نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی؛ غذایی که عاشقش میشوید_آینده
به گزارش آینده
«مرغ وحشی» یک غذای خوشمزه شمالی و یکی از محبوبترین انواع خورشت های محلی ایرانی است. این خورشت با مرغ طبق معمول با مرغ و آلو بخارا درست میشود و طعم ترش و شیرین بینظیری دارد. شما میتوانید غذای مرغ وحشی شمالی را همانند هر خورش فرد دیگر با برنج کته یا چلو برای وعده ناهار و لیست شام مهمانی و خودمونی سرو کنید. اگر شما هم از دوستداران انواع غذاهای محلی شمالی هستید، با این مقاله از سرویس آشپزی همراه ما باشید تا نحوه تهیه مرغ وحشی را به شما آموزش دهیم.
نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی در یک نگاه
برای تهیه مرغ وحشی شمالی، ابتدا قطعات مرغ شسته شده را با مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ترکیب کنید و ماساژ بدهید. این ترکیب را برای ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و طعم ادویهها به خورد مرغ برود. سپس، مرغ مزهدار شده را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از آن، پیازهای خلالی را کف تابه قرار دهید و قطعات مرغ سرخ شده را همراه با آلوی خیس خورده روی پیاز بچینید. شکر، کره، زعفران دم کرده، زنجبیل و آبلیموی تازه را هم به محتویات قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و نزدیک به ۴۵ دقیقه صبر کنید تا تکههای مرغ روی حرارت ملایم بخارپز شوند و مزه آلو و باقی مواد را به خودشان بگیرند. نیازی به اضافه کردن روغن نیست، مرغ خودش روغن میاندازد. سپس، این خورشت خوشمزه را با برنج کته یا چلو سرو کنید.
برای مطالعه مواد ملزوم، جزییات مرحله های نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی ادامه این نوشته را بخوانید.
مواد ملزوم برای تهیه مرغ وحشی شمالی به روش مجلسی (برای ۴ نفر)
گوشت مرغ (ران یا سینه): ۴ یا ۵ تکه
آلو بخارا: ۸ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد درشت
کره: ۲۵ گرم
زعفران (دم کرده غلیظ): نصف لیوان فرانسوی دستهدار
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار ملزوم
زنجبیل تازه: به مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی
زرشک: برای تزیین
برنج: برای سرو
زمان زمان ملزوم برای آمادهسازی مواد اولیه: ۳۰ الی ۳۵ دقیقه
زمان زمان ملزوم برای پخت خورش مرغ وحشی: ۶۰ الی ۷۰ دقیقه
مرحله های نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی
مرغ وحشی در واقع یک مدل خورشت کم آب و غلیظ با مرغ است. در تهیه این غذا منفعت گیری از رب انار سلیقهای است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی، قطعات مرغ را بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود. در ادامه، گوشت مرغ را در ابعاد دلخواه برش بزنید. سپس، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به طور خلالی نازک برش بزنید و کنار بگذارید.
آلو بخارا را نیز بشویید و همراه با مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید تا برای ۳۰ دقیقه خیس بخورد. یک قطعه کوچک زنجبیل تازه را هم پوست بگیرید و به طور ریز رنده کنید و کنار بگذارید. اگر به زنجبیل تازه دسترسی ندارید، میتوانید نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل (نحوه تهیه پودر زنجبیل) را جانشین کنید.
مرحله دوم: گوشت مرغ را مرینیت کنید
در این مرحله از نحوه تهیه مرغ وحشی ساده، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی قطعات مرغ شسته شده بریزید. سپس، تکههای گوشت مرغ را با دست ماساژ دهید تا همه ادویهها به خورد گوشت مرغ بروند.
بعد از آن، روی ظرف حاوی تکههای مرغ مرینیت شده را با سلفون بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا گوشت مرغ استراحت کند و کاملا مزهدار شود.
مرغ وحشی در واقع یک مدل خورشت کم آب و غلیظ با مرغ است. در تهیه این غذا منفعت گیری از رب انار سلیقهای است
مرحله سوم: تکههای مرغ را تفت دهید
بعد از گذشت این زمان، ظرف حاوی تکههای مرغ مرینیت شده را از یخچال بیرون بیاورید. مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. سپس، تکههای مرغ را در این تابه بریزید و به اندازهای تفت دهید که رنگ مرغ طلایی شود. بعد از آن، قطعات مرغ تفت داده شده را از تابه خارج کنید.
مرحله چهارم: پیازها را در تابه بریزید
اکنون، پیازهایی که قبلا به طور خلالی نازک برش زدید را در همان تابهای بریزید که مرغها را سرخ کردید. کف تابه را کاملا با قطعات پیاز بپوشانید. سپس، تکههای گوشت مرغ سرخ شده را نیز روی پیازها بچینید. دقت داشته باشید، در این مرحله از نحوه تهیه خورش مرغ وحشی اصلا نیازی نیست پیازها را جداگانه تفت دهید چون میخواهیم حسابی با مرغ آب بیندازند.
