خواص درمانی انجیر سیاه_آینده
به گزارش آینده
انجیر دارای قیمت غذایی و خواص درمانی تعداد بسیاری است. اهمیت این میوه به اندازهای است که در قرآن از آن سخن به بین آمده و در روایات دینی ما در رابطه خواص انجیر زیاد آمده است. این میوه انواع متغیری دارد، اما بسته به اقلیم و شرایط رشد و پرورش گیاه، دارای طمع و مزه متغیری است.
انجیر سیاه نیز یکی از انواع شیرین و آبدار این میوه است که در نواحی غرب ایران به بسیاری یافت می شود. در ادامه این نوشته تعدادی از با اهمیت ترین خواص انجیر سیاه و کاربردهای درمانی این میوه پرخاصیت در طب سنتی را گردآوری کردهایم. با ما همراه شوید.
خواص انجیر سیاه (طبیعت و خواص درمانی)
طبع انجیر سیاه از نظر طب سنتی گرم و تر است. برخی از با اهمیت ترین خواص درمانی انجیر سیاه به شرح زیر میباشد:
یکی از با اهمیت ترین خواص انجیر سیاه، پشتیبانی به استحکام و سلامت استخوانها، پیشگیری و پشتیبانی به درمان آرتروز و ناراحتی های مفاصل است. در کتب طب سنتی یکی از داروهای زیاد موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه میباشد. ترکیب این دو ماده غذایی، علاوه بر تامین املاح مورد نیاز بدن، سموم گوناگون را از بدن خارج کرده و درد را از بین میبرد. منفعت گیری از جوشانده انجیر سیاه نیز به درمان خانگی آرتروز پشتیبانی می کند.
مصرف انجیر سیاه خاصیت سم زدایی فوق العادهای داشته و برای از بین بردن اختلالات جریان خون سودمند است.
انجیر دارای خاصیت ملین است و یکی از بهترین راههای درمان خانگی یبوست بوده و به پاکسازی رودهها پشتیبانی میکند.
از بین بردن تهوع بارداری و تامین مواد مغذی مورد نیاز جنین از خواص انجیر خشک و تر است و از این رو مصرف خشک و تازه این میوه برای مادران باردار زیاد سودمند است.
انجیر ادرارآور بوده، تعرق را زیاد میکند و به همین علت برای افت حرارت بدن و تشنگی سودمند است.
انجیر سیاه مقادیر بسیاری آهن و ویتامین ث دارد و از این رو مصرف آن برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن زیاد سودمند است.
در طب سنتی منفعت گیری از شربت انجیر سیاه همراه با خرما، عناب و مویز را برای درمان بیماریهای تنفسی، ناراحتیهای کلیه، ذاتالریه، سرماخوردگی و سرفه موثر میدانند.
قند انجیر سیاه کاملا طبیعی و مقوی است و از کم شدن قند افراد جلوگیری میکند و اشخاص لاغر که تصمیم دارند وزن خود را افزایش دهند، میتوانند از این میوه منفعت گیری کنند. به طور کلی مصرف انواع انجیر ضعف عمومی بدن را رفع و علتتقویت قوای جسمانی میشود.
انجیر سیاه به علت دارا بودن دانههای ریز، علتتقویت معده و روده میشود.
وجود گوگرد در انواع انجیر علتتقویت و رشد موها شده، از ریزش مو جلوگیری و برای درمان شوره سر نیر سودمند است.
از دیگر خواص انجیر سیاه خاصیت نرمکنندگی سینه و پشتیبانی به درمان خانگی سرماخوردگی و سرفه است.
در طب اسلامی در رابطه مزایا انجیر آمده است که مصرف این میوه، بواسیر را قطع و نقرس را معالجه میکند. این چنین قوای جنسی را زیاد و رطوبت و سردی را که جهت ضعف نیروی آمیزش است، رفع مینماید.
انجیر سیاه در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی دارد. مصرف این میوه رشد سلولهای سرطانی را افت داده از ابراز سرطان روده جلوگیری میکند. این چنین این میوه به علت داشتن فیبر بالا، از ابراز سرطان سینه نیز جلوگیری میکند.
تفاوت انجیر سیاه و انجیر زرد
از نظر خواص و مقدار مواد غذایی گوناگون همانند انواع ویتامینها، املاح معدنی، قند، کالری و… تفاوت چندانی بین انجیر سیاه و زرد وجود ندارد، اما مقدار آنتیاکسیدانها یا مواد ضدسرطان در انجیر سیاه زیاد تر است.
به طور کلی هر چه رنگ میوهها تیرهتر باشد، مقدار آنتیاکسیدان آنها زیاد تر خواهد می بود. به همین علت در رابطه میوه هایی همانند انگور، گیلاس و انجیر نوع تیره آنها دارای مواد آنتی اکسیدان بیشتری بوده و به تحکیم سیستم ایمنی بدن پشتیبانی بیشتری خواهد کرد.
ملزوم به ذکر است، برخی افراد دوست دارند پوست انجیر سیاه را بگیرند و سپس آن را مصرف کنند، در حالی که بهتر است پوست میوههایی که میتوان آنها را خورد، نگیرید مگر این که میوه بوی سم بدهد یا مشکوک به سمپاشی تازه باشد.
ضررهای انجیر سیاه (موارد احتیاطی و منع مصرف)
زیادهروی در مصرف انجیر علتایجاد نفخ شکمی و اسهال خواهد شد و با دقت به این که طبیعت این میوه گرم است افراد گرم مزاج باید در خوردن آن اعتدال داشته باشند.
به علت مقدار بالای قند حاضر در این میوه، افراط در مصرف آن، برای دیابتی ها زیان اور است.
خوردن بیشتر از اندازه انجیر برای معده و چشم زیانآور بوده و یقیناً در طب سنتی مصلح و خنثی کننده آن، کرفس ذکر شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها