بایدها و نبایدهای تغذیهای مبتلایان به آسم_آینده
[ad_1]
به گزارش آینده
آسم جزو بیماریهای التهابی مزمن و غیرواگیردار به حساب میآید که بیمار تحت تاثییر عوامل محیطی و ژنتیکی به این بیماری مبتلا میشود. مجاری تنفسی بیمار در عکس العمل به محرکها متورم و باریک خواهد شد و این گمان وجود دارد که مخاط اضافی تشکیل کند. ابراز این چنین شرایطی، تنفس را دشوار میکند و جهت سرفه، صدای خسخس به زمان تنفس و تنگی نفس میشود.
اگرچه علت مهم ابتلا به آسم ناشناخته است اما بازدیدها بیانگر این است ابتلا به این بیماری طی دو دهه قبل افزایش یافته است. سابقه آسم، اگزما، آلرژی غذایی در اعضای خانواده مقدار ابراز آسم در دیگر اعضای خانواده را افزایش میدهد. این چنین روبه رو با برخی عوامل محیطی همانند دودسیگار، آلودگی هوا و آلرژیهای استنشاقی همانند گرده گلها، کپکها، قارچها، گردو خاک، عوامل حساسیتزای حیوانات و آلایندههای شیمیایی میتواند تبدیل ابراز آسم شود.
بازدیدها بیانگر این است که میانگین شیوع آسم در کودکان ایرانی نزدیک به ۱۳.۱۴ درصد است که از متوسط جهانی بالاتر است. افزایش شیوع آسم در تعداد بسیاری از کشورهای جهان بیانگر این است عوامل محیطی مرتبط با سبک زندگی، نقش مهمی در جهتشناسی این بیماری دارد؛ به طوری که بهم خوردن اعتدال بین آنتیاکسیدانها و اکسیدانها در تشکیل و کنترل علائم آسم نقش چشمگیری دارد.
مراعات الگو غذایی سالم شامل مصرف کافی و متعادل میوه و سبزی، ماهی و غذاهای دریایی و انواع روغنهای گیاهی نقش موثری در بهبود کارکرد ریوی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم دارد. میوهها و سبزیجات منبع های غنی از آنتی اکسیدانهایی چون ویتامین C و کارتنوییدها می باشند که جهت جلوگیری از صدمه اکسیداتیو بافتی و افت التهاب مجاری هوایی خواهد شد.
روغنهای گیاهی نیز منبع های خوبی برای ویتامین E که نوعی آنتیاکسیدان است، می باشند. این چنین ماهی و غذاهای دریایی نیز به علت دارا بودن اسیدهای چرب الزامی امگا ۳ نقش محافظتی در بیماریهای ریوی از جمله آسم آلرژیک دارد.
رژیم اختصاصی برای درمان آسم وجود ندارد اما برخی مواد غذایی میتوانند جهت بهبود کارکرد ریوی و افت علائم آسم فرد بیمار خواهد شد.
بازدیدها بیانگر این است مصرف ویتامین D علتکاهش دعواهای آسم در کودکان و نوجوانان میشود؛ ماهی سالمون، لبنیات غنی شده با ویتامین D و تخممرغ به گفتن بهترین منبع های ویتامین D به حساب میآیند. این چنین مصرف ویتامین A جهت کارکرد بهتر ریوی فرد مبتلا به آسم میشود. بر پایه مطالعات صورت گرفته، سطح ویتامین A در کودکان مبتلا به آسم کمتر از مقدار نرمال است. جگر، شیرپرچرب، کره، هویج، کدو حلوایی و کلم بروکلی به گفتن بهترین منبع های تامین ویتامین A به حساب میآیند.
بنابر اظهار دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برخی مواد غذایی جزو موادغذایی ممنوعه برای بیماری آسم به حساب میآیند. مصرف گوشتهای فرآوری شده همانند سوسیس و کالباس، فستفودها، غذاهای پرنمک، روغنهای هیدروژنه با افزایش سطح تریکلیسیرید و نیتریک اکساید میتوانند ریسک فاکتوری برای آسم را افزایش دهند. گوشتهای کبابی و دودیشده نیز گمان حملات آسم در بین بیماران را افزایش خواهند داد.
افزایش دریافت غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع از طریق فعال کردن سیستم ایمنی ذاتی و رها شدن عوامل التهابی نیز جهت التهاب مجاری هوایی میشود که تاثییر پیش التهابی این اسیدهای چرب از طریق اسیدهای چرب امگا ۳ قابل پیشگیری است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
[ad_2]
منبع