اگر مصرف گوشت را قطع کنیم چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

اگر مصرف گوشت را قطع کنیم چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

به نقل از نشنال جئوگرافیک، کلید مهم منفعت بردن از مزایای کنار گذاشتن گوشت، حذف کامل آن از قولهای غذایی نیست و بستگی به مواد مغذی جایگزینی دارد که به رژیم غذایی خود اضافه می‌کنید. هر سال چه به دلایل بهداشتی، محیط زیستی یا دلایل اخلاقی، افراد بیشتری تصمیم می‌گیرند گوشت را از رژیم غذایی خود حذف کنند. با دقت به این نوشته سوال اکثر افراد این است که با کنار گذاشتن گوشت و دیگر محصولات حیوانی چه اتفاقی برای بدن و سلامتی ما میافتد؟ تحقیقات تازه نشان داده است گذراندن دوره‌های مختصر زمان بدون مصرف گوشت نیز می‌تواند علتتغییرات شگفت انگیزی در شرایط سلامتی شود. این اثرات از افت وزن، علائم بهبود سلامت قلب تا تأثیرات بر روده و سیستم ایمنی بدن متغیر می باشند.

افت وزن و مزایا قلبی

یکی از با اهمیت ترین اثرات حذف گوشت، افت وزن است، اما این سود تنها با حذف محصولات حیوانی به دست نمیاید و بستگی به چیز‌هایی دارد که در رژیم غذایی خود جانشین می‌کنید. هنگامی گوشت‌های پرکالری با غذا‌های گیاهی غنی از فیبر همانند سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و میوه‌ها جانشین می‌شود، در نهایت غذا‌های بیشتری مصرف خواهید کرد که کالری کمتری دارند.

غذا‌های غنی از فیبر به بدن پشتیبانی می‌کنند تا زمان طویل‌تری حس سیری کند و در نتیجه پرخوری را افت می‌دهد. به گفتن مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که افراد را در طول سه ماه ردیابی کرد، نشان داد افرادی که از رژیم غذایی همه چیز خواری به گیاهخواری روی آورده بودند، تقریباً ۲ کیلوگرم وزن از دست دادند. مزایای کنار گذاشتن محصولات حیوانی فراتر از وزن است.

چندین مطالعه نشان داده‌اند مراعات رژیم‌های گیاهخواری به زمان شش هفته یا زیاد تر می‌تواند تبدیل افت سختی خون شود. افت سختی خون عاملی کلیدی در افت خطر بیماری‌های قلبی و سکته است. تاثییر رژیم غذایی گیاهی بر افت سختی خون به گمان زیادً با افت وزن و مصرف زیاد تر مواد معدنی همانند پتاسیم و منیزیم مرتبط است. کلسترول بد زیاد در گوشت و محصولات لبنی رگ‌های خونی را مسدود می‌کند و خطر بیماری‌های قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

تغییرات در سلامت روده

نگه داری یک رژیم غذایی گیاهی می‌تواند اکوسیستم باکتری‌های ساکن در روده را تحول دهد. تجزیه و تحلیل باکتری‌های روده افرادی که به رژیم غذایی گیاهی روی آورده‌اند، مشخص می کند ترکیب باکتری‌های روده آنها بعد از چند روز تحول می‌کند. اگرچه اثرات دقیق در بین مطالعات یکسان نیست، برخی تغییرات امکان پذیر سودمند باشند. یکی از باکتری‌های روده که پروتئین‌های خاصی در محصولات حیوانی را تجزیه می‌کند و با التهاب بیماری‌زا مرتبط شده است.

این باکتری در روده افرادی که رژیم غذایی گیاهخواری نگه داری می‌کنند کمتر وجود دارد. به طو کلی متخصصان اعتقاد دارند یکی از بهترین راه‌ها برای خلاص شدن از شر این میکروب، تحول رژیم غذایی به گیاهخواری است. دانشمندان هم چنان در حال بازدید مزایای بالقوه باکتری‌های تخمیر کننده فیبر‌ها و این چنین اثرات زیان اور باکتری‌های مسئول تجزیه گوشت می باشند. یکی دیگر از عرصه تحقیقاتی دانشمندان تغییرات در باکتری‌های روده و تأثیر آن بر مغز و هوس غذایی است. محققان هشدار داده‌اند مطالعاتشان تا این مدت کامل نیست و به بازدید، تجزیه و تحلیل‌های بیشتری نیزا دارد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

سلامت سیستم ایمنی بدن

دانشمندان تا این مدت در حال کشف جزئیات می باشند، اما تحقیقات اولیه مشخص می کند رژیم‌های غذایی گیاهی امکان پذیر بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ گزارش داد افرادی که دو هفته رژیم گیاهخواری داشتند، فعالیت بیشتری در قسمت‌هایی از سیستم ایمنی بدن داشتند که دچار دفاع در برابر ویروس‌ها می باشند. گیاهخواران این چنین افت سیتوکین‌ها را توانایی می‌کنند.

سیتوکین‌ها مولکول‌های سیگنالی می باشند که فعالیت ایمنی بدن را هماهنگ می‌کنند. دیدن این چنین تغییرات چشمگیری در سیستم ایمنی بدن تنها بعد از گذشت چند هفته از تحول به رژیم غذاییی گیاهی برای محققان شگفت‌انگیز می بود. با این حال، پیامد‌های طویل زمان نامشخص است. محققان تا این مدت یقین نیستند آیا حذف کامل گوشت برای سلامتی الزامی است یا خیر. مطالعات روی رژیم‌های مدیترانه‌ای کلاسیک که شامل سبزیجات زیاد، غلات کامل، لوبیا و مصرف گوشت و ماهی محدود می‌شود مزایای شبیهی با گیاهخواری را نشان داده است؛ به این علت محققان نمی‌دانند مصرف مقدار مقداری گوشت در طول هفته می‌تواند به سلامتی صدمه رساند یا خیر.

عادات سالم

در حالی که رژیم‌های گیاهخواری و وگان می‌توانند فوایدی برای سلامتی داشته باشند، محققان اصرار می‌کنند این مزایا به علت انتخاب‌های غذایی هوشمندانه و نه فقطً حذف گوشت است. جایگزینی گوشت با مقادیر زیاد غذا‌های فوق فرآوری شده همانند غذا‌های منجمد گیاهی، تنقلات شیرین یا برخی از جانشین‌های فوق فرآوری شده می‌تواند به اندازه مصرف گوشت زیان اور باشد.

در حالی که افتمواد مغذی برای افرادی که فقط چند هفته یا چند ماه گوشت را کنار می‌گذارند، نگرانی بزرگی نیست، در درازمدت مطمعن از دریافت مواد مغذی الزامی که در غذا‌های گیاهی کمیاب می باشند، همانند ویتامین ب ۱۲، آهن، روی، کلسیم و اسید‌های چرب امگا ۳ زیاد مهم است. در حالی که تعداد بسیاری از این مواد مغذی به راحتی در غذا‌های گیاهی متنوعی همانند توفو و عدس در دسترس می باشند، متخصصان تغذیه نظر می‌کنند افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می‌کنند باید مکمل‌های ویتامین ب ۱۲ و ویتامین دی مصرف کنند. افرادی که علاقه‌مند به تحول رژیم غذایی خود به یک رژیم گیاهی می باشند بهتر است این کار را کم کم انجام بدهند و یک دفعه مصرف محصولات حیوانی را قطع نکنند.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]