چای خشک را بشویید و فقط تازه دم بخورید_آینده
به گزارش آینده
مطابق تحقیقاتی که روی چای و قهوه اراعه شده در تهران انجام گردیده، محققان پیشنهاد میکنند، اول باید چای را بشویید و سپس دم کنید. چون با شستن چای، تعداد بسیاری از فلزات سنگین تا حد بسیاری افت اشکار میکند.
فلزات سنگین، یکی از با اهمیت ترین نگرانیها در او گفت و گو امنیت و ایمنی غذا در جهان است. دکتر نبی شریعتیفر، استاد همه ایمنی و بهداشت مواد غذایی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران درمورد مقصد انجام این تحقیقات روی محصولات غذایی پر مصرف مردم، میگوید: «روبه رو انسان با آلایندهها و سموم مواد غذایی، نگرانی همه کشورهای جهان است که الزام برسی ایمنی غذا را ایجاب میکند.
قهوه و چای از جمله نوشیدنیهای پرطرفدار ایرانیها محسوب میشود که به علت طعم و خواصی که دارد، بین مردم محبوب می باشند. همه مواد غذایی بهاختصاصی نوشیدنیهایی همانند چای و قهوه در صورت وجود فلزات سمی میتوانند آن را به بدن انسان منتقل کنند. به این علت، چای و قهوه یک خطر بزرگ برای سلامتی انسان بهاختصاصی کودکان و بزرگسالان می باشند. فلزات سنگین در اندامهای حیاتی بدن همانند کلیهها، استخوانها و کبد تجمع میکنند و علتتعداد بسیاری از بیماریهای جدی مرتبط به اندامهای حیاتی خواهد شد. به همین علت تحقیقاتی برای بازدید مقدار فلزات سنگین در مثالهای چای و قهوه اراعه شده در تهران انجام دادیم.» با شناسایی مقدار فلزات سنگین در چای و قهوه، امکان تدوین راهنمای کنترلی برای افت روبه رو مردم با این آلایندهها فراهم میشود. دکتر شریعتیفر به انواع قهوههای حاضر در سطح شهر اشاره میکند و میگوید: «در بازار قهوه سریع، ساده یا نسکافه داریم که خاستگاه آن شاخ آفریقا، اتیوپی و یمن است.
دلایل منفعت گیری از قهوه هم خواصی همچون تحکیم سیستم ایمنی بدن، افت استرس و نشاط آوربودنش است. در تحقیقاتی که روی این محصول انجام شد، دریافتیم، آهن بیشتری در قهوه وجود دارد. به طور کلی دو نوع آهن داریم، «آهن هم» که فقطً در منبع های حیوانی وجود دارد و «آهن غیرهم» که در منبع های گیاهی همانند گندم و قهوه یافت میشود و میتواند منبع خوبی برای افرادی که دچار افتآهن می باشند، باشد.» خوشبختانه عناصری از قبیل «آرسنیک، کبالت، کروم، نیکل، سرب» در قهوه ساده و قهوه مخلوط شناسایی نشدند که نشان میدهد، قهوههایی که در تهران مورد بازدید قرار گرفتهاند، مشکلی نداشتند. او با قبول این نوشته توضیح میدهد: «در این تحقیقات اشکار شد، قهوه سریع در قیاس با قهوه ساده و قهوه مخلوط بیشترین مقدار عناصر کمیاب را دارند. عناصر کمیاب ترکیبی از فلزات سنگین و الزامی است که وجود عناصر کمیاب در قهوه امکان پذیر به دلایل آلودگی محیطی و تاثییر آن در دانه خام اولیه باشد. به طورکلی در رابطه قهوه میتوان به این نتیجه رسید که مشکل خاصی برای مصرف از لحاظ آلایندهها و سموم وجود ندارد. اما به علت کافئین بالا، مصرف زیاد میتواند تحریک کننده معده باشد.»
چای قدیمی دم نخورید ۵ دقیقه دم کشیدن کافی است
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه بازدید سموم در چای مصرفی مردم میگوید: «دو نوع چای سبز و سیاه داریم و بهرغم نشاط آور بودن و خاصیت تقویتی که بر سیستم ایمنی بدن دارد، وجود برخی عوامل خطرناک در این محصول میتواند تهدیدی برای سلامت مصرف کننده باشد. چای سبز حاوی غلظت بالایی از پلیفنولها از جمله کاتچین، فلاونها و آنتوسیانینها است. مقصد مهم برسی ما، بازدید ۱۶ عنصر کمیاب از قبیل آرسنیک، آلومینیوم، آهن، سلنیوم، لیتیوم، بور، کبالت، سرب، کروم، روی، جیوه، منگنز، نیکل، کادمیوم و… در چای است. مطابق تحقیقات انجام شده روی چای دم کرده، از لحاظ مقدار عناصر کمیاب (فلزات سنگین و الزامی) دریافتیم، هنگامی که چای ۵ دقیقه دم بکشد، مقدار عنصر منگنز در چای سیاه و سبز مورد دقت بوده که علامت خوبی است.
این چنین در چای سبز مقدار عنصر «بور» هم قابل دقت بوده است. در بین انواع چای کیسهای، بیشترین عنصری که دیده شده مربوط به منگنز و آلومینیوم بوده است. غلظت سرب، جیوه و کادمیوم در همه نمونههای چای بازدید شده اعم از وارداتی و داخلی که خوشبختانه کمتر از حد استاندارد ایران و سازمان جهانی بهداشت بوده و به طور کلی در همه ۱۶ عنصر مورد بازدید، غلظت عناصر در چای ایرانی زیاد تر از چای خارجی است.»
به حرف های استاد همه ایمنی و بهداشت مواد غذایی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، اگر زمان زمان دم کشیدن چای ۱۰ دقیقه طول بکشد، استخراج برخی از عناصر همانند جیوه، بور و کبالت را زیاد تر میکند. به این علت پیشنهاد میشود، اجازه بدهید چای ۵ دقیقه
دم بکشد.
دکتر شریعتیفر با اشاره به برسی ریسک خطر مصرف چای میگوید: «مطابق بازدیدهای انجام شده، خوشبختانه هیچگونه ریسک خطر سرطانزایی یا غیرسرطانزایی برای انسان ندارد. اما پیشنهاد میکنیم، مردم چای را بشویند و سپس دم کنند. با شستن چای تعداد بسیاری از فلزات سنگین در آلودگیهای روی چای تا حد بسیاری افت اشکار میکند.»
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها