خوردن پنیر به خواب بهتر کمک می‌کند؟

خوردن پنیر به خواب بهتر پشتیبانی می‌کند؟_آینده


به گزارش آینده

به گزارش نیویورک‌پست، آپنه خواب یک اختلال خواب رایج است که علتمی‌شود تنفس میانه خواب متوقف و مجدد اغاز شود. این قطع ووصل‌های ناگهانی و مکرر تنفس به مختل شدن چرخه خواب و به گمان زیاد ابراز مشکلات گوناگون برای سلامتی همانند بیماری‌های قلبی‌عروقی، اختلالات متابولیک و زوال شناختی منجر می‌شود.

تیم تحقیقاتی این مطالعه که در مجله «پزشکی خواب» (Sleep Medicine) انتشار شد، داده‌های ۴۰ هزار نفر را که در دو مطالعه طویل مدت پایگاه داده‌های پزشکی بریتانیا (UK Biobank) و فین‌ژن (FinnGen) شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کرد و به این نتیجه رسید افرادی که پنیر می‌خورند، ۲۸ درصد کمتر از افرادی که پنیر نمی‌خورند، به آپنه خواب مبتلا خواهد شد. علاوه بر این مصرف پنیر با ۳۲ نشانگر زیستی (biomarker) مرتبط با آپنه خواب ربط داشت؛ به این علت آنها این چنین نتیجه‌گیری کردند که مراعات رژیم‌های غذایی خاص می‌تواند در پیشگیری و افت عوارض آپنه خواب موثر باشد.

یقیناً هر فردی امکان پذیر به آپنه خواب دچار شود. عواملی همانند افزایش وزن و زیاد تر شدن دور گردن که علتفشار و باریک‌تر شدن مجاری تنفسی شود، می‌توانند خطر ابتلا را افزایش دهند. مردان مسن‌تر، افرادی که الکل می‌نوشند، سیگار می‌کشند یا از دارو‌های آرام‌قسمت یا مسکن منفعت گیری می‌کنند، هم زیاد تر در معرض ابتلا به آپنه خواب‌اند. شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که مشخص می کند این افت اکسیژن‌رسانی به بدن طول عمر را افت می‌دهد.

از آنجا که پنیر منبعی غنی از پروتئین، کلسیم و مواد مغذی الزامی همانند اسید‌های چرب، آمینواسیدها، ویتامین‌ها و پپتید‌های بیواکتیو است که همه انها به سلامت عمومی پشتیبانی می‌کنند، محققان اعتقاد دارند به گمان زیاد این ویژگی‌های مغذی‌اند که بر سلامت متابولیک و قلب و عروق تاثییر مثبت دارند و در نتیجه خطر ابتلا به آپنه خواب را افت خواهند داد.

مطالعات تعداد بسیاری مزایا پنیر را برای سلامتی بازدید کرده‌اند، اما این اولین مطالعه‌ای است که به طور خاص بر رابطه بین مصرف پنیر و آپنه خواب متمرکز شده است. هرچند به تحقیقات بیشتری نیاز است، تیم پژوهشی امیدوار است یافته‌هایش به شناخت راهی تازه برای پیشگیری و درمان آپنه خواب از طریق رژیم غذایی پشتیبانی کند.

آنها با دقت به چند نشانگر زیستی کلیدی همانند آسپارتات آمینوترانسفراز، اوره، سیستاتین سی، گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی، تستوسترون و سختی خون دیاستولیک به رابطه معکوس بین مصرف پنیر و خطر آپنه خواب پی بردند. مطابق این یافته‌ها، خوردن پنیر از طریق اثرگذاری بر مسیر‌های متابولیکی خاص بر آپنه خواب تاثییر می‌گذارد.

به رغم مزایا زیاد پنیر، افراد بسیاری به این علت که پنیر چربی اشباع‌شده و سدیم بالایی دارد، از خوردن آن اجتناب می‌کنند. در حالی که می‌توان پنیر‌هایی را انتخاب کرد که سدیم کمتری دارند و کمتر فراوری‌شده‌اند.

دقت داشته باشید که پنیر‌های با بافت سفت‌تر همانند چدار، سوییس، پارمزان و بلوچیز طبق معمول از پنیر‌های نرم سالم‌ترند، چون کلسیم بیشتری دارند.

شواهد مشخص می کند که پنیر‌های قدیمی به هضم غذا پشتیبانی می‌کنند و ایمنی بدن را بالا می‌برند. بر پایه تحقیقات انجام‌شده، مصرف پنیر گمان ابتلا به سختی خون و دیابت را افت می‌دهد. پژوهشی که سال ۲۰۲۰ روی بیشتر از ۱۴۵ هزار نفر در ۲۱ سرزمین انجام شد، دریافت که مصرف روزانه دو وعده لبنیات خطر ابتلا به سختی خون و دیابت را بین ۱۱ تا ۲۴ درصد کم می‌کند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

مطالعه تازه بر پایه تحقیقات قبلی انجام شد که نشان داده می بود افرادی که به طور منظم پنیر می‌خورند، سلامت روان بهتری دارند و در روبه رو استرس مقاوم‌ترند.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی