بدترین غذاها برای پیشگیری از سکته

بدترین غذاها برای پیشگیری از سکته_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

سکته هر سال در کل جهان جان ۵ میلیون نفر را می گیرد و می توان او گفت یکی از رایج ترین علت های مرگ و میر است؛ اما باید یاد بگیریم که چطور از سکته جلوگیری کنیم و با خوردن چه مواد غذایی بتوانیم از این خطرات پیشگیری کنیم؟ در این قسمتبهترین و بدترین غذاها را برای پیشگیری از سکته به شما معارفه می کنیم.

مصرف برخی از مواد غذایی به اندازه نامناسب، ریسک ابراز سکته را در شما افزایش داده و شما را در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری ها قرار میدهد.

لبنیات مفیده اما بیشتر از حدش نه

مصرف بیشتر از حد لبنیات برای این که سطح منظم اوریک اسید را به هم می زند، می تواند عاملی برای سکته باشد. برای مثال کره دارای چربی های اشباع است که جهت افزایش کلسترول بد خون و تصلب شرائین و ابراز سکته مغزی می شود، پنیر نیز دارای چربی های اشباع و نمک بالا است بعد بهتر است که برای پیشگیری از سکته در مصرف لبنیات دقت کرده و آن را محدود کنید و نوع کم چرب و کم نمک آن را در برنامه غذایی بگنجانید.

سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس حاوی مقدار بسیاری چربی های ترانس یا اشباع می باشند و نمک بسیاری دارند. چربی های ترانس سطح کلسترول بد خون را بالا می برند، کلسترول جهت رسوب در دیواره عروق شده و مانع خونرسانی درست به مغز و تبدیل سکته می شود. مصرف زیاد سوسیس و کالباس که با نمک بسیاری همراه است، جهت احتباس آب بدن و افزایش سختی خون می شود که عامل خطر جدی ابراز سکته مغزی است.

سوپ های آماده

سوپ های آماده حاوی مقدار بسیاری نمک نهان است که بدون تشکیل حس شوری، سدیم بسیاری دارد که جهت پرفشاری خون و تبدیل سکته می شود.

گوشت قرمز

مطالعات وسعی نشان می دهد که خطر ابتلا به سکته با مصرف گوشت قرمز تا ۱۰ درصد افزایش اشکار می کند.

شیرین گفتن

ماده فعال در شیرین گفتن، گلیسیرین است که یکی از آنزیم های کلیه که جهت تنظیم سدیم خون می شود، مهار کرده و افت فعالیت این آنزیم به زمان طویل جهت افزایش سختی خون و در نتیجه سکته می شود. بطور کلی مصرف شیرین گفتن به افراد مبتلا به پرفشاری خون پیشنهاد نمی شود. یقیناً مصرف بیشتر از ۵ گرم پودر شیرین گفتن در روز نیز برای افراد عادی نیز مجاز نیست.

خوراکی و تنقلات

تعداد بسیاری از تنقلات همانند بیسکویت، چیپس، پیتزا، اسنک، کیک و … حاوی چربی و نمک زیاد است بعد از افراط در مصرف این تنقلات پرهیز کنید.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

آب گازدار

برخی آب های معدنی و آب های گازدار دارای مقدار زیاد زیاد نمک است که در طویل زمان جهت پرفشاری خون شوند، از مصرف آب گاز دار بپرهیزید و زمان خرید آب معدنی دقت نمایید در هر لیتر آب مقدار سدیم زیاد تر از ۲۰۰ میلی گرم نباشد.

احتمالا فکر کنید که نوشابه رژیمی سالم است و عاملی جلوگیری کننده برای چاقی است؛ اما دلنشین است بدانید که نوشابه رژیمی تا ۴۸ درصد خطر سکته را بالا خواهد برد.

بهترین مواد غذایی برای پیشگیری از سکته

مواد غذایی که خطر ابتلا به سکته را از شما دور می کنند شامل:

آجیل

در یک مطالعه عظیم به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه آجیل خطر ابتلا به سکته را به نصف می رساند و می تواند هر سال از ۸۹۰۰۰ سکته جلوگیری کند. مغزیجات به خصوص گردو جهت افت سطح کلسترول بد خون (LDL) می شود.

سبزیجات

مطابق مطالعات انجام شده سبزیجات می تواند قوی ترین عامل جلوگیری از بیماری های مزمن باشد و تا ۲۰ درصد خطر ابتلا به سکته را افت می دهد.

شکلات

مطابق تحقیقات انجام شده؛ افرادی که از شکلات منفعت گیری می کنند، خطر کمتری برای ابتلا به سکته دارند اما شکلاتی که حاوی قند باشد، طبق معمولً این تأثیر مثبت را ندارد. شکلات تلخ با کاکائوی زیاد بهترین انتخاب است.

مرکبات

مصرف مرکبات خطر سکته را افت می دهد و مطابق مطالعه ای که روی ۷۰ هزار خانوار انجام شده است، به این نتیجه رسیدند ؛ خانم هایی که بیشترین فلاونوئیدها را از مرکبات دریافت می کنند، ۱۹ درصد خطر کم تری برای ابتلا به سکته دارند. گنجاندن مرکبات به خصوص پرتقال در رژیم غذایی ریزمغذی های الزامی برای سلامت قلب را تامین می کند. پرتقال دارای فیبر محلول و پتاسیم بوده که جهت جذب کلسترول و کنترل سختی خون می شود.

غلات کامل

خوردن غلات کامل خطر ابتلا به سکته را افت می دهد. حداقل سه وعده غلات کامل در طول روز بخورید تا از سکته جلوگیری شود.

سیر

سیر یکی از بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سکته است. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم سیر تا ۵۰ درصد خطر سکته را افت می دهد.

گوجه فرنگی

سطح بالای لیکوپن در گوجه فرنگی می تواند تا حد بسیاری خطر سکته را افت دهد که به گمان زیادً بیشترین سطح لیکوپن تا ۵۵ درصد خطر را می کاهد.

ماهی سالمون

ماهی های چرب و سالمون حاوی مقدار بالایی اسیدهای چرب از جمله امگا ۳ می باشند. این چربی ها خطر آریتمی (ضربان نامنظم قلب) و تصلب شرائین را افت می دهند و جهت افت تری گلیسرید خون می شود.

چای سبز و قهوه

نتایج تحقیق روی بیشتر از ۸۰ هزار فرد ژاپنی نشان می دهد افرادی که حداقل یک فنجان قهوه در طول روز می نوشند، ۲۰ درصد خطر کم تری برای ابتلا به سکته دارند. مصرف ۲ الی ۳ فنجان چای سبز به طور روزانه هم تا ۱۴ درصد خطر سکته را افت می دهد.

کلم پیچ

کلم حاوی آنتی اکسیدان های سودمند، اسیدهای چرب امگا ۳، فیبرها، فولات، پتاسیم و لوتئین و ترکیبی به نام گلوکوراپامین است که مانع تصلب زودهنگام شرائین شده و پروتئینی با تاثییر محافظتی اختصاصی به نام NRF۲ را فعال می کند.

شکلات تیره

شکلات تیره سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند و خطر سکته را افت می دهد بعد به گفتن بین وعده یک تکه شکلات مصرف کنید.

جو دوسر

آرد جو دو سر سرشار از فیبرهای محلول بوده که جهت مانع افزایش کلسترول در خون و ابراز صدمه های آن به بدن می شود.

انار

آب انار جهت افت کلسترول بد و مانع اکسیداسیون این چربی ها شده بعد بهترین نوشیدنی برای افت تصلب شرائین است و خطر سکته را افت می دهد.

سیب و گلابی

مصرف منظم این ۲ میوه که حاوی کِرستین و پکتین می باشند، در افت کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب نقش داشته و گمان بیماری های قلبی – عروقی را تا ۲۰ درصد افت می دهد.

غذاهای حاوی پتاسیم

مصرف غذا های حاوی پتاسیم تا حد بسیاری خطر سکته را افت می دهد. مطالعات نشان می دهد که مصرف ۱۶۰۰ میلی گرم پتاسیم در طول روز ۲۱ درصد خطر سکته را می کاهد. موز، خشکبار، لوبیا، نخود، اسفناج، جعفری، کلم و خرما از منبع های پتاسیم می باشند.

غذای حاوی منیزیم

مطابق مطالعات انجام شده مصرف منیزیم تا حد بسیاری در جلوگیری از سکته موثر است. لوبیا، سبزیجات برگدار و غلات کامل سرشار از منیزیم می باشند.

 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]