خطر بد برای افرادیکه ته دیگ دوست دارند_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
حسینی، در ادامه گفت: به طور کلی پیشنهاد میشود تا جایی که امکان دارد از راه حلهای پخت کُند و آرام همانند آب پز کردن و یا بُخارپز کردن منفعت گیری کرد تا ترکیبات سمی در میانه پخت و فرآوری در آن آزاد نشود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران هم با اشاره به الزام جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، او گفت: تهدیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطانزا میشود.
دکتر«بهادر حاجیمحمدی» با اشاره به اینکه در سرزمین ما سه نوع ته دیگ لذیذ و پرطرفدار وجود دارد، اظهار کرد: این سه نوع شامل تهدیگ برنج، تهدیگ نان و تهدیگ سیب زمینی است.
وی با گفتن اینکه ته دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب میتواند سرطانزا باشد، او گفت: هنگامی که اغذیه غنی از کربوهیدارات طی زمان مدیدی در معرض دماهای بالای ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار میگیرند، سم سرطانزای آکریلامید در آنها تشکیل میشود.
رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به اینکه سم آکریلامید یکی از عوامل ابتلا به ناباروری و سرطان است، افزود: به طور کلی خطر سرطانزایی در تاثییر حرارت بیشتر از حد همه انواع ته دیگها وجود دارد.
وی علت زیاد تر بودن گمان خطر سرطال و ناباروری در تهدیگ سیبزمینی را ترکیبات حاضر در آن دانست و فرمود: مقدار قندهای پیش ساز سم آکریلامید در سیب زمینی زیاد زیاد تر از برنج یا گندم است.
حاجی محمدی تصریح کرد: خطر سرطانزایی و ناباروری در تاثییر طبخ نامناسب تهدیگ سیب زمینی، زیاد تر از تهدیگ نان یا تهدیگ برنج است.
وی در ادامه با گفتن اینکه مقصد از اظهار این خبر منع مصرف سیب زمینی نیست، او گفت: منفعت گیری از حرارت ملایم در میانه طبخ یکی از الزام های اجرایی در پخت و پز است و تهدیگی مناسب است که قهوهای رنگ باشد.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، در آخر با اشاره به اینکه برشته شدن بیشتر از حد تهدیگ با اهمیت ترین عامل خطر است، خاطرنشان کرد: اگر رنگ تهدیگ سیب زمینی طلایی روشن باشد، خطری وجود ندارد، اما هر چه رنگ تهدیگ سیب زمینی تیرهتر باشد گمان وجود سم آکریلامید زیاد تر است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]
منبع