مبتلایان به دیابت نان و برنج را حذف کنند؟_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد فردریک بانتینگ کاشف انسولین، اولین بار در سال ۱۹۹۱ با همکاری بنیاد بین المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت روز جهانی دیابت نامگذاری شده و در ایران به علت اهمیت بالای بیماری دیابت و عوارض ناشی از هفتهای به این نام انتخاب شده است.
بیماری دیابت از درجات مختلفی برخوردار است که انواع شدید آن جهت نابینایی چشم و حتی قطع عضو یا تشکیل زخم در افراد خواهد شد.
افرادی که در معرض ابتلا به دیابت می باشند با پرهیز و مراقبت و این چنین داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و افزایش سوخت و ساز بدن از ابتلا به این بیماری در امان خواهند می بود.
بازدید ها نشان می دهند که دانش آموزان ایرانی به سمت داشتن اضافه وزن میروال و این موضوعی زنگ خطری برای ابتلا به دیابت در سال های آینده زندگیشان است.
احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در او گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثییر تغذیه در دیابت او گفت: بیماران دیابتی باید به این نوشته دقت داشته باشند که حذف کربوهیدرات ها کار اشتباهی است و برخی از همکاران به علت قند بالای بیماران به افراد پیشنهاد میکنند نان و برنج را از سبد غذایی خود حذف کنند که این قضیه امری نادرست است.
وی فرمود: در رژیم درمانی بیماران دیابتی اگر وزن بیمار زیاد باشد، در مرحله اول مقدار دریافت کالری بیماران را کنترل میکنند تا وزن آنها افت اشکار کند.در بیماران دیابتی اگر نزدیک به ۱۰ درصد وزن افراد کم شود، گامی موثر در کنترل قند خون خواهد می بود.
اسماعیل زاده اصرار کرد: در بیماران دیابتی مقدار کربوهیدرات های دریافتی از یک حدی نباید کمتر باشد و این نوشته زیاد تر در خصوص افراد تزریق کننده انسولین صدق می کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: متخصصان تلاش میکنند مقدار کربوهیدرات ها را به مقدار مصرف هر واحد انسولین در برنامه غذایی بیماران دیابتی تنظیم کنند. توزیع کربوهیدرات ها در طول روز و منظم انجام می شود.
او همین طور گفت: در بیماران دیابتی مصرف بین وعده نوشته مهمی است. بیماران هر یک و نیم ساعت باید یک بین وعده را مصرف کنند که در این بین از کربوهیدرات ها یا آجیل منفعت گیری شود.
اسماعیل زاده اصرار کرد: مصرف موادی همانند کیک و بستنی حذف نمیشود و خوردن آنها در بیماران دیابتی محدود میشود. میوه ها دارای کربوهیدرات های خوبی می باشند که در برنامه های غذایی بیماران دیابتی گنجانده خواهند شد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: منفعت گیری از میوههای خشک همانند انجیر، خرمای خشک و مویز برای بیماران دیابتی سودمند است.
او گفت: برای وعده آخر یا همان شام برای بیماران دیابتی یک وعده حاوی کربوهیدرات در برنامه غذایی در نظر گرفته می شود.
محمدرضا مهدوی، معاون مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت نیز در او گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، او گفت: در سال ۲۰۲۱ میلادی ۵۳۷ میلیون بزرگسال یعنی یک نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری دیابت بودهاند.
وی اصرار کرد: پیش بینی میشود که تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران مبتلا به عارضه دیابت از مرز ۷۰۳ میلیون نفر بگذرد.
او گفت: مطابق آخرین مطالعه انجام شده در کشورمان، یک چهارم بیماران از بیماری خود بی خبر می باشند. از هر ۴ بیمار دیابتی یک نفر در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی می کند.
مهدوی تصریح کرد: بازدیدها نشان خواهند داد که از هر۶ تولد یک مورد دچار قند خون بالاست و دو سوم افراد مبتلا به دیابت در مناطق شهری زندگی و سه چهارم آن ها در سن کار می باشند.
معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت اصرار کرد: ۶.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در تاثییر دیابت در دنیا فوت کرده اند. در واقع ۳۲/۶ درصد مرگهای ناشی از دیابت زیر ۶۰ سال بوده اند. هزینه های دیابت در سال ۲۰۲۱ میلادی به مقدار ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است.
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در او گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان او گفت: مقدار ابراز بیماریهای قلبی و عروقی بین مردان بالای ۴۰ سال نزدیک به ۱۹ درصد و در زنان همین گروه سنی ۱۱ درصد است.
وی فرمود: مطالعات نشان می دهند که بیماریهای قلبی و عروقی زودرس در مردان ۳۰ تا ۷۰ سال ۶ درصد و در زنان ۵ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بازدید ها نشان می دهند که ابراز بیماری دیابت در مردان بالای ۲۰ سال ۱۰ درصد و در زنان همین گروه سنی ۱۱ درصد است. مطالعات نشان می دهند که بیماری پرفشاری خون در مردان بالای ۲۰ سال ۳۱ درصد و در زنان نیز ۲۹ درصد است.
وی اصرار کرد: مطالعات نشان می دهند که پیامدهای پیش دیابت و پیش پرفشاری خون در مردان بالای ۲۰ سال به ترتیب ۴۶ و ۷۶ درصد و در زنان نیز ۳۷ و ۴۹ درصد است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]