آش شوربا؛ آش مقوی برای فصل سرما_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب خواهد شد. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای تازه، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای زیاد خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید. آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. آشها زیاد متنوع می باشند که در نقاط گوناگون سرزمین با راه حلهای متغیری تهیه خواهد شد. آش غذایی پرطرفدار است که برای داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. با اغاز فصل پاییز و زمستان پخت آش در خانه رونق بیشتری اشکار میکند؛ چون خوردن آش در هوای سرد گرمای مطبوعی به بدن منتقل میکند که دلچسب است. آش شوربا نوعی آش خوشمزه و اصیل است که در شهرهای گوناگون با راه حلهای متغیری درست میشود و دستور طبخهای متنوعی دارد. این آش زیاد مقوی و خوشمزه است و برای فصل سرما یک غذای دلچسب محسوب میشود. اگر دوست دارید این آش خوشمزه را در منزل درست کنید، در ادامه این نوشته با آموزش آش شوربا همراه ما باشید.
مواد ملزوم
لپه: ۱ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
برنج نیم دانه: نصف پیمانه
سبزی آش: ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
قرص استاک گوشت: ۱ عدد
پیاز: ۲ عدد
روغن: به مقدار ملزوم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار ملزوم
پیازداغ: به مقدار ملزوم
نعناع داغ: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه
برای درست کردن این آش خوشمزه ابتدا عدس، لپه و برنج را از قبل به طور جداگانه به زمان دو ساعت خیس بدهید. اکنون ۱ عدد پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز مقداری نرم و طلایی شود، سپس عدس و لپه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. اکنون قرص استاک را روی مواد بریزید و دو لیوان آب جوش اضافه کنید و هم بزنید، سپس درب قابلمه را بگذارید و ۱ ساعت زمان بدهید تا عدس و لپه بپزد. برنج را نیمپز کنید و سپس از این که لپه و عدس پخت، به قابلمه اضافه کنید. ۲۰ دقیقه سپس سبزی آش را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را نبندید. حرارت را کم کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا سبزی بپزد. در این فاصله یک عدد پیاز را نده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید، سپس نمک، زردچوبه و فلفل را روی آن بریزید و ورز بدهید. اکنون کوفته قلقلی درست کنید و کوفتهها را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس از این که سبزی آش پخت و آش جا افتاد، آش آماده را داخل کاسه سرو بریزید و روی آن را با گوشت قلقلی، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید، نوش جان.
نحوه تهیه
۱ ـ سبزی آش یکی از با اهمیت ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد منفعت گیری قرار میگیرد. هرچند تعداد بسیاری از افراد فکر میکنند که حبوبات مهمترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات منفعت گیری شده در آن فراهم میشود؛ به این علت هر چه سبزی آش شما تازهتر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزهتر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به مقدار مساوی است. دقت داشته باشید که سبزی آش را نباید زیاد درشت خرد کنید. برخیها به هوای آش سبزیها را زیاد درشت خرد می¬کنند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید مقداری درشتتر از سبزی خورشتی خرد شود.
۲ ـ پیاز داغ عطر و طعم زیاد خوبی به غذا میدهد؛ اما مسئله مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به طور نازک برش بزنید؛ سپس در روغن زیاد که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این مسئله دقت داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ به این علت نباید حجم بسیاری از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. سپس از این که پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. هنگامی مجدد این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردهاید، روی پیاز داغهای قبلی نریزید؛ چون علتروغنی شدن قبلیها میشود. علاوهبر این علتمیشود که پیاز داغ حالت خمیری اشکار کند.
۳ ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه خواهد شد. استاک در انواع سوپها، انواع سسها، خورشتها و یقیناً تعداد بسیاری از غذاهای دیگر مورد منفعت گیری قرار میگیرد و تأثیر تعداد بسیاری در طعم و مزه غذاها دارد. میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا این که به طور آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید. به این مسئله دقت داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ بعد در صورتیکه از آن منفعت گیری میکنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز می بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ منفعت گیری کنید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]