بین گوشتی که میخورید و ابتلا به دیابت وجود دارد؟_آینده
به گزارش آینده
بر پایه گزارش موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارشی و کلیوی، وقتی فرد به دیابت نوع ۲ مبتلا میشود که قند خونش بطور منظم بیشتر از حد بالا برود و اگر دیابت نوع ۲ به درستی مدیریت نشود، میتواند تبدیل مشکلاتی از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی شود.
به حرف های دکتر نیتا فروهی، نویسنده ارشد این تحقیق و استاد بهداشت و تغذیه در دانشگاه کمبریج، محققان در این تحقیق دادههای نزدیک به ۲ میلیون نفر را در ۲۰ سرزمین تجزیه و تحلیل کردند.
او میافزاید: «این تیم عواملی از جمله کیفیت رژیم غذایی، فعالیت بدنی، مصرف سیگار، مصرف الکل، دریافت انرژی و شاخص توده بدنی افراد را نیز در نظر گرفتند که میتواند بر نتایج تأثیر بگذارد.»
او با اشاره به این که یافتههای این تحقیق برای جمعیتهای مناطق گوناگون و کشورهای گوناگون جهان صدق کرده، اصرار کرد که یک «ربط قوی» بین مصرف گوشت و ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود داشته است.
اما دکتر دوان ملور، متخصص تغذیه و سخنگوی انجمن رژیم غذایی بریتانیا که در این تحقیق شرکت نداشته، میگوید نمیتوان با اتکا به یافتههای این تحقیق، عوامل فرد دیگر که امکان پذیر در ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش داشته باشند، از جمله سابقه خانوادگی، مقاومت به انسولین و مقدار چاقی را گفت.
به حرف های او این عوامل، زیاد تر از عواملی که محققان توانستهاند توضیح دهند، با خطر ابتلا به دیابت مرتبط می باشند.
گیاهان زیاد تر، گوشت کمتر
دکتر هیلدا مولرونی، استاد تغذیه و سلامت در دانشگاه متروپولیتن لندن نیز که در این تحقیق شراکت نداشته، بر این نوشته تکیه دارد که محققان نتوانستند نتیجه بگیرند که مصرف گوشت «عامل مستقیم دیابت» است.
اما او نیز اذعان دارد که حتی با وجود این محدودیتها، یافتههای این مطالعه و پیشنهادهای رژیم غذایی جاری، علت محکمی برای افت مصرف گوشت است.
او میگوید: «امروزه در پیشنهادهای رژیم غذایی، طبق معمول نظر میشود که گوشتهایی همانند مرغ جانشین گوشتهای قرمز و فرآوریشده شوند و حتی افت مصرف کلی گوشت و در روبه رو منفعت گیری از جانشینهایی همانند نخود، لوبیا، عدس و توفو را پیشنهاد میشود.»
او میافزاید: «اگرچه تا این مدت تحقیقات روشنی درمورد ربط بین مصرف مرغ و خطر دیابت نوع ۲ وجود ندارد، اما مطالعه تازه نیز نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده با مرغ تبدیل افت خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ میشود. این چنین این نوشته شناخته شده است که بطور کلی گوشتهای فرآوری شده همانند ژامبون، سوسیس، بیکن، هات داگ، سالامی یا پپرونی، حاوی افزودنیهای شیمیایی و نمک زیاد و بطور کلی ناسالم می باشند.»
به حرف های او راههای بسیاری برای افت مصرف این گوشتها وجود دارد، از جمله «خوردن قولهای کوچکتر گوشت، یا جایگزینی آنها با غذاهای غنی از پروتئین».
علاوه بر تلاش برای منفعت گیری از یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوهها، آجیل و لوبیا، افرادی که دلواپس دیابت می باشند باید حتماً ورزش منظم را به برنامه زندگی خود اضافه کنند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها