طرز تهیه قورما شورباسی؛ آبگوشت سنتی تبریزی

نحوه تهیه قورما شورباسی؛ آبگوشت سنتی تبریزی_آینده


به گزارش آینده

قورما شورباسی یا شوربای گوشت قورمای تبریز همان طور که از اسمش پیداست، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی تبریزی و از قدیمی‌ترین غذاهای آذربایجان شرقی است. این غذای لذیذ در اصل، نوعی آبگوشت سنتی است که با طعم و عطر دلپذیرش می‌تواند هوش از سرتان ببرد. شما می‌توانید شوربای گوشت قورمای تبریز را در قولهای ناهار یا شام خودمانی یا حتی در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی سرو کنید. اگر شما هم به یادگیری انواع غذای محلی و سنتی علاقه دارید، با ما در این نوشته همراه باشید تا نحوه تهیه قورما شورباسی تبریزی را به شما آموزش دهیم.

مواد ملزوم برای تهیه قورما شورباسی تبریزی (برای ۴ نفر)

گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم

لپه: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز (برای پیاز داغ): ۳ عدد متوسط

سیب زمینی: ۲ عدد

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

دنبه: به مقدار دلخواه

روغن: به مقدار کافی

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

زعفران (دم کرده غلیظ): به مقدار ملزوم

زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار ملزوم

نان: برای سرو قورما شورباسی تبریزی

زمان زمان ملزوم برای آماده‌سازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه

زمان زمان ملزوم برای تهیه قورما شورباسی تبریزی: ۳ ساعت

مرحله های نحوه تهیه قورما شورباسی تبریزی

برای تهیه قورما شورباسی تبریزی به روش ترکی و آذربایجانی بهتر است از قابلمه مسی یا روحی منفعت گیری کنید. این غذای خوشمزه با روغن دنبه درست می‌شود و طعم و عطر دلپذیری دارد.

مرحله اول: مواد اولیه قورما شورباسی را آماده کنید

پیش از اغاز مرحله های مهم نحوه تهیه قورما شورباسی تبریزی، ابتدا گوشت گوسفندی را در اندازه‌های یکسان برش بزنید و به خوبی بشویید. قطعات گوشت را در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پیازها را بشویید و به طور نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.

لپه را هم در ظرف مناسبی بریزید و بعد از شست‌وشو برای ۱۵ دقیقه در مقداری آب بخیسانید. حجم آب باید به اندازه‌ای باشد که روی لپه‌ها را بپوشاند. سیب زمینی‌ها را نیز بشویید و بعد از پوست گرفتن، هر کدام را به چهار تکه تقسیم کنید.

مرحله دوم: گوشت را نیم پز کنید

در این مرحله از نحوه تهیه شوربای قورما ترکی، قطعات گوشت را با مقدار مناسبی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد. بعد از جوشیدن آب، کف قهوه‌ای تشکیل شده بر روی قابلمه را با کفگیر جمع کنید و دور بریزید. سپس، یک سوم پیازهای نگینی را در قابلمه بریزید و حرارت را ملایم کنید. درب قابلمه را ببندید و نزدیک به نیم ساعت صبر کنید تا گوشت با حرارت ملایم نیم‌پز شود.

مرحله سوم: سیب زمینی و نمک را اضافه کنید

بعد از گذشت این زمان، قطعات سیب زمینی را به قابلمه اضافه کنید. اکنون، درب قابلمه را ببندید و نزدیک به ۴۰ دقیقه تا یک ساعت دیگر صبر کنید تا گوشت بپزد. بعد از مطمعن از پخت گوشت، مقداری نمک نیز به قابلمه اضافه کنید.

مرحله چهارم: غذا را از صافی رد کنید

در این مرحله از نحوه تهیه شوربای گوشت قورمای تبریز، یک کاسه بزرگ و صافی آماده کنید. کاسه را زیر صافی بگذارید. محتویات غذا را از قابلمه در یک صافی بریزید تا آب گوشت از محتویات داخل قابلمه جدا شود و در کاسه بریزد. آب گوشت را کنار بگذارید تا بعدا از آن به گفتن شوربا منفعت گیری کنید.

اگر شما هم به یادگیری انواع غذای محلی و سنتی علاقه دارید، با ما در این نوشته همراه باشید تا نحوه تهیه قورما شورباسی تبریزی را به شما آموزش دهیم

مرحله پنجم: گوشت را با پیاز تفت دهید

اکنون، دنبه را در تابه مناسبی (ترجیحا مسی یا روحی) بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دنبه روغن بیندازد. نیمی از پیازهای نگینی باقی مانده را به دنبه آب شده اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه، گوشت پخته شده را نیز در تابه بریزید و همراه با پیاز و دنبه سرخ کنید.

مرحله ششم: گوشت را در خمره سفالی بریزید

بعد از تفت دیدن گوشت در روغن دنبه، گوشت و پیازهای سرخ شده را در یک خمره سفالی بریزید. روغن دنبه را هم به ظرف سفالی اضافه کنید. به شکلی که روغن دنبه روی گوشت را بپوشاند. سپس، درب خمره سفالی را ببندید و آن را در یخچال بگذارید تا بعدا از آن در تهیه شوربای گوشت قورمای تبریز منفعت گیری کنید. اگر خمره سفالی ندارید از یک قابلمه منفعت گیری کنید.

مرحله هفتم: لپه را نیم‌پز کنید

در فاصله سرخ کردن و صاف کردن گوشت، لپه‌ خیس خورده را آبکشی کنید و همراه با مقداری آب روی حرارت متوسط بگذارید تا برای نیم ساعت بجوشد و نیم‌پز شود. لپه‌های نیم‌پز شده را در سبد بریزید و بعد از آبکشی کنار بگذارید تا بعدا به محتویات قورما شورباسی اضافه کنید.

مرحله هشتم: گوشت را گرم کنید

در این مرحله از نحوه تهیه شوربای قورما ترکی، باقی پیازها را در قابلمه بریزید و با مقداری روغن دنبه یا روغن مایع تفت دهید تا کاملا طلایی شوند. سپس، همه گوشت و پیاز سرخ شده یا بخشی از آن را که در یخچال گذاشته بودید نیز به قابلمه اضافه کرده و همراه با پیاز تفت دهید تا گرم شود.

مرحله نهم: چاشنی‌های قورما شورباسی را اضافه کنید

بعد از گرم شدن گوشت، رب گوجه فرنگی (نحوه تهیه رب گوجه)، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز در قابلمه بریزید و صبر کنید تا رب گوجه فرنگی و زردچوبه تفت بخورند و رنگ باز کنند.

مرحله دهم: آب گوشت و باقی مواد را اضافه کنید

اکنون زمان آن است که بسته به تعداد نفرات و ذائقه خود، مقداری از آب گوشت که قبلا صاف کردید یا همه آن را به قابلمه حاوی گوشت و ادویه‌ها اضافه کنید. لپه نیم‌پز شده و زعفران دم کرده را نیز در قابلمه بریزید. بعد از جوشیدن آب گوشت، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا قورما شورباسی تبریزی شما کاملا بپزد و جا افتاده شود.

مرحله آخر: قورما شورباسی تبریزی را سرو کنید

بعد از جا افتادن شوربای گوشت قورمای تبریز، آن را در ظرف سرو بریزید و همراه با نان، انواع ترشی و سبزیجات تازه نوش جان کنید. همان گونه که پیش‌تر هم گفتیم، قورما شورباسی نوعی آبگوشت یا دیزی محلی است. به این علت، درست همانند دیزی سنتی می‌توانید گوشت و مخلفات آن را جدا کنید و بعد از کوبیدن با گوشت‌کوب میل کنید.

نکات مهم در نحوه تهیه قورما شورباسی تبریزی

برای پخت شوربای گوشت قورمای تبریز بهتر است از قابلمه مسی یا روحی منفعت گیری کنید.

بسته به ذائقه، در دقایق پایانی پخت شوربای قورما ترکی، می‌توانید به روش سنتی تبریزی یک عدد تخم مرغ را هم داخل قورما شورباسی بشکنید.

در صورت تمایل، می‌توانید مقدار بیشتری گوشت را به همین روش آماده کنید و در یخچال بگذارید. به این ترتیب، در بازه‌های وقتی گوناگون می‌توانید از گوشت قورما در ترکیب با آب گوشت صاف شده یا بدون آن منفعت گیری کنید.

در برخی از رسپی‌های پخت آذری مقداری تره خرد شده نیز در ۱۵ دقیقه پایانی پخت همراه با تخم مرغ به قورما شورباسی اضافه می‌شود.

قدیمی‌ها از گوشت گاو هم برای درست کردن قورما شورباسی منفعت گیری می‌کردند.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن قورما شورباسی تبریزی

روش نگهداری قورما شورباسی به چه صورت است؟

برای نگهداری از قورما شورباسی تبریزی، باید آن را در خمره سفالی درپوشیده بریزید و روی گوشت را حتما با روغن دنبه بپوشانید. به این ترتیب، گمان قرارگیری گوشت سرخ شده در معرض هوا و در نتیجه، گمان خراب شدن آن را به شدت افت می‌دهید. سپس، خمره سفالی را در یخچال بگذارید و در مقاطع گوناگون وقتی از محتویات آن منفعت گیری کنید. اگر خمره ندارید از یک دیگ درب‌دار منفعت گیری کنید.

آیا شوربای گوشت قورمای تبریز با تخم مرغ را هم می‌توانیم برای زمان طویل نگهداری کنیم؟

خیر. در صورت تمایل، تخم مرغ را هر بار باید به وعده مصرفی خودتان اضافه کنید. دقت داشته باشید، غذاهای حاوی تخم مرغ را نهایتا تا ۴۸ ساعت می‌توانید در یخچال نگهداری کنید.

چطور باید از وا رفتن تخم مرغ در شوربای گوشت قورما جلوگیری کنیم؟

از آن‌جا که باید تخم مرغ را در دقایق پایانی پخت به قابلمه اضافه کنید، دمای آب گوشت و محتویات قابلمه زیاد بالا خواهد می بود. در نتیجه، تخم مرغ شما کاملا وا رفته و تقریبا در کل غذا ناپدید می‌شود. برای جلوگیری از این نوشته، نظر می‌کنیم ابتدا مقدار مقداری آب سرد به غذا اضافه کنید تا دمای آن افت اشکار کند. سپس، می‌توانید تخم مرغ را اضافه کنید و انتظار داشته باشید که وا نرود.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی