طرز تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجان

نحوه تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجان_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی است که گذشتن از عطر و طعم دلچسب آن به هیچ گفتن کار ساده‌ای نیست. درست کردن این کباب آذری روش خاصی دارد و از همین رو برخی افراد ترجیح خواهند داد آن را از کبابی تهیه کنند. اما ما در این مقاله از سرویس آشپزی تصمیم داریم به شما یاد دهیم چطور یک کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش حرفه‌ای درست کنید و برای منوی شام یا لیست غذای ناهار سرو کنید.

نحوه تهیه کباب بناب آذربایجان در یک نگاه

برای تهیه کباب بناب که یکی از کباب‌های معروف آذربایجان شرقی است بهتر است از ترکیب چرخ کرده گوشت گوساله، گوشت گوسفندی (ترجیحا راسته یا قلوه‌گاه) و مقداری دنبه منفعت گیری کنید. برای این منظور، ابتدا گوشت‌ها و دنبه را به طور درشت فقط یک‌بار چرخ کنید.

سپس، پیازها را به ریزترین شکل ممکن ساطوری کرده و پیاز ساطوری شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. نمک و فلفل سیاه را هم به این ترکیب اضافه کرده و مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز را چندین دفعه از جهات گوناگون ساطوری کنید. این کار، جانشین ورز دادن گوشت است و به چسبندگی هر چه زیاد تر مایه کباب بناب پشتیبانی می‌کند.

اکنون، به اندازه یک پرتقال درشت از این ترکیب بردارید و آن را روی سیخ استیل ضخیم، به طور یکنواخت پهن کنید. کباب‌ها را روی زغال گداخته گریل کنید تا سطح آن برشته و مغزپخت شود. کباب بناب همانند کباب کوبیده طبق معمول با نان سنگک یا با برنج کته به همراه ریحان، سماق و دوغ سرو می‌شود.

مواد ملزوم برای تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجان (برای ۴ نفر)

گوشت گوسفند (ترجیحا راسته یا قلوه‌گاه): ۴۰۰ گرم

راسته گوساله: ۴۰۰ گرم

دنبه گوسفند: ۱۰۰ گرم

کره: ۵۰ گرم

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

پیاز سفید: ۳ عدد متوسط

 نمک و فلفل سیاه: به مقدار ملزوم

زعفران (دم کرده غلیظ): برای رومال کباب بناب

زغال کبابی و سیخ کباب: برای کباب کردن

نان یا برنج: برای سرو کباب بناب

گوجه کبابی و سماق: برای سرو کباب بناب

زمان زمان آماده سازی مواد اولیه: ۹۰ دقیقه

زمان زمان پخت کباب بناب: ۱۰ دقیقه

مرحله های نحوه تهیه کباب بناب رستورانی

برای درست کردن کباب بناب اصل مرحله های زیر را جستوجو کنید.

مرحله اول: گوشت و دنبه را چرخ کنید

در اولین مرحله از نحوه تهیه کباب بناب آذربایجان، درست همانند کباب کوبیده باید ترکیب گوشت و دنبه را چرخ کنید. با این تفاوت که برای تهیه کباب بناب، ملزوم است گوشت را به طور درشت و فقط یک‌بار چرخی کنید تا گوشت بسیاری له نشود.

تعداد بسیاری از افراد، گوشت کباب بناب را به جای چرخ کردن با یک ساطور کشکولی مخصوص و بزرگ ساطوری می‌کنند. اما طبیعتا، همه افراد به این نوع ساطور دسترسی ندارند. به این علت، چرخ کردن گوشت به طور درشت می‌تواند جانشین خوبی برای ساطوری کردن باشد.

مرحله دوم: پیازها را ساطوری کنید

در این مرحله از نحوه تهیه کباب بناب اصل، زمان آن است که پیازهای شسته شده و بدون پوست را روی تخته آشپزی قرار دهید و با چاقو به ریزترین شکل ممکن، پیازها را ساطوری کنید.

دقت داشته باشید، در زمان درست کردن کباب بناب به هیچ گفتن نباید پیاز را رنده کنید. در غیر این صورت، پیاز بسیاری ریز می‌شود و آب می‌اندازد. این کار جهت خراب شدن بافت کباب بناب خواهد شد. در ضمن، موقع میل کردن کباب بناب باید طعم گوشت و پیاز به یک اندازه زیر دندان بیاید.

مرحله سوم: گوشت و پیاز را ترکیب کنید

بعد از ساطوری کردن پیاز و مطمعن از ریز بودن آن، پیاز ساطوری شده را همراه با گوشت چرخ کرده (درشت) در ظرف مناسبی بریزید و تا اندازه‌ای ورز دهید تا با یکدیگر ترکیب شوند. با دقت به بافت مایه کباب بناب، بهتر است به جای ورز دادن از روش مشت زدن برای ترکیب گوشت و پیاز منفعت گیری کنید.

پیاز کباب بناب را به طور کاملا ریز ساطوری کنید تا هیچ آبی نداشته باشد

مرحله چهارم: ادویه‌ها را اضافه کنید

در این مرحله از نحوه تهیه کباب بناب رستورانی، زمان آن است که ادویه‌ها شامل مقداری نمک و فلفل سیاه را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.

دقت داشته باشید، برای درست کردن کباب بناب به ادویه‌های متنوعی نیاز ندارید. دلیلش هم این است که در زمان میل کردن این غذا باید مزه مهم گوشت و پیاز زیر دندانتان بیاید. فقط در صورت تمایل، می‌توانید مقداری فلفل قرمز را نیز به این مواد اضافه کنید.

مرحله پنجم: مایه کباب بناب را مجدد ساطوری کنید

بعد از ترکیب کردن همه مواد، زمان آن است که مایه کباب بناب را مجدد روی تخته آشپزی بگذارید و با پشتیبانی یک چاقو این مواد را از همه جهات حسابی ساطوری کنید. با انجام این کار، شما چسبندگی کامل مایه کباب بناب را ضمانت می‌کنید.

مرحله ششم: مایه کباب بناب را استراحت دهید

بعد از انجام مرحله های بالا، در این مرحله از نحوه تهیه کباب بناب بازاری، مایه کباب بناب را در ظرف مناسبی بگذارید و روی این ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس، ظرف حاوی مایه کباب بناب را برای ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و حسابی خودش را بگیرد.

مرحله هفتم: کباب بناب را به سیخ بکشید

بعد از گذشت این زمان، مایه کباب بناب را از یخچال خارج کنید. سیخ‌های ضخیم استیل را هم کنار دستتان بگذارید. سپس، به اندازه یک پرتقال درشت (نزدیک به ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم) از مایه کباب بناب بردارید و به طور لوله‌ای در بین دستان خود فرم دهید.

در ادامه، سیخ کباب را از وسط این مایه لوله‌ای شکل رد کنید. دقت داشته باشید، از الان به سپس باید به طور مداوم کف دستتان را حسابی مرطوب کنید تا مایه کباب به دست شما نچسبد و به خوبی روی سیخ پهن شود.

مایه کباب را روی سیخ پهن کنید و با انگشتان خودتان به آن فرم دهید. نظر می‌کنیم، با سختی انگشتان در فواصل مساوی، بندهای یکسانی را روی گوشت تشکیل کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.

مرحله هشتم: کباب بناب را روی منقل بگذارید

بعد از به سیخ کشیدن مایه کباب بناب، باید آن‌ها را روی منقل قرار دهید تا پخته شوند. برای این منظور، ابتدا باید زغال را روشن کنید و اجازه بدهید به طور یکدست گداخته شود.

سپس، سیخ‌های کباب را روی منقل بگذارید و در ابتدا مقداری باد بزنید تا کباب‌ها مقداری سفت شوند. دقت داشته باشید، اگر حرارت یکدست نباشد یا شعله آن زیاد کم باشد، گمان ریختن گوشت کبابی از سیخ وجود دارد. به این علت، تا جای ممکن کباب بناب را باد نزنید.

مرحله نهم: کباب بناب را رومال کنید

در فاصله کباب شدن گوشت روی منقل، مقداری کره را داخل ظرف مناسبی بریزید و برای چند ثانیه داخل مایکروویو قرار دهید یا کنار آتش منقل بگذارید تا کره ذوب شود. سپس، مقداری زعفران آب شده را هم به کره ذوب شده اضافه کنید.

این ترکیب را با پشتیبانی فرچه آشپزی در زمان پخت روی کباب‌ها بمالید تا کباب بناب شما خوشمزه‌تر، آبدارتر و دلنشین‌تر شود. اگر دوست ندارید کباب شما عطر زعفران را به خودش بگیرد می‌توانید فقط از کره برای رومال کباب بناب منفعت گیری کنید.

مرحله آخر: کباب بناب آذربایجان را سرو کنید

بعد از آماده شدن کباب بناب، چند تکه نان سنگک، لواش یا تافتون را روی سینی سرو بچینید و کباب آماده را روی نان بگذارید. در صورت تمایل، می‌توانید تعدادی گوجه فرنگی و فلفل سبز را نیز کباب کرده و با کباب بناب سرو کنید.

کباب بناب را به دلخواه می‌توانید با نان، برنج زعفرانی یا برنج چلو ساده میل کنید. راستی، می‌توانید مقداری پودر سماق را نیز روی کباب بناب بپاشید و سپس، آن را میل کنید.

نکات مهم در نحوه تهیه کباب بناب آذربایجان

برای درست کردن کباب بناب می‌توانید تنها از گوشت گوسفندی چرب یا از ترکیب گوشت گوسفندی با گوشت گوساله تازه همراه با مقداری دنبه منفعت گیری کنید. منفعت گیری از این مواد جهت خوشمزه‌تر شدن و آبدارتر شدن کباب شما می‌شود.

نحوه تهیه کباب بناب با سبزی هم عینا همانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که در نحوه تهیه کباب بناب سبزیجات باید مقداری جعفری تازه را نیز ساطوری کرده و به مایه کباب بناب اضافه کنید.

دقت داشته باشید، مقدار جعفری که به مایه کباب اضافه می‌کنید، نباید روی رنگ کباب بناب تاثییر بگذارد.

در برخی از رسپی‌ها مقداری پیازچه خرد شده نیز به کباب بناب آذربایجان اضافه می‌شود.

برای ریز کردن پیازها بهتر است از ساطور پشتیبانی بگیرید. چون پیازها را باید طوری خرد کنید که آب آن‌ها به هیچ گفتن خارج نشود و در عین حال کاملا ریز و ساطوری شوند.

در نحوه تهیه کباب ساطوری بناب، گوشت و دنبه را به جای چرخ گوشت باید با ساطور کاملا ریز کنید.

گوشت کباب بناب را به سیخ پهن استیل بچسبانید و با دست خیس به طور مداوم آن را یکنواخت کنید تا ضخامت یکسانی داشته باشد.

کباب بناب را روی زغال گداخته و یکنواخت بپزید و مرتب بچرخانید تا مغزپخت شده و خشک نشود.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن کباب بناب آذربایجان

چرا کباب بناب وا می‌رود؟

پیاز کباب بناب را به طور کاملا ریز ساطوری کنید تا هیچ آبی نداشته باشد. از نظر دیگر، ترکیب گوشت چرخ شده (درشت) و پیاز را چندین دفعه ساطوری کنید تا این مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند از چسبندگی کامل برخوردار شوند. در ضمن، مایه کباب بناب را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. سپس، کباب‌ها را روی شعله یکنواخت برشته کنید و به طور مداوم بچرخانید تا نریزید و کاملا مغزپخت شود.

چطور کباب بناب را نرم و آبدار کنیم؟

منفعت گیری از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله تازه با دنبه گوسفندی از بهترین راه حلهایی است که به آبدارتر شدن کباب بناب پشتیبانی می‌کند.

چطور کباب را روی زغال درست کنیم که خوب بپزد؟

زغال باید کاملا گداخته و یکنواخت باشد. سیخ‌ها را مرتب بچرخانید تا کباب یکدست پخته شود و نسوزد.

وزن هر سیخ کباب بناب چه مقدار است؟

وزن هر سیخ کباب بناب به طور استاندارد از ۱۰۰ گرم معمولی تا ۲۵۰ گرم مخصوص است.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]