هشدار؛ این نمک را نخورید_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
او همین طور گفت: با وجود این که برخی فروشندگان سودجو این محصول را با گفتن طب ایرانی یا طب اسلامی ایرانی پیشنهاد میکنند، اما در منبع های معتبر طب سنتی، از جمله کتاب مخزنالادویه نوشته حکیم خراسانی، نمک دریا را بدترین نوع نمک معارفه کرده است.
الزام مصرف نمک یددار تصفیهشده
سلمانی ندوشن اذعان کرد: یکی از عناصر الزامی برای بدن، ید است که نقش مهمی در تشکیل هورمونهای تیروئید و تنظیم متابولیسم دارد، اگرچه ید از طریق مصرف مواد غذایی همانند ماهی، میگو، شیر، تخممرغ و غلات نیز داخل بدن میشود، اما این مقدار غالباً نیاز روزانه را فراهم نمیکند. افتید میتواند علتاختلال در کارکرد غده تیروئید و ابراز بیماریهایی همچون کمکاری تیروئید شود.
او گفت: نمک یددار تصفیهشده که تحت نظارت و پایش مداوم سازمان غذا و دارو تشکیل میشود، روشی یقین برای جبران نیاز روزانه به ید است؛ در این فرآیند مواد زیان اور از نمک جدا شده و ید به آن افزوده میشود.
نکات مهم در نگهداری و مصرف نمک یددار
سلمانی ندوشن اظهار داشت: نمک یددار در ظروف غیرشفاف و بهدور از نور و رطوبت نگهداری شود تا ید حاضر در آن از بین نرود، این چنین بهتر است نمک را در مرحله های پایانی پخت غذا اضافه کرد تا ید آن تخریب نشود. منفعت گیری از نمک یددار در همه سنین، از جمله در کودکان، ایمن و الزامی است.
محدودیت مصرف نمک برای پیشگیری از بیماریها
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران در ادامه او گفت: با وجود مزایای نمک یددار، مصرف بیشتر از حد نمک، اعم از یددار یا بدون ید میتواند خطر ابتلاء به سختی خون بالا و سرطان معده را افزایش دهد؛ نمک تنها در فرآیند پختوپز و به مقدار استاندارد باید منفعت گیری شود و افراد از قرار دادن نمکدان بر سر سفره باید خودداری کنند.
وی نقل کرد: مراعات نکاتی در رابطه مصرف نمک میتواند ضمن فراهم ید مورد نیاز بدن، از ابراز بیماریهای ناشی از مصرف بیرویه نمک جلوگیری کند. محصولات دارای مجوز سازمان غذا و دارو و نشان سیب سلامت، تحت نظارت مستمر آزمایشگاهی قرار دارند و مصرف آنها ایمنتر از فرآوردههای فاقد مجوز است.
سلمانی ندوشن متذکر شد: نمک دریا زیاد تر از منابعی تهیه میشود که به فاضلاب و آلایندههای صنعتی آلوده است و فرآیند خشککردن آب این منبع های، نمکی تشکیل میکند که همراه با شن و ماسه و مواد زیان اور داخل بازار شده و بهگفتن نمک سالم به مردم اراعه میشود. قیاس این محصولات با نمک تصفیهشده استاندارد که تحت نظارت و پایش آزمایشگاهی قرار دارد، به هیچ گفتن منطقی نیست.
پایش سالانه ید در دانشآموزان
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران تصریح کرد: بر پایه برنامههای وزارت بهداشت، هر سال بخشی از دانشآموزان سرزمین تحت آزمایش سنجش ید ادرار قرار میگیرند تا حالت ید در جامعه بازدید شود. نتایج این پایشها مشخص می کند که گروهی از دانشآموزان دچار افتید می باشند و در عین حال، تعداد اندکی نیز با مازاد ید در بدن روبه رواند. بازدیدها حاکی از آن است که تنها علت این افزایش، مصرف بیشتر از حد نمک است.
پیامدهای مصرف بیرویه نمک
سلمانی ندوشن در آخر خاطر نشان کرد: مصرف بیشتر از اندازه نمک، علاوه بر برهم زدن اعتدال ید در بدن، میتواند تبدیل ابراز بیماریهایی همانند سختی خون بالا، مشکلات کلیوی و بیماریهای قلبی شود؛ این چنین شهروندان از نمک تصفیهشده یددار استاندارد منفعت گیری کرده و مقدار مصرف آن را به حداقل برسانند. حذف نمکدان از سفره و افزودن نمک در مرحله های پایانی پخت غذا از جمله اقداماتی است که میتواند به نگه داری سلامت پشتیبانی کند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]