چلو گوشت هویج؛ غذایی که تبریزی‌ها برای محرم می‌پزند

چلو گوشت هویج؛ غذایی که تبریزی‌ها برای محرم می‌پزند_آینده

[ad_1]
به گزارش آینده

چلو گوشت هویج، یکی از غذاهای محلی تبریز است که طبق معمول در ایام عزاداری مخصوصا عاشورا و تاسوعا، به گفتن غذای نذری محرم پخته می‌شود. مواد مهم این چلو مجلسی گوشت گوساله مرغوب یا ماهیچه گوسفند، برنج، پیاز، هویج، سیر و ادویه‌های دلخواه می باشند.  

چلو گوشت هویج در ماه رمضان هم به گفتن افطاری پخته می‌شود. احتمالا دلنشین باشد بدانید که چلو گوشت هویج، در اکثر کشورهای همسایه همانند کشورهای شوروی اسبق هم با همان نام و با تفاوت‌های جزئی درست می‌شود. در این نوشته به نحوه تهیه چلو گوشت هویج تبریزی می‌پردازیم و فوت و فن‌های پخت چلو گوشت تبریزی را به شما خواهیم او گفت. با ما همراه باشید.

نحوه تهیه چلو گوشت هویج تبریزی

چلو گوشت هویج؛ غذایی که تبریزی‌ها برای محرم می‌پزند

زمان زمان آماده‌سازی مواد: ۱۵ دقیقه

زمان زمان پخت چلو گوشت هویج: ۳ تا ۴ ساعت

کالری هر کفگیر چلو گوشت هویج: نزدیک به ۲۳۷ کیلوکالری

مواد ملزوم برای تهیه چلو گوشت با هویج (برای ۵ نفر)

برنج: ۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

گوشت گوسفند یا گوساله (خورشتی) : ۷۰۰ گرم

روغن (مایع، زیتون یا کره) : ۱/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پیاز: ۲ عدد متوسط

سیر: ۵ حبه بزرگ

هویج: ۳ عدد متوسط

فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

زردچوبه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

پودر زیره: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

برگ بو: ۳ تا ۴ عدد (در صورت دلخواه)

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

زرشک: ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

نمک: به مقدار ملزوم

زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری

مرحله های نحوه تهیه چلو گوشت تبریزی

چلو گوشت هویج به گفتن یک غذای محبوب در تبریز در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو می‌شود. پخت این چلو گوشت نذری در ایام عزاداری هم جایگاه خودش را دارد. شما هم می‌توانید چلو گوشت تبریزی را در خانه برای نذری هم درست کنید، کافی است موادی که در بالا به آن اشاره شد را به تعداد افراد ضرب کنید، سپس برای پخت آن، مرحله های تهیه را مطابق آنچه آورده‌ایم، ادامه دهید.

مرحله اول: گوشت را قیمه‌ای خرد کنید

در اولین مرحله از نحوه تهیه چلو گوشت هویج، گوشت را به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی خود را از دست بدهد. تکه‌های گوشت را به قطعات متوسط خرد کنید (گوشت گوسفند یا گوساله اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد). بهتر است گوشت‌ها را با دستمال خشک کنید تا موقع سرخ کردن بد رنگ نشود.

مرحله دوم: پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهید

پوست پیاز و سیر را بگیرید. پیاز را نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سیر را زیاد ریز، خرد یا له کنید. یک قابلمه با سایز مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن (مایع، زیتون یا کره) در آن بریزید. سپس از داغ شدن روغن، پیازها را در آن بریزید. اجازه دهید پیازها کاملا سرخ و طلایی شوند.

سپس از سبک شدن پیازها، سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید. عطر سیر که بلند شد، کافی است. ملزوم نیست سیر رنگ طلایی بگیرد.

مرحله سوم: گوشت، رب گوجه و ادویه‌ها را اضافه کنید

گوشت را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید، در حدی که رنگ گوشت عوض شود و مقداری سرخ شود. پودر زیره، زردچوبه، فلفل سیاه و برگ بو را در این مرحله از نحوه تهیه چلو گوشت هویج به گوشت و پیاز اضافه کنید.