مرحله پنجم: آلو بخارا و کره را اضافه کنید
اکنون زمان آن است که آلو بخاراهای خیس خورده را آبکشی کرده و در همین تابه، اطراف مرغ بچینید. کره را هم به قطعات کوچکتر برش بزنید و لابهلای گوشت مرغ قرار دهید.
مرحله ششم: باقی مواد خورشت مرغ وحشی را اضافه کنید
سپس، باقی مواد مورد نیاز را هم به این تابه اضافه کنید. برای این منظور، ابتدا یک قاشق غذاخوری شکر را همراه با یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه در نصف لیوان زعفران دم کرده بریزید. این ترکیب را هم بزنید تا این مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس، این مواد را روی تکههای مرغ بریزید. راستی، در این مرحله باید زنجبیل تازه که قبلا رنده کردید یا پودر زنجبیل را نیز به مواد خورشت اضافه کنید.
مرحله هفتم: خورش مرغ وحشی شمالی را بپزید
اکنون، درب این تابه را ببندید و مقداری صبر کنید که تابه بخار کند. سپس، حرارت را ملایم کرده و نزدیک به ۴۵ دقیقه چشم به راه بمانید تا مرغ و پیاز آب بیندازند و خورشت مرغ وحشی شما روی حرارت کم کاملا پخته و جا افتاده شود.
مرحله آخر: خورشت مرغ وحشی شمالی را سرو کنید
بعد از گذشت این زمان، حرارت را خاموش کنید و خورش مرغ وحشی شمالی را در ظرف سرو بریزید. شما میتوانید این خورش را با دانههای انار یا زرشک تفت داده شده تزیین کرده و همراه با برنج آبکش یا برنج کته میل کنید.
نکات مهم در نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی
در نحوه تهیه غذای مرغ وحشی، علاوه بر نمک، فلفل سیاه و زردچوبه میتوانید قطعات مرغ را با مقداری زعفران و آبلیموی تازه نیز مرینیت کنید.
در نحوه تهیه خورش مرغ وحشی ملزوم نیست آب در قابلمه بریزید. چون پیاز و مرغ خودشان آب میاندازند و این مقدار آب برای آماده شدن خورش مرغ وحشی کافی است. با این حال در صورت تمایل، میتوانید به اندازه نصف لیوان استاک مرغ نیز به مواد اولیه این خورشت اضافه کنید.
شما به دلخواه میتوانید مقدار شکر مصرفی در نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی را زیاد تر یا کمتر در نظر بگیرید.
بسته به طبع و ذائقه، میتوانید مقداری پودر دارچین یا یک قطعه چوب دارچین نیز به محتویات این خورشت اضافه کنید.
در نحوه تهیه مرغ وحشی با رب انار، کافی است به اندازه یکی دو قاشق غذاخوری رب انار را هم به مواد اولیه این غذا اضافه کنید.
در صورت تمایل، میتوانید چند حبه سیر را هم رنده کرده و قبل از پخت به محتویات خورش مرغ وحشی اضافه کنید.
زمان پخت مرغ وحشی را طویل نکنید تا غذای خوشمزه شما بیشتر از اندازه خشک نشود.
خورش مرغ وحشی را حتما با حرارت ملایم بپزید تا طعم همه مواد کاملا به خورد یکدیگر برود.
اگر طرفدار غذاهای تند هستید، میتوانید مقداری پودر یا پرک فلفل قرمز را نیز به این خورشت اضافه کنید.
برای لطیفتر شدن گوشت مرغ، نظر میکنیم اگر زمان دارید مرغ را برای یکی دو ساعت در محلول آب و نمک بخیسانید.
نحوه تهیه مرغ وحشی شمالی؛ غذایی که عاشقش میشوید
فوت و فنهای خوشمزه شدن مرغ وحشی شمالی
چه کار کنیم خورشت مرغ وحشی خوشمزهتر شود؟
شما به دلخواه میتوانید مقداری رب انار، آب انار یا رب آلوچه نیز در این خورشت بریزید. در این صورت، باید در اواسط پخت، طعم خورشت را بچشید و اگر ملزوم می بود، مقدار بیشتری شکر را به سس این خورشت اضافه کنید.
آیا میتوانیم خورش مرغ وحشی را با دیگر انواع آلو هم درست کنیم؟
بله. در صورت تمایل، میتوانید از آلو سیاه، آلو خورشتی، آلو بخارا، آلو جنگلی، قیسی یا ترکیب همه اینها منفعت گیری کنید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها