کوفته زرشکی؛ یک غذای خاص_آینده
 [ad_1]
به گزارش آینده
مواد ملزوم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز درشت: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۵ عدد
زرشک: ۱ فنجان
آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پاپریکا و آویشن: به مقدار ملزوم
روغن: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه
برای درست کردن این کوفته خوشمزه ابتدا یک عدد پیاز را رنده کنید و آب اضافه پیاز را بگیرید. گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پاپریکا، آویشن، نعناع خشک و آرد نخودچی مخلوط کنید و خوب ورز بدهید تا مواد با هم مخلوط شوند. نیم ساعت به مواد داخل یخچال استراحت بدهید، سپس از مایه گوشت به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و کف دستتان به طور لولهای شکل بدهید. داخل یک ماهی تابه مقداری روغن بریزید و کوفتهها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
در مرحله سپس زرشک را که از قبل خیس دادهاید، همراه با گوجه فرنگی داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه بزنید تا مواد کاملا با هم میکس شوند. یک عدد پیاز را رنده کنید و داخل همان روغنی که کوفتهها را سرخ کرده بودید، با مقداری زردچوبه و نمک تفت بدهید تا رنگ پیاز طلایی شود. اکنون ترکیب گوجه و زرشک میکس شده را به پیاز داغ اضافه کنید و به زمان ۵ دقیقه تفت بدهید، سپس کوفتههای سرخ شده را داخل این سس بچینید و ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید و اجازه بدهید کوفتهها به زمان ۱ ساعت بپزد و سس زرشک شما غلیظ شود. در این مرحله کوفته زرشکی خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با نان یا برنج سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ همیشه تلاش کنید از زرشک تازه منفعت گیری کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض میشود. اصلأ ملزوم نیست زرشک به اندازهای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیشتر از حد روی حرارت بماند، رنگ بعد میدهد و تیره میشود. منفعت گیری از شکر ترشی زیاد زرشک را میگیرد و در عین حال به براقتر شدن آن هم پشتیبانی میکند؛ به این علت درصورت تمایل میتوانید زمان تفت دادن زرشک مقداری شکر به آن اضافه کنید. مسئله مهم دیگر در رابطه زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمیشود. برای شستن زرشک ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. سپس از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، میبینید که داخل کاسه پر از شنریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.
۲ ـ طبق معمول هنگامی سخن بگویید از گوشت قرمز میشود، زیاد تر از زیان های آن حرف های میشود؛ اما همان گونه که میدانید گوشت قرمز حاوی مقدار بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تحکیم ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است. این چنین دارای مقدار قابل توجهی از امگا ۳ و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کمخونی زیاد موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین حاضر در خون پشتیبانی میکند و از نظر دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را شدت میبخشد. گوشت قرمز منبع زیاد خوبی از ویتامینهای گروه B است. این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن الزامی می باشند. همان گونه که احتیاط میکنید گوشت قرمز قیمت غذایی زیاد بالایی دارد. مهم این است که به مقدار مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن زیاد سودمند است. اگر در تهیه گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفند منفعت گیری میکنید، این مسئله را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب میشود، به این علت باید اندازه کوفتهها را بزرگتر کنید. پیشنهاد میکنیم برای تهیه کوفته زرشکی از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند منفعت گیری کنید و حتما آن را دوبار از چرخ گوشت رد کنید.
۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در رابطه کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، اغاز کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً همانند پیاز قرمز است و میشود آن را به طور خام خورد و یا در سالادها از آن منفعت گیری کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و برای رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم منفعت گیری کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به قدر کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ به این علت برای پخت و پز طبق معمولً مورد منفعت گیری قرار نمیگیرند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها 
[ad_2]
منبع