سیر و پیاز: دشمنان طبیعی سرطان

سیر و پیاز: دشمنان طبیعی سرطان_آینده


به گزارش آینده

سیر و پیاز خوراکی‌های محبوبی می باشند که تقریباً هر روز از آن‌ها به‌گفتن چاشنی منفعت گیری می‌کنیم، اما اثربخشی آن‌ها در روبه رو سرطان زیاد تر از قلم می‌افتد. چن بوشنگ، متخصص سرطان در کلینیک طب سنتی چینی جینگهه در تایوان، در برنامه «هلث ۱+۱» ان‌تی‌دی‌تی‌وی از اثرات ضدسرطانی سیر و پیاز و بهترین روش مصرف این‌دو خوراکی برای منفعت‌مندی از مزایای آن‌ها او گفت. او این چنین درمورد رویکرد طب سنتی چینی در مبارزه با سرطان سخن بگویید کرد.

چن او گفت که بر پایه طب سنتی چینی، دارو و غذا خاستگاه یکسانی دارند و شدتِ برخی از غذاها و گیاهان ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌‌دهد. از این‌رو، خوراکی‌های تند همانند سیر و پیاز می‌توانند انرژی ریه را برانگیخته کنند، گردش خون را تحکیم کرده و علتتنظیم جریان «چی» و بهبود گردش خون شوند.

جریان ملایم «چی» و خون یکی از عوامل مهم نگه داری سلامتی است. در طب سنتی چینی، «چی» به انرژی یا نیروی حیات‌بخشی حرف های می‌شود که ضامنِ زندگی است، اما «خون» یک کلمه عمومی برای اشاره به ترکیبی است که بدن را تغذیه می‌کند. عدم اعتدال یا کمبود «چی» و خون به بیماری‌ها و دیگر مشکلات سلامتی منجر می‌شود.

۴ گروه در معرض خطر سرطان

چن چهار گروه را بر پایه مشاهدات بالینی قبلی خود به‌گفتن گروه‌های مستعد ابتلا به سرطان معارفه کرده است:

  1. افت «چی» و گرفتگی جریان خون: عدم ورزش منظم و استرس طویل مدت بر سیستم غدد درون‌ریز تأثیر می‌گذارد و علتتضعیف «چی» و گردش خون می‌شود. این عدم اعتدال خطر ابتلا به سرطان را نیز افزایش می‌دهد.
  2. ضعف طحال و معده: این ضعف با کارکرد ضعیف در هضم و جذب و در نتیجه دریافت مواد مغذی ناکافی همراه است. سوءتغذیه بر کارکرد طبیعی اندام‌ها و سیستم‌های گوناگون از جمله سیستم ایمنی تأثیر می‌گذارد و ظرفیت دفاعی بدن را تضعیف می‌کند و به افزایش خطر ابتلا به سرطان دامن می‌زند.
  3. عدم گردش «چی» در کبد: افرادی که با نوسانات خلقی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، به آسانی از کوره درمی‌روال، نشخوار فکری می‌کنند و خواب ضعیفی دارند، زیاد تر در معرض خطر می باشند. افسردگی و افتخواب بر سم‌زدایی کبد تأثیر می‌گذارد و علتانباشت سموم در بدن می‌شود و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.
  4. تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.
  5. بنیه مادرزادی: برخی‌ها به لحاظ ژنتیکی زیاد تر مستعد ابتلا به سرطان می باشند. چن می‌گوید این افراد باید سیستم ایمنی‌شان را بهبود بخشند تا خطر ابتلا به سرطان را به حداقل برسانند.

فیتوکمیکال‌ها (گیامغذی‌ها) نوعی ترکیب حفاظتی می باشند که از طریق گیاهان تشکیل خواهد شد که خودشان به تشکیل مشکلات محیطی خارجی همانند ویروس‌ها، قارچ‌ها و عفونت‌های باکتریایی دامن می‌زنند. این ترکیبات به گفتن آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند یا از شکل‌گیری عوامل سرطان‌زا جلوگیری به عمل می‌آورند.

به حرف های چن، سولفیدهای آلی زیرمجموعه فیتوکمیکال‌ها می باشند. آلیسین و سولفورافان دو سولفید آلی رایج می باشند. هنگامی سیر خام را خُرد یا له می‌کنید و می‌خورید، آلیسین ترشح می‌کند که علتکاهش دوره سرماخوردگی می‌شود. سولفورافان نیز به تحریک سم‌زدایی کبد پشتیبانی می‌کند و اثرات ضدسرطانی دارد.

بازدید مطالعات سال ۲۰۱۶ مشخص می کند که سیر و پیاز خواص ضدسرطانی دارند و به پیشگیری از سرطان معده، روده بزرگ و تا حدی مری پشتیبانی می‌کنند.

