نحوه تهیه باسلوق زعفرانی برای شبنشینیهای عید_آینده
 [ad_1]
به گزارش آینده
باسلوق زعفرانی یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب تبریزیها است که علاوه بر شیرینی عید نوروز، به گفتن یک شیرینی پرطرفدار ماه رمضان هم شناخته میشود. باسلوق به دو صورت ساده نارگیلی و زعفرانی، درست میشود و همراه با چای و دیگر نوشیدنیها سرو میشود. در این مقاله از سرویس آشپزی ما نحوه تهیه باسلوق مجلسی زعفرانی و نکات پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.
نحوه تهیه باسلوق زعفرانی در یک نگاه
برای درست کردن باسلوق زعفرانی، ابتدا نشاسته و آب را با هم حل کنید. سپس این مخلوط را از صافی رد کنید. ژلاتین را با آب به زمان ۱۰ دقیقه حل کنید و کنار بگذارید. نشاسته حل شده در آب را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا مقداری قوام اشکار کند.
سپس به ترتیب شکر، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید. در ادامه، پودر هل، جوهر لیمو و ژلاتین حل شده را هم اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا یکدست شود. هنگامی باسلوق زعفرانی به غلظت کافی رسید، کره را هم اضافه کنید. شعله را خاموش کنید.
مایه باسلوق را به روش دلخواه فرم دهید (با دست گلوله کنید یا در یک سینی که با پودر نارگیل پوشانده شده است، بریزید). باسلوق را به زمان ۲ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید. سپس آن را برش بزنید و میل کنید.
برای مطالعه جزییات، مواد ملزوم و مرحله های نحوه تهیه باسلوق زعفرانی ادامه این نوشته را بخوانید.
مواد ملزوم برای تهیه باسلوق مجلسی زعفرانی
نشاسته گل: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
گلاب: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
آب۲: و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
پودر ژلاتین: ۱ و نیم قاشق غذاخوری
زعفران (دم کرده غلیظ)۱: تا ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۲ قاشق غذاخوری
هل (پودر شده): ۱/۴ قاشق چایخوری
جوهر لیمو: ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن: برای چرب کردن سینی
مغز گردو: برای تزیین باسلوق زعفرانی
پودر نارگیل: برای غلتاندن باسلوق زعفرانی
زمان زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
زمان زمان مورد نیاز برای پخت باسلوق زعفرانی: ۲۰ دقیقه
زمان زمان نهایی آماده شدن باسلوق زعفرانی: ۳ تا ۴ ساعت
مرحله های نحوه تهیه باسلوق زعفرانی با پودر ژلاتین و نشاسته
باسلوق با زعفران همانند نحوه تهیه مسقطی زعفرانی شیرازی، علاوه بر ظاهر دلنشین، طعم خوشمزه و اصیلی هم دارد. در ضمن همانند باسلوق سفید گردویی با مواد سادهای هم درست میشود. در ادامه، نحوه تهیه باسلوق با نشاسته و زعفران را به طور مرحله به مرحله جستوجو کنید.
مرحله اول: نشاسته و آب را حل کنید
در ابتدا برای درست کردن باسلوق زعفرانی، نشاستهها را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی آن، به اندازه ۲ لیوان آب سرد اضافه کنید. نشاسته و آب سرد را هم بزنید تا نشاستهها کاملا خیس بخورند و در آب حل شوند. اجازه دهید برای چند دقیقه، نشاستهها با آب خیس بخورند.
مرحله دوم: بقیه مواد باسلوق را آماده کنید
ژلاتین را در یک لیوان بریزید و نصف لیوان آب (ترجیحا گرم یا ولرم) به آن اضافه کنید. ژلاتین و آب را هم بزنید. روی لیوان را بپوشانید و اجازه دهید به زمان ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا ژلاتین شفاف شد. زعفران را هم پودر کنید و روی آن ۱ قالب کوچک یخ و مقداری آب جوش بریزید تا زعفران، رنگ باز کند.
برای درست کردن باسلوق زعفرانی رولی، سپس از درست کردن مایه باسلوق، کف یک سینی را مقداری پودر نارگیل بریزید و مایه باسلوق را در قیف بریزید. سپس به طور یک نوار، روی پودر نارگیل داخل سینی، پایپ کنید
مرحله سوم: نشاسته، آب و شکر را حرارت دهید
در ادامه، نشاسته حل شده در آب را هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود. سپس مخلوط آب و نشاسته را از صافی رد کنید تا ناخالصیهای کوچک آن گرفته شود و هیچ گلوله نشاستهای در آن نباشد.
مخلوط آب و نشاسته حل شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. شکر را هم در قابلمه بریزید و اجازه دهید دانههای شکر در آب و نشاسته حل شوند. در این زمان، مدام مواد داخل قابلمه را هم بزنید.
مرحله چهارم: گلاب و زعفران را اضافه کنید
در این مرحله از نحوه تهیه باسلوق زعفرانی با پودر نارگیل، سپس از این که مخلوط نشاستهای، مقداری غلیظ شد و قوام گرفت، زعفران دم کرده و گلاب را در قابلمه بریزید و مجدد مواد را هم بزنید تا زعفران به طور کامل، در مخلوط، حل شود و رنگ یکدستی بگیرد.
مرحله پنجم: چاشنیها و ژلاتین را به مایه باسلوق اضافه کنید
سپس، به مواد داخل قابلمه، پودر هل و جوهر لیمو اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. سپس نوبت به اضافه کردن ژلاتین حل شده در آب است. ژلاتین به باسلوق، حالت کشسانی میدهد. ژلاتین را با مایه باسلوق زعفرانی، کاملا مخلوط کنید و اجازه دهید، باسلوق حالت کشدار اشکار کند. باید در این زمان، مدام مایه ژلاتین را هم بزنید.
مرحله ششم: کره را به مایه باسلوق اضافه کنید
سپس از این که باسلوق غلیظ شد و خودش را گرفت، کره را هم در قابلمه بریزید تا بافت نرمی اشکار کند. هنگامی باسلوق کاملا غلیظ شد و طعم دلخواهتان را گرفت، شعله زیر آن را خاموش کنید.
مرحله هفتم: باسلوق زعفرانی را فرم دهید
برای فرم دادن باسلوق زعفرانی، ۲ راه دارید. روش اول این است که باسلوق را سپس از این که مقداری از دما افتاد، به اندازه یک گردو از آن بردارید و بین دستهایتان گلوله کنید. سپس باسلوق گلوله شده را در پودر نارگیل بغلتانید و روی آن را با مغز گردو یا دیگر مغزها تزیین کنید.
روش دوم این است که کف یک سینی را با مقداری روغن چرب کنید. کف سینی را پودر نارگیل یا دیگر مغزها (پسته و بادام) بریزید. سپس مایه باسلوق را در سینی بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. روی مایه باسلوق هم از پودرهای دلخواه، بپاشید.
مرحله آخر: باسلوق زعفرانی را در یخچال بگذارید
در آخر، سپس از این که باسلوقها را به روش دلخواه فرم دادید، آنها را در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود و خودش را بگیرد. اگر باسلوقها را در سینی ریختهاید، سپس از ۲ یا ۳ ساعت که خودش را گرفت، با چاقویی که مقداری آن را نم کرده یا با روغن چرب کردهاید، به شکل دلخواه برش بزنید تکههایی که پودر نارگیل ندارید، در پودر نارگیل بغلتانید. سپس باسلوق را با چای، قهوه یا نوشیدنیهای دلخواه خود سرو کنید.
روش تهیه باسلوق زعفرانی رولتی
برای درست کردن باسلوق زعفرانی رولی، سپس از درست کردن مایه باسلوق، کف یک سینی را مقداری پودر نارگیل بریزید و مایه باسلوق را در قیف بریزید. سپس به طور یک نوار، روی پودر نارگیل داخل سینی، پایپ کنید.
روی لایه باسلوق را یک لایه گردو بچینید. سپس روی لایه گردوها را یک لایه دیگر باسلوق پایپ کنید. در ادامه، با دست، باسلوق را در سینی و روی پودر نارگیل بغلتانید تا گردوها وسط مایه باسلوق قرار بگیرد. باسلوق را در یخچال بگذارید تا مقداری خودش را بگیرد. سپس با چاقو، به اندازههای دلخواه برش بزنید.
نکات مهم در نحوه تهیه باسلوق زعفرانی
اگر جوهر لیمو در دسترس نداشتید، میتوانید به اندازه ۱ قاشق چایخوری آبلیموی تازه در مایه باسلوق بریزید.
در نحوه تهیه باسلوق زعفرانی گرد، قبل از این که باسلوق کاملا سرد شود، باید آن را فرم دهید. اگر سپس از سرد شدن، باسلوق را فرم دهید، ترک میخورد.
برای نحوه تهیه باسلوق زعفرانی بدون ژلاتین، ژلاتین را از دستور تهیه باسلوق حذف کنید. در این روش، برای کشدار شدن باسلوق، باید زیاد تر مایه باسلوق را روی حرارت ملایم قرار داده و هم بزنید.
همه مدتی که باسلوق را روی حرارت هم میزنید، باید شعله گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید تا بوی خام آرد گرفته شود و نشاسته جمع شود.
به جای کره میتوانید از روغن مایع هم در نحوه تهیه باسلوق زعفرانی منفعت گیری کنید.
از چاشنیها و عطر و طعمدهندههای گوناگون همانند دارچین، هل، وانیل و … در تهیه باسلوق زعفرانی یا ساده میتوانید منفعت گیری کنید.
برای نحوه تهیه باسلوق، بهترین نشاسته، نشاسته گل است اما میتوانید نشاسته ذرت هم منفعت گیری کنید.
برای حل کردن نشاسته در آب، حتما از آب سرد منفعت گیری کنید تا نشاسته، در آب گلوله نشود. اجازه دهید، نشاسته و آب، مقداری بمانند تا کاملا نشاسته حل شود.
بهترین روش نگهداری باسلوق زعفرانی، قرار دادن در ظرف دربسته و نگهداشتن در یخچال است. گذاشتن باسلوق در هوای آزاد، علتخشک و سفت شدن آن میشود.
فوت و فنهای خوشمزه شدن باسلوق زعفرانی
چرا باسلوق سفت نمیشود؟
علت شل شدن باسلوق، میتواند موارد زیر باشد:
۱- مقدار نشاسته کم بوده است.
۲- مقدار شکر کم بوده است.
۳- حرارت زیاد بوده است و به قدر کافی، مایه باسلوق را هم نزدهاید.
۴- زمان زمان حرارت دادن مایه باسلوق، کم بوده است.
چرا باسلوق ترک می خورد؟
علت ترک خوردن باسلوق این است که یا بسیاری آن را جوشاندهاید یا هنگامی بسیاری سفت شده است، آن را برش زدهاید. برای جلوگیری از شکستن باسلوق، چاقویی که باسلوق را با آن برش میزند، ابتدا آن را خیس کنید.
چرا باسلوق ترش میشه؟
علت ترش شدن باسلوق، نشاستهای است که در آن به کار رفته است. اگر آبی که نشاسته را در آن خیساندهاید، سپس از حل شدن نشاسته دور بریزید و با آب تازه جانشین کنید، این مشکل حل میشود.
برای نحوه تهیه باسلوق رژیمی از چی منفعت گیری کنیم؟
برای درست کردن باسلوق زعفرانی یا ساده به روش رژیمی، به جای شکر از عسل یا شیره انگور یا شیره خرما میتوانید منفعت گیری میکنید.
چه کار کنیم که باسلوق به هم نچسبد؟
برای جلوگیری از چسبیدن باسلوقها در زمان نگهداری، آنها را در پودر نارگیل، پودر نشاسته یا پودر و خلال دیگر مغزها میتوانید بغلتانید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
[ad_2]