جویدن آدامسی که ویروس ها را به دام می‌اندازد

جویدن آدامسی که ویروس ها را به دام می‌اندازد_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

در دنیای امروز بیماری‌های عفونی تهدیدی جدی می باشند. همه‌گیری ویروس کرونا و شیوع ویروس‌های«H۱N۱» ، «SARS» ، «ابولا» (Ebola)، «زیکا» (Zika) و «H۵N۱» (آنفولوآنزای پرندگان) نشان داده‌ است که همه انها اثرات قابل‌توجهی بر سلامت و اقتصاد جهانی دارند.

بیماری‌های ویروسی رایج‌تر این چنین با چالش‌های بهداشت جهانی و هزینه‌های اقتصادی مرتبط می باشند. به طور مثال، همه‌گیری‌های فصلی آنفلوآنزا، سالانه اتفاق می‌افتند و تنها در ایالات متحده سالانه تبدیل تحمیل بیماری‌های جهانی و خسارات اقتصادی بیشتر از ۱۱.۲ میلیارد دلاری خواهد شد.

در همین حال، ویروس «هرپس سیمپلکس۱ »(HSV-1) یا «تبخال» که عمدتاً از طریق تماس دهانی گسترش می‌یابد، بیشتر از دو سوم جمعیت جهان را آلوده می‌کند و عامل مهم نابینایی عفونی در کشورهای غربی است.

به نقل از نیوز مدیکال، نرخ پایین واکسیناسیون برای ویروس‌های آنفلوآنزا و فقدان واکسن «HSV» احتیاج ما به رویکردی تازه را با مقصد افت بارهای ویروسی در مکان‌هایی که انتقال اتفاق می‌افتد، مشخص می کند.

تمرکز این رویکرد برای مقابله با ویروس‌هایی از این نوع که زیاد تر از طریق دهان منتقل خواهد شد تا بینی، روی حفره دهان است.

محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا و همکارانشان در فنلاند این رویکرد را آزمایش کردند. آنها با تکیه بر کار قبلی خود نشان دادند که این رویکرد می‌تواند ویروس عامل کووید-۱۹ را در مثالهای بزاق بیماران مبتلا به کرونا تا بیشتر از ۹۵ درصد افت دهد.

«هنری دانیل»(Henry Daniell)، استاد مرکز W.D. Miller در دانشکده دندانپزشکی پنسیلوانیا و همکارانش، کارایی یک آدامس جویدنی ساخته شده از «لوبیای گل» (lablab beans) را آزمایش کردند.

این گیاه به طور طبیعی حاوی یک پروتئین ضد ویروسی طبیعی به نام «FRIL» است. این پروتئین به جهت نابودی دو نوع ویروس تبخال به نام‌های HSV-۱  و HSV-۲ و دو نوع ویروس آنفلوآنزا به نام‌های H۱N۱  و H۳N۲ زیاد مؤثر است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

فرمول این آدامس اجازه آزادسازی مؤثر و مداوم «FRIL» را در محل‌های عفونت ویروسی می‌دهد.

تحقیقات آنها نشان داده است که ۴۰ میلی‌گرم از این آدامس لوبیای دو گرمی برای افت بارهای ویروسی تا بیشتر از ۹۵ درصد کافی است.  مسئله مهم این است که محققان این آدامس را به گفتن یک محصول دارویی بر مطابق استانداردهای اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا(FDA) آماده کردند و منفعت گیری از این آدامس را ایمن یافتند.

اکنون دانیل و همکارانش به جستوجو منفعت گیری از پودر این گیاه آزمایشگاهی برای مقابله با آنفلوآنزای پرندگان می باشند که اکنون شیوع قابل توجهی در آمریکای شمالی دارد. در سه ماه قبل، ۵۴ میلیون پرنده به ویروس «H۵N۱ » مبتلا شده‌اند و چندین عفونت انسانی در ایالات متحده و کانادا نیز گزارش شده است.

پیش از این، منفعت گیری از پودر این لوبیا حاکی از تاثییر مثبت آن بر نابودی دو ویروس آنفلوآنزای نوع «A، H۵N۱» و «H۷N۹» بوده است. این نوع از ویروس تبدیل ابراز آنفلوآنزای پرندگان در انسان نیز می‌شود.

اکنون دانیل و همکارانش به جستوجو آزمایش منفعت گیری از این پودر در غذای پرندگان جهت پشتیبانی به کنترل آنفلوآنزای پرندگان می باشند.

دانیل می‌گوید: کنترل انتقال ویروس‌ها هم چنان یک چالش بزرگ جهانی است. وجود یک پروتئین ضد ویروسی با طیف گسترده «FRIL» حاضر در یک محصول غذایی طبیعی (پودر لوبیا) برای نابودی نه تنها ویروس‌های آنفلوآنزای انسانی، بلکه آنفلوآنزای پرندگان، یک نوآوری به موقع برای جلوگیری از عفونت و انتقال آنهاست.

این تحقیقات در مجله Molecular Therapy انتشار شده است.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]