چگونه بفهمیم گوشت فاسد شده است؟

چطور بفهمیم گوشت فاسد شده است؟_آینده


به گزارش آینده

 

به همین علت، پیشنهاد می‌شود که روش تشخیص گوشت فاسد بشناسید تا در زمان خرید محصولی تازه دریافت کنید. در این بازدید در رابطه علائم و نحوه شناسایی گوشت فاسد سخن بگویید می‌کنیم.

آیا فساد گوشت همیشه به راحتی قابل مشاهده است؟

خیر، فساد گوشت همیشه به راحتی قابل مشاهده نیست. در حالی که برخی از نشانه‌های فساد همانند تحول رنگ، بافت لزج یا رشد کپک آشکار می باشند، فساد می‌تواند بدون شاخص‌های بصری آشکار نیز رخ دهد. باکتری‌ها و دیگر میکروارگانیسم‌ها امکان پذیر قبل از این که گوشت هرگونه علائم خارجی تخریب را نشان دهد، سموم و محصولات جانبی زیان اور تشکیل کنند.

گوشت فاسد بعضی اوقات اوقات می‌تواند ظاهر طبیعی داشته باشد، اما هم چنان بوی بدی بدهد که یک شاخص کلیدی از فساد است. علاوه بر این، برخی از باکتری‌ها همانند سالمونلا یا ای‌کولی به طور مشهودی گوشت را تحول نمی‌دهند، اما در صورت مصرف می‌توانند خطرات سلامتی قابل توجهی داشته باشند.

به این علت، تکیه بر ظاهر فقطً روشی برای تشخیص گوشت فاسد نیست و عواملی همانند بو، شرایط نگهداری و تاریخ انقضا را نیز باید در نظر گرفت.

راه حلهای تشخیص فساد گوشت

چند روش تشخیص گوشت فاسد وجود دارند که به شما پشتیبانی می‌کنند تا به شدت گوشت خراب را شناسایی کنید و از خرید آن منصرف شوید. در ادامه به راه حلهای تشخیص فساد گوشت اشاره می‌کنیم:

بازدید رنگ گوشت

بازدید رنگ گوشت علائم احتمالی فساد را مشخص می کند. برای مرغ خام، اگر رنگ بین رنگ سفید و صورتی داشته باشد. رنگ مایل به آبی و زرد نشانه فساد است. در رابطه گوشت خام باید بگوییم که طبق معمولً رنگ صورتی مایل به قرمز در آن خواهد می بود. اگر رنگ گوشت خام به سبز، قهوه ای و خاکستری نزدیک باشد، نشان از فساد دارد. هنگامی سخن بگویید از گوشت چرخ کرده می‌شود، تشخیص آن مقداری سخت‌تر است.

حقیقت این است که اگر قرمز روشن (ناشی از قرار گرفتن در معرض اکسیژن)، قرمز متمایل به ارغوانی (با خلاء مهر و موم شده) و قرمز مایل به قهوه ای (گوشت حیوان مسن‌تر یا ناشی از عکس العمل به نور خاص) باشد، خوردن آن تا این مدت هم خوب است.

رنگ قرمز روشن که می‌تواند با گوشت چرخ کرده مرتبط باشد که از نظر تشخیص تازه بودن زیاد فریبنده است. این رنگ امکان پذیر در نتیجه منفعت گیری از مونوکسید کربن در فرآیند بسته بندی باشد. این فرآیند علتمی‌شود که گوشت چرخ کرده قرمز روشن باشد، اما لزوما به این معنی نیست که گوشت تازه است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

به طور کلی، رنگ گوشت باید تازه باشد و هرگونه رنگ تیره، کدر و غیر شفاف نشان از فساد دارد. به همین علت است که در کنار بازدید رنگ، باید فاکتور شناسایی دیگر را نیز در نظر بگیرید.

چگونه بفهمیم گوشت فاسد شده است؟

وارسی بافت گوشت

یکی از نشانه‌های مهم فاسد شدن گوشت این است که بافت خوبی ندارد. گوشت خام خوب باید در لمس سفت و مقداری مرطوب به نظر برسد. گوشت‌های مرطوب، لزج، زیاد خشک، چسبنده، لغزنده یا پوسته پوسته شده امکان پذیر فاسد باشند.

اگر انگشت خود را به سطح گوشت سختی دهید، گوشت باید به عقب برگردد، نه جای انگشت شما در گوشت بماند. اگر یک گودال باقی بماند، این یک علامت هشدار است که گوشت بی‌کیفیت است.

اگر گوشت مرغ و قرمز تمایل به چسبندگی داشته باشد، به گمان زیاد در شرف فساد است. کیسه محافظ گوشت را به آرامی بردارید، اگر گوشت به کیسه بچسبد و شما تلاش بسیاری برای کندن محافظ به خرج دهید، گوشت تازه نیست. صرف نظر از بافت گوشت، کپک نیز نشانه فساد گوشت است. کپک طبق معمولً به رنگ سیاه یا سبز روی پوست گوشت دیده می‌شود. در هر صورت، اگر هر یک از این علائم ظاهر شدند، بهتر است ریسک نکنید و گوشت را نخرید.

بوی گوشت فاسد

بوی بد گوشت یک روش تشخیص گوشت فاسد است. در حالی که قصابی‌ها امکان پذیر با نگه داشتن گوشت چرخ کرده در داخل بسته بندی مهر و موم شده، چشمان شما را فریب دهند، اما نمی توانند جلوی بوی آن را بگیرند. اکسیژن حاضر در بسته بندی گوشت می‌تواند ظاهر یک گوشت خوب را نشان دهد، اما حقیقت امکان پذیر چیز فرد دیگر باشد!

بهترین راه حل این است که گوشتی که خریداری می‌کنید را بو کنید. اگر بوی تند و ناخوشایندی می‌دهد، به گمان زیادً گوشت قرمز در حال خراب شدن است. همین امر در رابطه گوشت مرغ نیز صدق می‌کند.

گوشت گندیده سپس از پختن نیز بوی بدی می‌دهد و نمی‌توانید حتی مقداری از آن را بخورید. به یاد داشته باشید، گوشت خام نیز بوی خوبی ندارد، اما آزاردهنده نیست و بوی فساد نمی‌دهد. بوی ید یا بوی فلز برای گوشت قرمز طبیعی است؛ اما بوی آمونیاک (همانند سفید کننده) یا گوگرد (همانند تخم مرغ آب پز) اینطور نیست و زیاد تر نشان از فساد و خراب شدن گوشت دارد.

چگونه بفهمیم گوشت فاسد شده است؟

خشک یا آبدار بودن گوشت

مقدار رطوبت گوشت می‌تواند به تازه بودن و تشخیص فساد آن پشتیبانی کند. گوشت تازه و باکیفیت طبق معمولً آب طبیعی خود را نگه داری می‌کند و به آن بافتی مرطوب و سفت می‌دهد. از طرف دیگر، گوشت فاسد امکان پذیر به علت از دست دادن رطوبت یا فعالیت باکتری‌ها، بیشتر از حد خشک یا لزج باشد.

گوشت خشک می‌تواند ناشی از قرار گرفتن طویل زمان در معرض هوا، نگهداری نامناسب یا کم آبی باشد که امکان پذیر نشان دهد که مصرف آن دیگر ایمن نیست.

از بین رفتن بافت گوشت (به کلمه لاغر شدن)، سطح چسبنده یا کپک نشانه‌های آشکار رشد و فساد باکتری‌ها می باشند. علاوه بر این، تغییرات در بافت زیاد تر با بوی ترش یا بد و تحول رنگ، همانند لکه‌های قهوه‌ای، خاکستری یا سبز همراه است. زمان برسی گوشت، زیاد مهم است که همه عوامل همانند بافت، بو و رنگ را در نظر بگیرید تا به طور دقیق اشکار شود که آیا گوشت فاسد شده و باید دور ریخته شود.

بازدید تاریخ انقضای گوشت

بازدید تاریخ انقضا با اهمیت ترین روش تشخیص گوشت فاسد است. برخلاف دیگر محصولات، تقریباً هر گوشتی اعم از گوشت گاو، مرغ، غذاهای دریایی و غیره دارای تاریخ مصرف مرتبط می باشند. این تاریخ به معنی واقعی کلمه به این معنی است که گوشت باید تا این تاریخ منفعت گیری شود. به این علت فراموش نکنید که تاریخ مصرف گوشت را بازدید کنید.

برخی از قصابی‌ها یا سوپرمارکت‌ها امکان پذیر بعضی اوقات فراموش کنند محصولات فاسد را کنار بگذارند و حتی وقتی که تاریخ مصرف آنها همه شده است، هم چنان آنها را می‌فروشند.

یقیناً اگر گوشت خود را وقتی که تا این مدت در شرایط خوبی می بود منجمد کنید، منفعت گیری بر پایه تاریخ امکان پذیر در خانه قابل منفعت گیری نباشد. منجمد کردن گوشت اساساً روال پیری آن را متوقف می‌کند، اما هم چنان باید زمان آب کردن گوشت احتیاط کنید. اگر آن را در دمای اتاق ذوب کنید به جای این که اجازه دهید به زمان ۲۴ ساعت به آرامی در یخچال یخ بزند، این نوشته می‌تواند علترشد باکتری‌های زیان اور روی آن شود. با این حال، گوشت را مطابق تاریخ تشکیل به جای تاریخ انقضا مصرف کنید.

چگونه بفهمیم گوشت فاسد شده است؟

وارسی نوع و سلامت بسته بندی

زمان خرید گوشت، بازدید دقیق نوع و یکپارچگی بسته بندی برای مطمعن از کیفیت و ایمنی الزامی است. بسته بندی باید تمیز، به خوبی مهر و موم شده و عاری از هرگونه پارگی، سوراخ یا نشتی باشد که گوشت را در معرض آلودگی قرار ندهد. بسته بندی با خلاء یا بسته بندی هوادار ایده آل است، چون قرار گرفتن در معرض اکسیژن را به حداقل می‌رساند.

اگر گوشت منجمد می‌خرید، علائمی همانند لکه‌های خشک و بی‌رنگ را بازدید کنید که می‌تواند بر طعم و بافت تأثیر بگذارد. به‌علاوه، برچسب‌ها را برای اطلاعات مهم از جمله تاریخ تشکیل و انقضا، دستورالعمل‌های نگهداری درست و هر گونه گواهی‌هایی معتبر، برچسب‌های ارگانیک و غیره بازدید کنید. بسته بندی مناسب نه تنها طراوت و طعم گوشت را نگه داری می‌کند، بلکه از آلودگی نیز جلوگیری کرده و ضمانت می‌کند که گوشت برای مصرف سالم است.

نکات مهم زمان خرید گوشت

در روش تشخیص گوشت فاسد بهتر است به نکات مهم زیر در زمان خرید نیز دقت کنید:

  • تازگی: از تازه بودن گوشت با بازدید رنگ، بافت و بوی آن یقین شوید. گوشت گاو تازه قرمز روشن است، در حالی که مرغ تازه صورتی کم رنگ است.
  • بافت: گوشت باید سفت شود، لزج یا چسبنده نباشد و در صورت لمس کردن، به حالت اولیه برگردد.
  • رنگ: از رنگ‌های مات، قهوه‌ای یا خاکستری خودداری کنید، چون امکان پذیر نشان دهنده فساد باشند.
  • توزیع چربی: برای لطافت و طعم به جستوجو سنگ مرمر (چربی درون ماهیچه) در گوشت گاو باشید.
  • بو: گوشت تازه بوی خنثی دارد. بوی ترش یا آمونیاک نشان دهنده فساد است.
  • بسته بندی: در صورت خرید گوشت بسته بندی شده، پارگی، وجود مایعات و تاریخ انقضا یا تاریخ مناسب مصرف را بازدید کنید.
  • منبع: برای مطمعن از کیفیت و ایمنی، گوشت را از قصابی‌های معتبر، سوپرمارکت‌ها یا تامین کنندگان معتبر خریداری کنید.
  • برچسب گذاری: برچسب‌ها را برای اطلاعاتی همانند ارگانیک، تغذیه شده با علف یا بدون هورمون قبول کنید تا برتری‌های شما را برآورده کند.
  • شرایط نگهداری: یقین شوید که گوشت در محل خرید به درستی در یخچال یا منجمد نگهداری می‌شود.
  • انجماد و ذوب: در صورت خرید عمده، یقین شوید که گوشت می‌تواند به درستی منجمد شود تا بعدا منفعت گیری شود. از انجماد مجدد گوشت ذوب شده خودداری کنید.

چگونه بفهمیم گوشت فاسد شده است؟

ترفندهای نگهداری ماندگارتر گوشت

سپس از این که روش تشخیص گوشت فاسد را یاد گرفتید، نوبت نگهداری مناسب از گوشت تازه است. داشتن یک برنامه از قبل نه تنها تصمیم گیری در رابطه این که آیا تاریخ مصرف گوشت برای شما سودمند است یا خیر را آسان‌تر می‌کند، بلکه علتمی‌شود که به جای نگهداری طویل زمان گوشت در فریزر، آن را به موقع مصرف کنید.

بعد ابتدا مقدار مصرف مورد نیاز ماهانه خود را در نظر بگیرید تا همیشه گوشت تازه مصرف کنید.

برای محافظت از گوشت خود، هر نوع گوشت را جداگانه در کیسه فریزر قرار دهید. گوشت قرمز خورشتی را از گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ جدا کنید. فویل آلومینیومی یا کاغذ قصابی برای بسته بندی گوشت و قرار دادن در داخل فریزر مناسب نیست. گوشت‌ها حتی وقتی که در فریزر می باشند، امکان پذیر خراب شوند. بدین علت که دمای سرد فقط رشد باکتری‌ها را کند می‌کند، نه این که به طور کلی پاتوژن‌ها را از بین ببرد. پیشنهاد می‌کنیم هر نوع گوشت را نهایت تا یک ماه مصرف کنید.

کلام آخر

در روش تشخیص گوشت فاسد و گندیده از حواس بینایی، بویایی و لامسه خود منفعت گیری کنید. از نظر بصری، گوشت فاسد زیاد تر به جای رنگ قرمز یا صورتی پر جنب و جوش، رنگی کدر همانند لکه‌های مایل به خاکستری یا سبز دارد.

بوی بد، ترش یا همانند آمونیاک نشان دهنده قوی فساد است، چون گوشت تازه باید بوی خنثی یا ملایمی داشته باشد. علاوه بر این، بافت گوشت گندیده به علت رشد باکتری لزج، چسبنده یا بیشتر از حد مرطوب می شود. اگر فهمید هر یک از این نشانه‌ها شدید، به گمان زیادً گوشت فاسد شده و مصرف آن خطرناک است. همیشه گوشت را به درستی نگهداری کنید تا فاسد شدن آن به حداقل برسد.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی