معجزه افطار کردن با خرما
[ad_1]
خرما را طبق معمول به خاطر شیرینی آن مصرف میکنیم و آن را یک شیرینی طبیعی و خوشمزه میدانیم. اما این میوه مغذی مزایا قابل توجهی برای سلامتی دارد.
مزایا غذایی خرما
خرما بینقولای خوشمزه است که چه بهتنهایی و چه همراه خوراکیهای دیگر، مزایا زیر را دارد:
– سرشار از مواد مغذی است
– انواع آنتیاکسیدانها را دارد
– شیرینی طبیعی است و قند اضافی ندارد
– برای سلامت گوارش سودمند است
– حافظ سلامت قلب و تنظیم قند خون است
– برای مغز سودمند است
– به تسهیل زایمان طبیعی پشتیبانی میکند
قیمت غذایی یک عدد خرما
یک عدد خرما نزدیک به ۲۳ کالری، ۰.۲ گرم پروتئین، ۶ گرم کربوهیدرات و صفر چربی دارد. خرما منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم و آهن است.
– ۲۳ کالری
– ۰ چربی
– ۰.۲ میلیگرم سدیم
– ۶ گرم کربوهیدرات
– ۰.۶ گرم فیبر
– ۵ گرم قند
– ۰.۲ گرم پروتئین
– ۵۳ میلیگرم پتاسیم
– ۳.۴ میلیگرم منیزیم
– ۰.۱ میلیگرم آهن
– ۱.۵۲ میکروگرم فولیکاسید
کربوهیدراتها
یک عدد خرما ۶ گرم کربوهیدرات دارد که عمده آن از قند است. خرما به علت فروکتوز بالایی که دارد زیاد شیرین است که معادل شیرینی دوبرابر گلوکز است. یک عدد خرمای متوسط نزدیک به نیمگرم فیبر دارد و با رسیدهتر شدن این میوه، قند آن زیاد تر شده و فیبر آن افت مییابد.
شاخص گلیسمیک خرما چیزی بین ۴۳ و ۵۵ است که بسته به نوع آن و مقدار رسیده بودن آن دارد. خرما باوجوداینکه زیاد شیرین است غذایی با شاخص گلیسمیک پایین محسوب میشود.
چربی
چربی خرما آن قدر کم است که اصلا قابل احتیاط نیست و به همین علت از آن به گفتن بدون چربی نام میبرند.
پروتئین
خرما مقدار مقداری پروتئین دارد. همراه با خرما منبع های فرد دیگر از پروتئین را نیز مصرف کنید، همانند گوشت کمچرب، ماهی، مغزها و دانهها و حبوبات تا نیاز روزانهتان به پروتئین فراهم شود.
ویتامینها و املاح
خرما منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم و آهن است. ضمناً خرما دارای ۶ ویتامین B الزامی است، از جمله فولیکاسید و پانتوتنیکاسید (ویتامین B۵). خرما دارای پلیفنولهای بسیاری است که نوعی آنتیاکسیدان می باشند و از صدمههای سلولی پیشگیری میکنند و فیتواستروژنهای مفیدی نیز دارد.
کالری
یک عدد خرما ۸ گرم یعنی نزدیک به ۲۳ کالری دارد که اکثر آن از کربوهیدرات است.
دیگر خواص خرما برای سلامتی
خرما حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضد التهاباتی است که تبدیل سرطان خواهد شد.
پشتیبانی به سلامت قلب
خرما دارای پتاسیم است که یک الکترولیت الزامی برای سیستم قلبی و عروقی است. پتاسیم بهخوبی میتواند فشارخون بالا را پایین بیاورد. خرما سدیم کم و فیبر دارد و همهٔ این سه عامل حمایتکننده سلامت قلب می باشند.
استحکام استخوانها
خرما منیزیم دارد که برای راه اندازی استخوان الزامی است. افتمنیزیم با افزایش گمان پوکیاستخوان مرتبط است. بهتر است منیزیم را بهجای مکمل از طریق منبع های غذایی به دست آورید؛ چون ریسک مسمومیت را به جستوجو ندارند. این چنین آهن حاضر در خرما به فراهم ذخایر مغز استخوان پشتیبانی میکند.
افت علائم یائسگی
ایزوفلاوونها که طبق معمولً آنها را به محصولات سویا ربط میدهیم، نوعی فیتواستروژن می باشند که به افت علائم ناخوشایند یائسگی پشتیبانی میکنند. در بین میوهها، خرما بیشترین مقدار ایزوفلاوونها را دارد. به همین علت مطابق یافتههای علمی خرما میتواند علائم یائسگی را افت دهد.
پشتیبانی به تثبیت قند خون
اگر خرما را بهجای کنستانترههای شیرینکننده همانند قندهای فراوری شده و شیرهها منفعت گیری کنید با وجود این که شیرین است به مقدار چشمگیری میتواند به تثبیت قند خون پشتیبانی کند. ضمناً خرما یک اسنک زیاد مناسب است و میتوانید چند عدد از آن را همیشه همراه خود داشته باشید.
فیبری که به گوارش پشتیبانی میکند
خرما منبع خوبی از فیبر است و به سلامت کارکرد گوارش پشتیبانی میکند. فیبر خرما میتواند حرکات روده را منظم کرده و جلوی یبوست را بگیرد. فیبر ریسک انواع بیماریهای مزمن از جمله سرطان را افت میدهد و کمکتان میکند به یک وزن سالم برسید و آن را نگه داری کنید. خرما جلوی انواع بیماریهای مرتبط با چاقی را نیز میگیرد، همانند دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای متابولیکی.
پشتیبانی به زایمان طبیعی
نشان داده شده که خرما میتواند به شلشدن دهانه رحم پشتیبانی کند و در نتیجه نیاز کمتری به اکسیتوسین جهت شدت دادن به مرحله آخر زایمان است و اجازه میدهد وضعحمل پروسهٔ طبیعی خود را راحتتر طی کند. خرما دارای ترکیباتی است که به گیرندههای اوکسیتوسین میچسبند و شبیه اکسیتوسین در بدن عمل میکنند. اکسیتوسین یک هورمون طبیعی و مسئول پشتیبانی به انقباضات رحم طی زایمان است.
آلرژیها
عکس العمل آلرژیک به خرما معمول نیست و اگر هم باشد محدود به خارش و التهاب در اطراف دهان میشود. سولفیتهایی که بهگفتن نگهدارنده به خرمای خشک افزوده خواهد شد عامل علائم آلرژیک جدیتر به خرما می باشند. این علائم زیاد تر همانند علائم آسم بوده و در طیف خسخس خفیف سینه تا شوکهای آنافیلاکسی خطرناک قرار میگیرند که نیازمند عمل سریع پزشکی است.
زیاد از افرادی که به میوه حساسیت دارند به گردهها یا لاتکس نیز حساساند. اگر شک دارید که امکان پذیر علائمی که دارید مربوط به حساسیت به خرما باشد، خرما نخورید و برای تشخیص علت مشکلتان به پزشک مراجعه کنید.
چطور از خرما در رژیم غذاییمان منفعت گیری کنیم؟
خرما در انواع دستورالعملهای آشپزی قابل منفعت گیری است، از جمله اسموتیها، اسنکهای انرژیزا، جو دوسر پختهشده، برخی پورهها و انواع کیک و نان و شیرینی. انواع دسر را نیز میتوانید با خرما تهیه کنید. این چنین میتواند بهگفتن یک شیرینی طبیعی در کنار سالاد یا سبزیجات پخته شده (برای مثالً گلکلم برشته یا کلمبرگ تفتداده شده) ترکیب بینظیری بشود. برای افطار هم مصرف آن برای اغاز افطار با آب ولرم یا شیر ولرم زیاد سودمند خواهد می بود.
[ad_2]
منبع