مجدد سطحی» در مینای دندان منفعت گیری و از این طریق از دندان های خود بهتر مراقبت کنید.

خوراکی‌های سودمند برای حفاظت از مینای دندان و تحکیم لثه

* لبنیات کم‌چرب (ماست، پنیر، شیر)

این خوردنی ها سرشار از کلسیم و فسفر می باشند که در برگشت دادن مواد معدنی به مینای دندان نقش دارند. پنیر به‌خصوص با افزایش ترشح بزاق پشتیبانی می‌کند اسیدهای دهان خنثی شوند. 

* ماهی، تخم‌مرغ، قارچ و غذاهای غنی‌شده با ویتامین D

در واقع ویتامین D، جذب کلسیم و فسفر را بهبود می‌دهد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

* سبزیجات برگ‌دار همانند اسفناج و کلم‌پیچ

این مواد غذایی سودمند که از دسته سوپرفودها محسوب می شوند، سرشار از کلسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها می باشند.

* مغزها و دانه‌ها (بادام، کنجد، گردو)

این خوردنی های مقوی هم منبع غنی از کلسیم، منیزیم و چربی‌های سالم می باشند. یقیناً برخی از مغزها اگر سفت باشند امکان پذیر به مرور زمان جهت ترک خوردگی های سطحی روی مینای دندان شوند و به این علت پیشنهاد می شود زمان مصرف، از سختی زیاد به دندان جلوگیری شده یا از طریقی دیگر همانند آسیاب کردن از آنها منفعت گیری کنید.

* سیب، هویج، کرفس

این دسته از میوه ها و سبزی ها نیاز به جویدن زیاد دارند که در تاثییر مصرف آنها، بزاق بیشتری ترشح می‌شود و بزاق دهان نیز مینای دندان را با مواد معدنی غنی می‌کند و اسید را خنثی می‌سازد. یقیناً در رابطه سبزیجات سفت همانند هویج هم اگر دچار حساسیت دندان یا لثه هستید می توانید برای جلوگیری از صدمه احتمالی، این سبزیجات را به شکل برش های ریز و نازکتر خرد کرده و سپس مصرف کنید. 

* چای سبز و سیاه (بدون شکر)

این دو نوشیدنی اگر بدون شیرینی و قند منفعت گیری شوند به این علت که حاوی پلی‌فنول‌ها می باشند، جلوی رشد باکتری‌های زیان اور را می‌گیرند.

* آب آشامیدنی فلورایددار

فلوراید نیز یک ماده کلیدی برای سخت‌تر و مقاوم شدن مینای دندان است.

خوراکی‌هایی که باید محدود شوند

* نوشیدنی‌های اسیدی (نوشابه، نوشیدنی انرژی‌زا، آبمیوه‌های صنعتی) علتفرسایش مینای دندان می شوند.

* شیرینی‌ها و کربوهیدرات‌های چسبنده (همانند تافی)، غذای باکتری‌های تولیدکننده اسید می باشند.

* مصرف زیاد مرکبات هم به علت اسید بالا می تواند به مینای دندان صدمه بزند.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]