نحوه تهیه کوفته هلو شیرازی مجلسی به روش اصیل_آینده
 [ad_1]
به گزارش آینده
هنگامی برای اولین بار اسم کوفته هلو را میشنوید، احتمالا فکر کنید که با یک کوفته شگفت و غریب مواجهید، اما بد نیست بدانید که مواد به کار رفته در این کوفته، زیاد ساده است و یقیناً هیچ ربطی به هلو ندارد. این کوفته اصیل شیرازی برای این که ظاهر و اندازهای همانند هلو دارد، به کوفته هلو معروف شده و یکی از غذاهای شیراز است.
کوفته هلو را در سس مخصوص که در آن از رب گوجه فرنگی، سس انار یا سرکه و شیره به گفتن چاشنی منفعت گیری میشود، میپزند و یک غذای محبوب برای لیست ناهار است. در این نوشته نحوه تهیه کوفته هلو شیرازی به روش سنتی و اصیل به گفتن یک غذا با رب خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد و همه فوت و فنهای پخت و وا نرفتن این کوفته را به شما خواهیم او گفت. با ما همراه باشید.
مواد ملزوم برای تهیه کوفته هلو
• گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
• هویج: ۲ عدد متوسط
• آرد نخودچی: ۳ قاشق غذاخوری
• پیاز: ۲ عدد متوسط
• تخم مرغ: ۱ عدد
• زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار ملزوم
• روغن: برای سرخ کردن
مواد ملزوم برای سس کوفته هلو
• زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
• آبلیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
• نمک و روغن: به مقدار ملزوم
• پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
• رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
• هویج: ۲ عدد متوسط
• برنج: در صورت دلخواه
• نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
• شکر: ۱ قاشق غذاخوری (به دلخواه)

مواد ملزوم برای وسط کوفته هلو شیرازی
• آلو بخارا: ۱۰ عدد برای وسط کوفته
• زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
• پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
• گردو خرد شده: ۵ عدد
مقدار ورز دادن مواد کوفته برای درست کردن هر کوفته از جمله کوفته تبریزی در انسجام مواد و کوفته زیاد تعیین کننده است. هر چه مقدار مواد را زیاد تر ورز بدهید، گمان وا رفتن آنها در زمان پختن در سس کمتر است
مرحله های نحوه تهیه کوفته هلو شیرازی
برای درست کردن کوفته هلو شیرازی، ابتدا باید مایه کوفته هلو را آماده و درست کنید و سپس از ورز دادن مواد، آنها را در یخچال استراحت دهید. در این فاصله سس کوفته هلو را درست کنید. در نهایت کوفتهها را به شکل گرد، فرم دهید و مواد میانی را در کوفتهها بگذارید. کوفتههای آماده شده را در نهایت در سس قرار دهید و اجازه دهید کوفته هلو شیرازی به آرامی بپزد.
مرحله اول: مایه کوفته هلو را آماده کنید
در اولین قدم از نحوه تهیه کوفته هلو شیرازی، پیاز و هویجها را رنده کنید و آب آن را بگیرید. گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل را به همراه آرد نخودچی به پیاز و هویج رنده شده اضافه و مواد را با هم ترکیب کنید و ورز دهید تا یکدست شود. نزدیک به ۱۰ دقیقه مواد را ورز دهید تا کاملا منسجم شوند.
مرحله دوم: مایه کوفته هلو را استراحت دهید
روی ظرفی که مایه کوفته را در آن درست کرده بودید، بپوشانید و به زمان ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. سپس از آماده شدن، مایه کوفته را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه یک هلو از آن را بردارید و داخل دستتان باز کنید.
مرحله سوم: وسط کوفته را با مواد میانی پر کنید
وسط کوفته را به مقدار دلخواه، از مواد میانی کوفته هلو شامل کشمش، گردو، زرشک و آلو بخارای بدون هسته بگذارید. سپس آن را به شکل گلوله در آورید. همه کوفتهها را به همین شکل درست کنید.
مرحله چهارم: سس کوفته را آماده کنید
در این مرحله از نحوه تهیه کوفته هلو شیرازی اصل، سس آن را درست کنید. برای این کار پیاز و هویچ را ریز و نگینی خرد و در تابه با مقداری روغن و پودر دارچین سرخ کنید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا هم طعم خام آن گرفته شود و هم رنگ باز کند. نعنا خشک را به زمان ۱ دقیقه تفت دهید.
مرحله پنجم: بقیه مواد سس را اضافه کنید
سپس به اندازه ۴ لیوان، آب جوش به مواد داخل تابه اضافه کنید. برنج را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. میتوانید از برنج نیمدانه هم منفعت گیری کنید. صبر کنید تا سس اغاز به جوشیدن کند و مقداری غلیظ شود.
مرحله ششم: کوفتهها را تفت دهید
یک تابه را روی حرارت بگذارید و به اندازه ۳ تا ۴ قاشق روغن در آن بریزید. هنگامی روغن داغ شد، کوفتهها را در تابه بچینید. کوفتهها را سرخ کنید تا همه لایه بیرونی آن طلایی شود. کوفتهها که سرخ شدند، آنها را در سس بچینید و در ظرف را بگذارید.
مرحله هفتم: کوفته هلو را سرو کنید
سپس از نزدیک به ۴۵ دقیقه آبلیمو را به همراه چاشنیهای دلخواه به تابه اضافه کنید. هنگامی سس به خورد کوفتههای هلو رفت و طعم یکدیگر را گرفتند، میتوانید آنها را در ظرف مناسب همراه با سبزی، سالاد شیرازی و نان سرو کنید.

فوت و فن های نحوه تهیه کوفته هلو شیرازی
مقدار ورز دادن مواد کوفته برای درست کردن هر کوفته از جمله کوفته تبریزی در انسجام مواد و کوفته زیاد تعیین کننده است. هر چه مقدار مواد را زیاد تر ورز بدهید، گمان وا رفتن آنها در زمان پختن در سس کمتر است.
برای این که بابت انسجام مواد به کار رفته در کوفته خیالتان راحت باشد، روی ظرف حاوی مایه کوفته را قبل از پختن، بپوشانید و به زمان ۳۰ دقیقه با ۱ ساعت در یخچال بگذارید. اگر سپس از فرم دادن کوفتهها، مجدد کوفتهها را در یخچال بگذارید، انسجام بیشتری خواهد گرفت.
اضافه کردن رب گوجه فرنگی به سس کوفته، کاملا اختیاری است. میتوانید سس را از دستور پخت کوفته هلو حذف کنید.
به جای هویج میتوانید از نرگسی در نحوه تهیه کوفته هلو شیرازی منفعت گیری کنید.
کوفتهها را حتما به سسی اضافه کنید که در حال جوشیدن است. نباید مایه سس سرد یا ولرم باشد.
علاوه بر زرشک و آلو بخارا میتوانید از پیاز داغ، کشمش، گردو و قیسی هم به گفتن مواد داخلی کوفته منفعت گیری کنید. مقدار و انواع مواد میانی مورد منفعت گیری در کوفته هلو، به سلیقه خودتان بستگی دارد.
برای این که کوفته هلو طعم خوشمزهتر و مجلسیتری داشته باشد، قبل از اضافه کردن به سس کوفته، پیاز داغ درست کنید و کوفتهها را مقداری در روغن و با پیاز داغ سرخ کنید.
اضافه کردن آبلیمو به سس کوفته علتخوشطعمتر شدن سس خواهد شد. ولی میتوانید آن را با آب نارنج جانشین کنید.
بهتر است سس روی کوفتهها را بپوشاند. در غیر این صورت، هر از بعضی اوقات کوفتهها را به آرامی بچرخانید تا همه تکههای آن بپزد و نرم شود.
اگر از رب انار در نحوه تهیه سس کوفته هلو منفعت گیری میکنید، بهتر است آبلیمو و شکر را از نحوه تهیه کوفته هلو حذف کنید. بد نیست بدانید که منفعت گیری از رب انار در تهیه سس، علتتیره شدن رنگ سس خواهد شد.
به جای آبلیمو و شکر در نحوه تهیه سس کوفته میتوانید از مقداری سرکه و شیره به گفتن چاشنی و طعم دهنده و چاشنی سس منفعت گیری کنید.
کوفته هلو به گفتن یک غذای مخصوص شب عید، غذای ماه رمضان و به گفتن افطای یا یک غذای مجلسی و مخصوص مهمانی در شیراز پخته میشود.
کوفته هلو شیرازی یک ناهار خوشمزه و یقیناً در شیراز همیشه در لیست شام نونی است که با سالاد شیرازی و سبزی خوردن سرو میشود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
[ad_2]
منبع 
			