مواد را مجدد تفت دهید تا طعم خام ادویه‌ها گرفته شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه دهید رب گوجه فرنگی طعم خامی خود را از دست بدهد و رنگ باز کند. مواد را روی حرارت به آرامی تفت دهید.  نحوه تهیه رب گوجه فرنگی در خانه را بلد هستید؟

هویج‌ها را می‌توانید در یک تابه به طور جداگانه در مقداری روغن یا کره سرخ کنید. سپس آن‌ها را به گوشت در حال پخت اضافه کنید. برای خلالی کردن هویج‌ها هم می‌توانید از رنده مخصوص خلال درشت منفعت گیری کنید

مرحله چهارم: هویج‌ها را خرد و اضافه کنید

هویج‌ها را بشویید و پوست‌ آن‌ها را بگیرید. آن‌ها را به طور خلالی نازک خرد کنید. هویج‌ها را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی تفت دهید و ۵ دقیقه صبر کنید تا مقداری نرم شوند. سپس ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید. ۱ ساعت صبر کنید تا گوشت نرم شود و با دیگر مواد جا بیفتد.

اگر گوشتتان به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد، تا زمان پخت گوشت صبر کنید. اگر آب غذا در این فاصله همه شد و ناچار به اضافه کردن آب شدید، حتما از آب جوش منفعت گیری کنید تا به گوشت شوک داخل نشود.

مرحله پنجم: برنج را به دیگر مواد اضافه کنید

برنج را بشویید. بهتر است آن را از قبل به زمان حداقل ۱ ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید و موقع پخت، آبکش کنید. هنگامی گوشت پخت، برنج شسته شده را به همراه مقدار کافی نمک، به قابلمه اضافه کنید.

روی برنج آب جوش بریزید تا حدی که به اندازه ۱ بند انگشت روی آن آب باشد. درب قابلمه را باز بگذارید و حرارت را روی متوسط قرار دهید تا آب جوش بیاید و جذب برنج شود. لایه خارجی برنج باید نرم و داخل آن دندان‌گیر باشد.

مرحله ششم: چلو گوشت هویج را دم کنید

سپس از این که آب برنج بخار و نرم شد، برگ بوها را از قابلمه خارج کنید. درب قابلمه را به همراه دم‌کنی روی آن بگذارید و هنگامی بخار داخل قابلمه جمع شد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. ۴۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا چلو گوشت هویج کاملا دم بکشد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت روی برنج زعفران دم کرده غلیظ بریزید تا عطر آن در چلو گوشت پخش شود. سپس چلو گوشت هویج را در ظرف مناسب سرو کنید.

مسئله: در صورت تمایل زرشک‌ها را در مقداری آب به زمان ۳۰ دقیقه خیس کنید. سپس زرشک‌ها را جداگانه در مقداری کره و شکر تفت دهید و روی چلو گوشت هویج را با آن تزیین کنید.

فوت و فن‌های نحوه تهیه چلو گوشت هویج تبریزی

می توانید به جای گوشت قرمز در صورت دلخواه از مرغ یا سویا در نحوه تهیه چلو گوشت هویج منفعت گیری کنید. می‌توانید از گوشت با استخوان یا بدون استخوان منفعت گیری کنید.

هویج‌ها را می‌توانید در یک تابه به طور جداگانه در مقداری روغن یا کره سرخ کنید. سپس آن‌ها را به گوشت در حال پخت اضافه کنید. برای خلالی کردن هویج‌ها هم می‌توانید از رنده مخصوص خلال درشت منفعت گیری کنید.

می‌توانید مقداری از خلال‌های هویج سرخ شده را کنار بگذارید و سپس از پخت به همراه زرشک روی چلو گوشت هویج بریزید و غذا را با آن‌ها تزیین کنید.

در صورت تمایل می‌توانید در نحوه تهیه چلو گوشت با هویج و فلفل دلمه‌ای سیر را به طور بوته‌ای در غذا قرار دهید. برای این کار باید بوته سیر را از انتهای آن برش دهید. سپس بوته سیر را در وسط برنج قرار دهید تا عطر آن در غذا پخش شود. سپس از پخت برنج می‌توانید بوته سیر را بردارید.

در نحوه تهیه چلو گوشت نذری به هیچ گفتن نمک را در ابتدای پخت به غذا اضافه نکنید، این کار جهت سفت شدن گوشت می‌شود.

ادویه‌ها و چاشنی‌ها در نحوه تهیه چلو گوشت تبریزی

یکی از بهترین ادویه‌ها برای گرفتن بوی زهم گوشت،  پودر فلفل پاپریکا است. به اندازه ۱ قاشق چای‌خوری به چلو گوشت هویج، پودر پاپریکا اضافه کنید. دارچین هم یکی از بهترین ادویه‌ها برای خوش طعم و خوش عطر کردن غذاست. می‌توانید چند چوب دارچین به گوشت اضافه کنید و سپس از اضافه کردن برنج، آن‌ها را خارج کنید.

منفعت گیری از مقداری گلاب هم در نحوه تهیه چلو گوشت هویج متداول است. می‌توانید گلاب را سپس از پخت گوشت به آن اضافه کنید تا عطر آن زیاد تر و غذایتان مجلسی‌تر شود.

اگر می‌خواهید طعم چلو گوشت هویج، ملس شود، به آن مقداری شکر اضافه کنید. اگر هم می‌خواهید طعم شیرین هویج از بین برود، از ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه منفعت گیری کنید.  

راه حلهای دیگر پخت چلو گوشت هویج

اگر می‌خواهید ته دیگ داشته باشید، در یک قابلمه جداگانه ته دیگ دلخواهتان (حلقه‌های سیب زمینی یا نان لواش) را قرار دهید. سپس از این که برنج و مخلوط گوشت، روی حرارت، آب خود را از دست داد، مواد را به قابلمه دیگر اضافه کنید.

یک راه دیگر در نحوه تهیه چلو گوشت تبریزی این است که برنج را جداگانه با آب جوش، به طور آبکش درست کنید. سپس آن را در قابلمه بریزید و مایه چلو گوشت هویج را به طور لایه لایه بین برنج بریزید تا مواد همه شوند. روی برنج را در انتها زعفران دم کرده بریزید. سپس دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید تا غذا دم بکشد.

یک روش دیگر هم این است که برنج را جداگانه به روش چلو رستورانی دم کنید. مایه گوشت و هویج را هم جداگانه درست کنید. در آخر کار چلو را در دیس بکشید و مایه گوشت و هویج را روی آن بریزید و با زرشک یا خلال پسته و بادام در صورت دلخواه تزیین کنید.

برای تهیه چلو گوشت هویج تبریزی می‌توانید از گوشت ماهیچه گوسفند هم منفعت گیری کنید.

سوالات متداول

برای خوشرنگ شدن چلو گوشت هویج تبریزی چه کار کنیم؟

برای این که رنگ قهوه‌ای غذا نگه داری شود، گوشت را سپس از شستن، با یک پارچه خشک کنید تا آب اضافی آن از بین برود. سپس آن را در مقداری روغن سرخ کنید تا سپس از پخت، رنگ گوشت نگه داری شود. این چنین منفعت گیری از ادویه‌جات و زعفران دم کرده غلیظ می‌تواند علاوه بر طعم لذیذ، رنگ این غذا را اشتهاآور کند. یقیناً گوشت حتما باید سپس از سرخ کردن کاملا بپزد. اگر هم از گوشت چرخ‌کرده منفعت گیری می‌کنید، باید سپس از سرخ کردن، با مقداری آب، آن را بپزید.

از چه چاشنی در نحوه تهیه چلو گوشت هویج منفعت گیری می‌شود؟

در کنار هویج، هم می‌توانید از مقداری شکر و هم از مقداری آبلیمو برای طعم دادن به غذایتان منفعت گیری کنید. اگر می‌خواهید چلو گوشت هویج طعم ملس رو به شیرین بگیرد، به غذا شکر اضافه کنید و اگر طعم ترش را می‌پسندید، آبلیمو گزینه بهتری است.

در نحوه تهیه چلو گوشت تبریزی از چه نوع گوشتی منفعت گیری می‌شود؟

در نحوه تهیه چلو گوشت تبریزی با هویج باید از گوشت مرغوب گوساله یا گوسفند خورشتی منفعت گیری کنید. در صورت تمایل می‌توانید از ماهیچه گوسفندی برای درست کردن چلو گوشت هویج منفعت گیری کنید.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی

[ad_2]