تفاوت زیتون سبز و سیاه چیست؟_آینده
به گزارش آینده
انواع زیتون و تفاوت زیتون سبز و سیاه
رنگ زیتون زمان رسیدن از سبز کمرنگ (زیتون سبز) به بنفش و سپس مشکی متمایل میشود. تفاوت زیتون سبز و سیاه، در خاستگاه این دو میوه و مقدار روغن آنهاست؛ مقدار روغن حاضر در زیتون سیاه بیشتر از زیتون سبز است، این چنین اولئوروپین حاضر در زیتون که عامل تعداد بسیاری از مزایا سلامتقسمت این میوه است، در زیتون سیاه زیاد تر از زیتون سبز است.
ترکیبات زیتون
زیتون حاوی آب، پروتئین، کربوهیدات، فیبر و چربی است؛ زیتون حاوی ۱۱ تا ۱۵ درصد چربی است که ۷۴ درصد آن «اسید اولئیک» است که نوعی اسید چرب غیراشباع است. کربوهیدراتها ۴ تا ۶ درصد از زیتون را راه اندازی خواهند داد و به این علت زیتون میوهای کمکربوهیدرات محسوب میشود. ویتامینها و مواد معدنی حاضر در زیتون شامل ویتامین E، آهن، مس، کلسیم، پتاسیم و سدیم است.
آنتیاکسیدانهای حاضر در زیتون
زیتون غنی از تعداد بسیاری از ترکیبات گیاهی است؛ آنتی اکسیدانهای حاضر در زیتون از ابراز تعداد بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی، سختی خون، دیابت، انواع سرطانها و صدمه به بافتها در تاثییر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
خواص زیتون برای پیشگیری از بیماریهای مزمن و افزایش طول عمر
زیتون سرشار از آنتیاکسیدان است و مزایا سلامتی آن از مبارزه با التهاب تا افت رشد میکروارگانیسمها را شامل میشود؛ زیتون بهعلت داشتن این آنتیاکسیدانها، سیستم ایمنی بدن را تحکیم و از آن در روبه رو ابتلاء به بیماریهای واگیر و غیرواگیر، محافظت میکند. پتاسیم و کلسیم زیادترین مواد معدنی حاضر در زیتون می باشند که افتاین فلزات در بدن انسان علتابراز تعداد بسیاری از بیماریهای مزمن میشود و طول عمر را افزایش میدهد.
خواص زیتون برای سختی خون
سختی خون یکی از شایعترین بیماریهای جهان و از عوامل مرگومیر بیماران در جهان بهشمار میرود. پلیفنلهای حاضر در زیتون با داشتن ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی، علتکاهش مقدار سختی خون میشود. مطالعات مختلفی ثابت کرده است که مصرف روزانه روغن زیتون در رژیم غذایی علتکاهش دیدنی سطح سختی خون افراد میشود.
خواص زیتون برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و مغزی
متخصصان پیشبینی کردهاند که تا ۳۰ سال آینده، بیماریهای قلبی و عروقی عامل یکسوم مرگومیرهای جهانی خواهد می بود. این بیماریها نخستین علت مرگ در سراسر جهان بهشمار میآیند. نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد زیتون را اسید اولئیک راه اندازی میدهد که علتکاهش سختی خون و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی میشود. این چنین دو ماده بهنامهای «هیدروکسی تیروزول» و «اولئوروپین» علتجلوگیری از تجمع پلاکتها و راه اندازی لخته خون میشود و درنتیجه تبدیل افت خطر دعواهای قلبی و سکته مغزی میشود.
زیتون و روغن آن از اجزای مهم رژیم غذایی مدیترانهای بهشمار میآیند و مطالعات گوناگون، تأثیر این رژیم غذایی را بر افت سکتههای قلبی گزارش کردهاند. در پژوهشی که بهزمان ۵ سال در کشورهای حوزه مدیترانه روی ۷۲۱۶ مرد و زن انجام شد، نشان داد که منفعت گیری از رژیم غذایی حاوی زیتون زیاد، خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را تا ۴۸ درصد افت میدهد.
افت کلسترول خون با مصرف زیتون
زیتون از جمله میوههایی است که به افت کلسترول خون پشتیبانی میکند. زیتون و روغن آن دارای اسیدهای چرب غیراشباع و ترکیباتی نظیر ویتامین ای است که شاخصهای چربی از جمله کلسترول را افت میدهد.
خواص زیتون برای جلوگیری از سرطانها
زیتون و روغن آن سرشار از آنتیاکسیدان است که علتمقابله با رادیکالهای آزاد و صدمه به بافتها میشود و خطر ابتلاء به سرطان را افت میدهد. مطالعات جهانی ثابت کرده است که ۳۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری است و رژیم غذایی نقش زیاد مهمی در پیشگیری از این بیماریها ایفا میکند. آزمایشهای گوناگون در کشورهای حوزه مدیترانه مشخص می کند که مصرف بالای زیتون در این کشورها علتکاهش خطر ابراز انواع سرطانها از جمله سرطان روده بزرگ، پستان، پروستات، رحم و تخمدان میشود.
مزایا زیتون برای پیشگیری از سرطان پستان
اسید اولئیک حاضر در زیتون و روغن آن، علتمهار عوامل کلیدی در ابراز سرطان پستان میشود؛ ویتامین E حاضر در روغن زیتون همانند آنتیاکسیدانها عمل میکند و از ابراز سرطان سینه جلوگیری میکند این چنین با دقت به این که تراکم بالای بافت پستان یکی از عوامل خطرساز ابتلاء به سرطان پستان بهشمار میرود، در پژوهش انجامشده در اسپانیا اشکار شد که منفعت گیری از روغن زیتون علتکاهش تراکم بافت پستان میشود.
خواص زیتون برای پیشگیری از سرطان روده
سرطان روده بزرگ چهارمین عامل مرگ بر تاثییر سرطانها در سراسر جهان است. بازدیدهای اپیدمیولوژیکی نشان داده است که در سرزمین یونان بهعلت مصرف بالای زیتون، مقدار ابراز سرطان در جامعه ۴۰ درصد کمتر از دیگر کشورهای اروپایی همانند انگلستان است. دانشمندان اثرات ضدسرطانی زیتون را با وجود آنتیاکسیدانها و ترکیباتی بهنام “هیدروکسی تیروزول”، “اسید آراشیدونیک”، اسید اولئیک” و… میدانند.
تأثیر روغن زیتون بر پیشگیری از سرطان کبد و پانکراس
ماده آنتیاکسیدانی حاضر در روغن زیتون علتکاهش مقدار اینترلوکین ۶ میشود که این کار تبدیل جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی کبد میشود، این چنین خواص آنتیاکسیدانی زیتون علتجلوگیری از ابتلاء به سرطان پانکراس میشود.
مزایا روغن زیتون برای پیشگیری از سرطان پوست
مطالعات نشان داده است که منفعت گیری از روغن زیتون روی پوست بهعلت خواص آنتیاکسیدانی آن، از ابتلاء به سرطان پوست جلوگیری میکند.
خواص روغن زیتون برای زخم معده و سرطان معده
مطالعات ثابت کردهاند که زیتون و روغن آن مانع فعالیت هلیکوباکترپیلوری میشود، این باکتری از عوامل مهم تشکیل زخم معده و درنتیجه ابتلاء به سرطان معده است.
خواص ضدمیکروبی زیتون
زیتون بهعلت دارا بودن ترکیباتی اعم از «هیدروکسی تیروزول»، «تیروزول»، «اولئوروپین» و «دیکربوکسی متیل النوئیک اسید» علتمهار فعالیت باکتریهای بیماریزای منتقله از مواد غذایی میشود، به همین علت محققان مصرف روغن زیتون کنار سالادها و غذاها را به همه پیشنهاد میکنند.
خواص زیتون برای پوکی استخوان
مطالعات گوناگون روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که ترکیبات حاضر در زیتون با مهار فعالیت سلولهای استخوانخوار و جلوگیری از صدمههای اکسیداتیو، نهتنها از پوکی استخوان جلوگیری میکند، بلکه جهت تراکم استخوان نیز میشود.
اسیدهای فنولیک زیتون با داشتن خواص ضدالتهابی و تحریککننده سیستم ایمنی، در ترمیم استخوان در میانه شکستگی زیاد مؤثر است. ثابت شده است که علاوه بر مواد غذایی غنی از کلسیم، مواد غذایی غنی از ترکیبات فنلی همانند زیتون نیز از ابراز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
خواص ضد درد زیتون
زیتون بهعلت دارا بودن برخی ترکیبات از جمله هیدروکسی تیروزول، علتکاهش حس درد میشود؛ این ماده با افت تحریک گیرندههای درد، نقش ضددرد خود را ایفا میکند.
پیشگیری از آلزایمر با مصرف زیتون
بیماری آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است. این بیماری در بزرگسالان بالای ۶۰ سال شایعتر است و ژنتیک نیز امکان پذیر نقش داشته باشد. مطالعهای در سال ۲۰۰۶ مشخص می کند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای حاوی زیتون و روغن آن، میتواند خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر را افت دهد و به افت پیشرفت بیماری آلزایمر پشتیبانی کند.
خواص زیتون برای بارداری
مصرف زیتون در دوران بارداری منعی ندارد؛ یقیناً باید دقت داشت که بهعلت خطر افزایش سختی خون باید از مصرف زیتونهای شور و پرنمک در این دوران پرهیز کرد. زیتون سرشار از ویتامین ای است و جنین برای رشد به ویتامین E نیز نیاز دارد.
این چنین مطالعات نشان داده است که رشد بعد از تولد نوزادان مادرانی که در دوران بارداری روغن زیتون مصرف کردهاند از نظر قد، وزن و کارکرد حرکتی بهتر است. مصرف روغن زیتون در زنان باردار دارای سختی خون بالا علتکاهش سختی خون آنها میشود. خوردن زیتون در دوران بارداری بهعلت خواص آنتیاکسیدانی آن به محافظت از کودکان در برابر برخی آلرژیها و آسم پشتیبانی میکند.
تفاوت خواص زیتون و روغن زیتون چیست؟
روغن زیتون اکثر خواص زیتون را دارد و به این علت منفعت گیری از آن در رژیم غذایی روزانه اثرات ذکرشده را دارد؛ تفاوت زیتون و روغن زیتون خوراکی، در بسیاری مواد مغذی حاضر در میوه و روغن آن است.
برگ زیتون جویدهشده هنگامی روی زخمهای دهانی گذاشته شود جهت از بین رفتن آنها میشود. عصاره برگ زیتون یا برگ جوشیدهشده یا پختهشده آن میتواند برای دنداندرد سودمند باشد و عصاره برگ زیتون در بیماریهای چشمی کاربرد دارد. این عصاره اگر بهصورت قطره در چشم چکانده شود برای ورمهای چشمی و التهاب چشم سودمند است.
بهترین نوع زیتون
از منظر طب سنتی، بهترین نوع زیتون، نوع سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورانده شده باشد. اگر زیتون را همراه غذا مصرف کنید، علتتقویت معده میشود یقیناً افراد گرممزاج باید بدانند که زیادهروی در مصرف زیتون میتواند علتسوختن اخلاط در آنها شود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