در این بازدید حرف های می‌شود که مطالعه سازوکار ضدسرطانی بودن این‌دو خوراکی ثابت کرده که ترکیبات حاوی سولفور در سیر و پیاز، حرکت بیولوژیکی تومورها و ریزمحیط‌های آن‌ها را تحول خواهند داد. برای نمونه، عصاره سیر و پیاز علتکاهش راه اندازی نیتروسامین‌ها می‌شود که عوامل سرطان‌زای غذایی محسوب خواهد شد. ترکیبات سیر و پیاز با به تأخیر انداختن پیشرفت چرخه سلولی و القای مرگ سلولی از تکثیر سلول‌های سرطانی گوناگون جلوگیری به عمل می‌آورند. سیر و پیاز این چنین حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بوده و قادر به مهار رادیکال‌های آزاد می باشند و می‌توانند سیستم ایمنی ما را تنظیم کنند.

بهترین راه مصرف سیر و پیاز

به حرف های چن، جهت منفعت‌مندی از مزایا سیر و پیاز باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • سیر و پیاز را سرخ نکنید چون تعداد بسیاری از فیتوکمیکال‌ها در دمای بالا از بین می‌روال یا تأثیر خود را از دست خواهند داد. اکثر فیتوکمیکال‌ها در دمای بالای ۷۱ درجه سانتی‌گراد از بین می‌روال.
  • سیر و پیاز را در دمای بالا و برای یک زمان طویل نپزید. برای نگه داری مواد مغذی، آن‌ها را تفت دهید یا بخارپز کنید.
  • قبل از خوردن سیر و پیاز، آن‌ها را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید و نزدیک به ۱۰ دقیقه صبر کنید تا در معرض هوا قرار بگیرند و سولفیدهای آلی بیشتری ترشح کنند. سیر و پیاز را در جای خنک و تجهیزبه تهویه نگهداری کنید. نگهداری آن‌ها در یخچال پیشنهاد نمی‌شود.

طب سنتی چینی چطور با سرطان مبارزه می‌کند؟

طب سنتی چینی ید طولایی در درمان سرطان دارد. تشخیص و درمان تومورها در مقالات کلاسیک طب سنتی چینی همانند «قانون درونی امپراتور زرد» بازدید شده است. چن گیاهان دارویی چینی زیر را که طبق معمولً در طب سنتی برای مبارزه با سرطان تجویز خواهد شد، با ما به اشتراک گذاشته است:

  • قارچ گانودرما: به آن قارچ ری‌شی هم می‌گویند. این قارچ حاوی پلی‌ساکارید است که فعالیت گلبول‌های سفید را افزایش داده و سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشد. تحقیقات نشان خواهند داد که پلی‌ساکاریدهای حاضر در قارچ گانودرما اثرات ضدسرطانی قابل‌احتیاط‌ای دارند. چن از پرونده بیماری او گفت که سرطان سینه داشت و پنج یا شش سال با این بیماری دست‌و‌پنجه نرم می‌کرد. به او حرف های بودند که از پلی‌ساکاریدها برای افزایش گلبول‌های سفید خون منفعت گیری کند. نزدیک به دو هفته سپس آزمایش خون داد و معلوم شد که تعداد گلبول‌های سفید خون او از ۳ هزار و ۴۰۰ به ۴ هزار و ۸۰۰ رسیده است. تعداد لنفوسیت‌های ضدسرطان نیز افزایش یافته می بود.
  • مریم‌گلی: با دقت به این‌که بدن گلبول‌های سفید خون را به نقاط گوناگون می‌فرستد، به گردش خون بهتری نیاز دارد. گردش خون ضعیف خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. مریم‌گلی (که به‌گفتن سالوی قرمزو دانشن هم شناخته می‌شود) گردش خون را بهبود می‌بخشد، به افت التهاب پشتیبانی می‌کند و از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری به عمل می‌آورد.
  • قبطی چیننسیس: این چنین به‌گفتن ریسمان طلایی چینی شناخته می‌شود. این گیاه تاثییر گرما را خنثی می‌کند، علتسم‌زدایی می‌شود و التهاب را به حداقل می‌رساند. اگر سلول‌های سرطانی اندازه مشخصی اشکار کرده باشند، علتالتهاب خواهند شد. بر پایه مطالعات سلولی، قبطی چیننسیس برای از بین بردن التهاب موضعی، افت تومورها و از بین بردن تدریجی آن‌ها مورد منفعت گیری قرار می‌گیرد.

چن پافشاری کرد که همه نباید از قبطی چیننسیس منفعت گیری کنند. اگر در رادیوتراپی و شیمی‌درمانی اشکار شود که بدن التهاب دارد، می‌توان از قبطی چیننسیس برای خنثی کردن تاثییر گرما و تسهیل سم‌زدایی منفعت گیری کرد. با این‌حال، اگر صدمه مخاطی بیمار شدید باشد، منفعت گیری از آن مناسب نخواهد می بود.

احتمالا برخی از گیاهانی که به آن‌ها اشاره کردیم ناآشنا باشند، اما زیاد از آن‌ها در فروشگاه‌های محصولات ارگانیک و خواروبارفروشی‌های آسیایی اشکار خواهد شد. با این‌حال، از آن‌جا که ساختار بدن هر فردی متفاوت است، بهتر است که برای دریافت برنامه‌های درمانی خاص با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا کارشناس طب سنتی چینی مشورت کنید.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی