gettyimages-1536235481

این ادویه‌ رایج در آشپزخانه با برخی داروها تداخل دارد_آینده


به گزارش آینده

دارچین اگرچه به‌گفتن ادویه‌ای خوش‌عطر و پرکاربرد در آشپزی شناخته می‌شود، اما پژوهشی تازه مشخص می کند که مصرف آن امکان پذیر برای برخی بیماران مزمن با خطراتی همراه باشد. 

به نقل از فاکس نیوز، مطالعه‌ای تازه هشدار می‌دهد مصرف دارچین، به‌رغم شهرت آن به‌گفتن ادویه‌ای خوش‌طعم و با خواص سلامتی، امکان پذیر برای برخی افراد به‌اختصاصی بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن خطراتی به همراه داشته باشد. این ادویه پرکاربرد می‌تواند با برخی داروها تداخل تشکیل کند و در نتیجه اثربخشی آن‌ها را افت دهد.

دارچین یکی از ادویه‌های محبوب در آشپزی است و در تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌ها مورد منفعت گیری قرار می‌گیرد. افزون بر این، تعداد بسیاری از مردم از مکمل‌های حاوی دارچین به امید افت التهاب، تنظیم قند خون و بهبود سلامت قلبی-عروقی منفعت گیری می‌کنند. اما پژوهشگران دانشگاه می‌سی‌سی‌پی می‌گویند مصرف بیشتر از حد این ادویه امکان پذیر برای سلامت برخی افراد زیان‌بار باشد، به‌اختصاصی برای افرادی که به بیماری‌هایی همانند دیابت، سختی خون بالا یا آرتریت مبتلا می باشند. 

مکانیزم زیستی و تداخل با داروها 

مطابق یافته‌های این مطالعه، ترکیب مهم حاضر در دارچین به نام «سینام‌آلدئید» می‌تواند گیرنده‌هایی در بدن را فعال کند که در فرآیند متابولیسم دارو نقش دارند. به‌طور خاص، مصرف زیاد دارچین یا مکمل‌های آن امکان پذیر گیرنده‌هایی چون PXR (گیرنده پرگنان ایکس) و AhR (گیرنده هیدروکربن‌های آروماتیک) را فعال کند؛ این نوشته می‌تواند تبدیل تحول در نحوه پردازش داروها در بدن شود و اثرات ناخواسته‌ای در پی داشته باشد.

دکتر شبانه خان، یکی از نویسندگان این تحقیق و پژوهشگر مرکز ملی تحقیقات محصولات طبیعی در می‌سی‌سی‌پی، توضیح می‌دهد: «مصرف بیشتر از حد مکمل‌های دارچین می‌تواند تبدیل دفع سریع تر داروی تجویزشده از بدن شود و در نتیجه، دارو اثرگذاری خود را از دست بدهد.» 

انواع دارچین و تفاوت در سطح خطر 

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

خطرات احتمالی ناشی از دارچین تا حد بسیاری به نوع آن بستگی دارد. دارچین چوبی، به‌اختصاصی طوری موسوم به «دارچین کاسیا»، دارای سطح بالایی از ترکیبی به نام کومارین است. این ترکیب خاصیت رقیق‌کنندگی خون دارد و مصرف زیاد آن می‌تواند برای افرادی که داروهای ضدانعقاد مصرف می‌کنند، خطرناک باشد.

دکتر آمار چیتیبویینا، معاون مرکز تحقیقات می‌سی‌سی‌پی و از نویسندگان مقاله، می‌گوید: «کومارین با خاصیت ضدانعقادی‌اش می‌تواند برای افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، مشکل‌ساز شود.» وی این چنین اشاره ‌کرد «دارچین واقعی» که منشأ آن سرزمین سریلانکاست، مقدار زیاد کمتری کومارین دارد و به این علت خطر کمتری برای سلامت تشکیل می‌کند. 

مقدار مجاز مصرف و هشدارها 

دکتر الائنا کواتروچی، داروساز و استادیار دانشگاه لانگ آیلند نیویورک، پافشاری کرده مصرف روزانه بین نیم تا یک قاشق چای‌خوری دارچین کاسیا یا نزدیک به دو و نیم قاشق چای‌خوری دارچین سیلان برای زیاد تر بزرگسالان بی‌خطر است. یقیناً او، که در این مطالعه مشارکتی نداشته، هشدار می‌دهد مصرف بیشتر از حد کومارین می‌تواند به کبد صدمه بزند.

از این‌رو، به‌اختصاصی افرادی که از پیش مبتلا به بیماری‌های کبدی می باشند باید پیش از مصرف مکمل‌های دارچین با پزشک خود مشورت کنند. این چنین مطابق این گزارش، روغن دارچین که در صنایع غذایی، نوشیدنی‌سازی و این چنین برای مصارف موضعی همانند درمان‌های ضدقارچ و ضدباکتری کاربرد دارد، تقریباً هیچ خطر شناخته‌شده‌ای در عرصه تداخل با داروها تشکیل نمی‌کند. 

چه افرادی باید زیاد تر مواظب باشند؟ 

بر پایه این تحقیق، گروه‌های خاصی از افراد باید نسبت به مصرف دارچین و دیگر مکمل‌های گیاهی هوشیار باشند. دکتر خان هشدار می‌دهد افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از جمله پرفشاری خون، دیابت، آرتریت، آسم، سرطان، ایدز، چاقی مفرط یا افسردگی، پیش از مصرف دارچین یا مکمل‌های آن حتماً با پزشک مشورت کنند.

در حالی که منفعت گیری محدود از دارچین، همانند افزودن مقدار مقداری به قهوه، دور از انتظار است مشکلی تشکیل کند، منفعت گیری از شکل‌های غلیظ و مکملی آن می‌تواند در شرایط خاص مشکل‌ساز باشد. پژوهشگران این چنین پافشاری دارند که برای فهمیدن کامل نحوه تداخل دارچین با داروها، مطالعات بالینی بیشتری ملزوم است. بیل گورلی، دیگر نویسنده این مطالعه، در این‌باره می‌گوید: «ما می‌دانیم که ترکیب سینام‌آلدئید می‌تواند برخی گیرنده‌ها را فعال کند که با متابولیسم دارو در ربط می باشند و این نوشته امکان پذیر تبدیل تداخل شود، اما تا وقتی که آزمایش‌های بالینی دقیق انجام نشود، نمی‌توان با قطعیت او گفت که در بدن انسان چه خواهد گذشت.» 

اگرچه دارچین هم چنان یکی از پرکاربردترین و خوش‌طعم‌ترین ادویه‌ها در رژیم غذایی مردم جهان است و خواص بسیاری برای آن برشمرده می‌شود، اما یافته‌های تازه مشخص می کند که مصرف بی‌رویه آن – به‌اختصاصی در قالب مکمل – می‌تواند با داروهای خاص تداخل تشکیل کرده و تاثییر آن‌ها را افت دهد. به این علت متخصصان پیشنهاد می‌کنند که به‌اختصاصی بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن، پیش از منفعت گیری منظم از دارچین یا مکمل‌های گیاهی شبیه، با پزشک خود مشورت کنند تا از ابراز عوارض احتمالی پیشگیری شود. 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی