چای خشک را بشویید و فقط تازه دم بخورید

چای خشک را بشویید و فقط تازه دم بخورید_آینده


به گزارش آینده

مطابق تحقیقاتی که روی چای و قهوه اراعه شده در تهران انجام گردیده، محققان پیشنهاد می‎کنند، اول باید چای را بشویید و سپس دم کنید. چون با شستن چای، تعداد بسیاری از فلزات سنگین تا حد بسیاری افت اشکار می‎کند.

 فلزات سنگین، یکی از با اهمیت ترین نگرانی‌ها در او گفت و گو امنیت و ایمنی غذا در جهان است. دکتر نبی‎ شریعتی‌فر، استاد همه ایمنی و بهداشت مواد غذایی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران درمورد مقصد انجام این تحقیقات روی محصولات غذایی پر مصرف مردم، می‎گوید: «روبه رو انسان با آلاینده‌ها و سموم مواد غذایی، نگرانی همه کشورهای جهان است که الزام برسی ایمنی غذا را ایجاب می‎کند. 

قهوه و چای از جمله نوشیدنی‌های پرطرفدار ایرانی‎ها محسوب می‎شود که به علت طعم و خواصی که دارد، بین مردم محبوب می باشند. همه مواد غذایی به‌اختصاصی نوشیدنی‎هایی همانند چای و قهوه در صورت وجود فلزات سمی می‎توانند آن را به بدن انسان منتقل کنند. به این علت، چای و قهوه یک خطر بزرگ برای سلامتی انسان به‌اختصاصی کودکان و بزرگسالان می باشند. فلزات سنگین در اندام‌های حیاتی بدن همانند کلیه‌ها، استخوان‌ها و کبد تجمع می‌کنند و علتتعداد بسیاری از بیماری‌های جدی مرتبط به اندام‌های حیاتی خواهد شد. به همین علت تحقیقاتی برای بازدید مقدار فلزات سنگین در مثالهای چای و قهوه اراعه شده در تهران انجام دادیم.» با شناسایی مقدار فلزات سنگین در چای و قهوه، امکان تدوین راهنمای کنترلی برای افت روبه رو مردم با این آلاینده‌ها فراهم می‌شود. دکتر شریعتی‎فر به انواع قهوه‎های حاضر در سطح شهر اشاره می‎کند و می‎گوید: «در بازار قهوه سریع، ساده یا نسکافه داریم که خاستگاه آن شاخ آفریقا، اتیوپی و یمن است. 

دلایل منفعت گیری از قهوه هم خواصی همچون تحکیم سیستم ایمنی بدن، افت استرس و نشاط آوربودنش است. در تحقیقاتی که روی این محصول انجام شد، دریافتیم، آهن بیشتری در قهوه وجود دارد. به طور کلی دو نوع آهن داریم، «آهن هم» که فقطً در منبع های حیوانی وجود دارد و «آهن غیرهم» که در منبع های گیاهی همانند گندم و قهوه یافت می‎شود و می‎تواند منبع خوبی برای افرادی که دچار افتآهن می باشند، باشد.» خوشبختانه عناصری از قبیل «آرسنیک، کبالت، کروم، نیکل، سرب» در قهوه ساده و قهوه مخلوط شناسایی نشدند که نشان می‎دهد، قهوه‎هایی که در تهران مورد بازدید قرار گرفته‎اند، مشکلی نداشتند. او با قبول این نوشته توضیح می‎دهد: «در این تحقیقات اشکار شد، قهوه سریع در قیاس با قهوه ساده و قهوه مخلوط بیشترین مقدار عناصر کمیاب را دارند. عناصر کمیاب ترکیبی از فلزات سنگین و الزامی است که وجود عناصر کمیاب در قهوه امکان پذیر به دلایل آلودگی محیطی و تاثییر آن در دانه خام اولیه باشد. به طورکلی در رابطه قهوه می‎توان به این نتیجه رسید که مشکل خاصی برای مصرف از لحاظ آلاینده‎ها و سموم وجود ندارد. اما به علت کافئین بالا، مصرف زیاد می‎تواند تحریک کننده معده باشد.»

چای قدیمی دم نخورید ۵ دقیقه دم کشیدن کافی است

این عضو هیأت ‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه بازدید سموم در چای مصرفی مردم می‎گوید: «دو نوع چای سبز و سیاه داریم و به‌رغم نشاط آور بودن و خاصیت تقویتی که بر سیستم ایمنی بدن دارد، وجود برخی عوامل خطرناک در این محصول می‎تواند تهدیدی برای سلامت مصرف کننده باشد. چای سبز حاوی غلظت بالایی از پلی‎فنول‎ها از جمله کاتچین، فلاون‌ها و آنتوسیانین‎ها است. مقصد مهم برسی ما، بازدید ۱۶ عنصر کمیاب از قبیل آرسنیک، آلومینیوم، آهن، سلنیوم، لیتیوم، بور، کبالت، سرب، کروم، روی، جیوه، منگنز، نیکل، کادمیوم و…  در چای است. مطابق تحقیقات انجام شده روی چای دم کرده، از لحاظ مقدار عناصر کمیاب (فلزات سنگین و الزامی) دریافتیم، هنگامی که چای ۵ دقیقه دم بکشد، مقدار عنصر منگنز در چای سیاه و سبز مورد دقت بوده که علامت خوبی است. 

این چنین در چای سبز مقدار عنصر «بور» هم قابل دقت بوده است. در بین انواع چای کیسه‌‎ای، بیشترین عنصری که دیده شده مربوط به منگنز و آلومینیوم بوده است. غلظت سرب، جیوه و کادمیوم در همه نمونه‎های چای بازدید شده اعم از وارداتی و داخلی که خوشبختانه کمتر از حد استاندارد ایران و سازمان جهانی بهداشت بوده و به طور کلی در همه ۱۶ عنصر مورد بازدید، غلظت عناصر در چای ایرانی زیاد تر از چای خارجی است.»

 به حرف های استاد همه ایمنی و بهداشت مواد غذایی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، اگر زمان زمان دم کشیدن چای ۱۰ دقیقه طول بکشد، استخراج برخی از عناصر همانند جیوه، بور و کبالت را زیاد تر می‌کند. به این علت پیشنهاد می‌شود، اجازه بدهید چای ۵ دقیقه 

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

دم بکشد.

دکتر شریعتی‌‎فر با اشاره به برسی ریسک خطر مصرف چای می‎گوید: «مطابق بازدید‎های انجام شده، خوشبختانه هیچگونه ریسک خطر سرطان‎زایی یا غیرسرطان‎زایی برای انسان ندارد. اما پیشنهاد می‎کنیم، مردم چای را بشویند و سپس دم کنند. با شستن چای تعداد بسیاری از فلزات سنگین در آلودگی‌های روی چای تا حد بسیاری افت اشکار می‎کند.»

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی